11 Reacties

3 jaar geleden

Ik ook. Had positieve zwangerschapstest op dag 59. Ovulatietesten waren mijn beste vriend. Ik had een hele voorraad ingekocht van de action die werken geweldig. En dan gewoon regelmatig testen.

3 jaar geleden

Inderdaad ovulatietesten.. uiteindelijk werden mijn cycli te lang en de kinderwens te groot dat we wel hulp hebben gezocht en zo medicatie kregen om de cyclus te stimuleren.

3 jaar geleden

Ik heb een cyclus tussen de 32 en 68 dagen. Toen wij eraan wilden beginnen, zijn we eraan begonnen. Geen ovulatietesten, geen gedoe. Gewoon seks als we seks wilden en that's it (zo'n 3 tot 4 x per week). Als je dan toevallig in je cyclus van 68 dagen zit, dan wordt je op dag 50 wel zenuwachtig en hoopvol natuurlijk. Ovulatietesten heb ik niet gedaan, omdat ik niet wilde seksen uit verplichting. Vanwege mijn onregelmatige cyclus mocht ik na 6 maanden al voor onderzoek naar het ziekenhuis om uit te sluiten dat er iets was. Dit wilden wij nog even uitstellen en met 7 maanden (en effectief dus maar 3 of 4 kansen) was ik zwanger.

3 jaar geleden

Hier een cyclus tussen 32 en 52 dagen. Voor ons bleek het juist een opgave om het wekenlang om de dag te doen ‘voor het geval dat’ dat was gewoon echt veel vaker dan normaal en ging voelen als moeten. Hier dus ook ovulatietesten gebruikt. Het is niet zo dat je als je een positieve test hebt je binnen een minuut aan de slag moet. Als je dezelfde avond seks hebt is dat prima op tijd. Hier zwanger in ronde 3!

3 jaar geleden

Als het qua tijdsbestek nog niet uitmaakt zou ik gewoon stoppen met anticonceptie en eerst nog maar zien waar het schip strand. Vooral Als je zo onregelmatig bent. Als je wens straks zo groot is wordt het alleen nog maar lastiger om los te laten. En wordt elke cyclus een strijd.

3 jaar geleden

Ik heb dit ook. Bij de eerste via Icsi zwanger geworden en bij de 2e een verrassing na 10 maanden🥰 natuurlijk zwanger raken kan dus wel gewoon

3 jaar geleden

Ik heb dit ook gehad, na het stoppen met de pil echt twee jaar bezig geweest met ontpillen. Cyclus was op het laatst tussen de 30&60 dagen, uiteindelijk toch zwanger geworden met ook een hele late eisprong. Zelf heb ik Daysy gebruikt, dat is een apparaat waarmee je iedere dag bij wakker worden je temperatuur meet. Je temperatuur verandert namelijk rond je eisprong, dit heeft mij echt geholpen. Ovulatietesten heb ik ook geprobeerd, maar daar kon ik niet zoveel mee snapte dat aflezen niet perse 😂🙊

3 jaar geleden

Hier ook super lange cyclussen van 50-60 dagen. Na wat onderzoeken zei de gynaecoloog dat we zo niet zwanger konden worden. (Ik had ook geen spontane eisprong) We zijn dan gestart methormoonbehandelingen. Na 1,5jaar een positieve test in handen!

3 jaar geleden

Ik had ook een hele onregelmatige cyclus. Ik wilde niet meteen beginnen met ovulatie testen, ik dacht als het na een aantal maanden nog niet is gelukt, dan wil ik erover nadenken. Maar om er meteen mee te beginnen vond ik voor mezelf meteen zo heftig. 17 dagen na het stoppen, positieve test 😅

3 jaar geleden

Hangt er denkik vanaf wat eventuele redenen zijn van een lange cyclus. Bij mij bleek dit pcos te zijn en kreeg ik echt heel zelden een natuurlijke eisprong. Na een jaar (met vier pogingen) hebben we gevraagd hulp te krijgen dmv hormonen om eisprong te triggeren. Is afhankelijk van je persoonlijke situatie en hoeveel “geduld” je hebt met je kinderwens denk ik.