762 Reacties

3 jaar geleden

Hey, Ik zit in het iui traject ivm pcos. Eerste ronde zonder medicatie omdat bij een hysteroscopie zowaar eigen follikelgroei te zien was. Tweede ronde met 2.5mg letrozol gehad. Kwam wel een follikel maar duurde erg lang. Deze ronde 5mg, en waren 2 grote en 2 kleinere follikels te zien. Dus deze ronde doen ze niks helaas niks (want kans op 4ling...beetje veel ;) ). Nu wachten op menstruatie over 2 wkn en dan nieuwe poging met weer andere dosering. Gebruik ook ovitrele voor eisprong. En ga na volgende iui ook beginnen met progesteron voor 14dgn ivm korte luteale fase. (Heb zeg maar het pretpakket, voor alle fases hulp nodig ;) ). Merk wel dat ik t best een ding vind, het hele traject met steeds echos en medicatie en alles. Je bent er letterlijk elke dag mee bezig. Dus hoop dat we elkaar idd beetje kunnen steunen en ervaringen uitwisselen!

3 jaar geleden

Ik zit in de eerste ronde met letrozol 2,5 mg ivm PCOS. Dit lijkt effectief aangezien ik een hele duidelijk LH piek heb gemeten 6 dagen geleden. Ik heb totaal geen last van de medicijnen gehad. Succes!

3 jaar geleden

Reactie op Miejoe

Hey, Ik zit in het iui traject ivm pcos. Eerste ronde zonder medicatie om ...
Bedankt voor je reactie! Wat heftig inderdaad opeens dan 4 follikels en jammer dat je dan weer een ronde overslaat! Ik moet maandag voor mijn eerste echo na Provera en Letrozol dus ben erg benieuwd. Ik merk inderdaad dat ik soms echt denk waarom werkt het niet gewoon bij mij, mijn vriend is daar wat anders in en zegt de kans is gewoon groot dat je wel zwanger kan worden maar voor mij is dat gevoel toch iets anders.

3 jaar geleden

Reactie op Samantha'93

Ik zit in de eerste ronde met letrozol 2,5 mg ivm PCOS. Dit lijkt effectief ...
Wat spannend! Ik heb maandag mijn eerste echo om te kijken of ik een eisprong ga krijgen dus erg spannend ook! Wanneer mag jij testen?

3 jaar geleden

Hoi, Ik gebruik ook letrozol ivm pcos. Eerste ronde met 2,5 mg helemaal geen eitje gegroeid. Schijnt vaker te gebeuren dus hou daar eventueel rekening mee. Ik was namelijk heel teleurgesteld dat er niks gebeurd was en ik wel heel veel klachten van de letrozol had (niet normaal moe). Toen een kuurtje primolut om menstruatie op te wekken en letrozol 5 mg. In eerste instantie drie eitjes, maar eentje stopte met groeien dus kreeg een go. Nu in afwachting of ik menstruatie krijg of niet en kan gaan testen. En dat wachten valt me echt heel zwaar. Natuurlijk omdat ik wil dat het raak is, maar ook omdat ik er tegen op zie om weer die medicijnen te gaan gebruiken.

3 jaar geleden

Reactie op Staminae

Hoi, Ik gebruik ook letrozol ivm pcos. Eerste ronde met 2,5 mg helemaal ge ...
Hi! Bedankt voor je verhaal! Ik ben me er inderdaad van bewust dat het ook negatief nieuws kan zijn maandag maar toch stiekeme hoop haha. Ik snap inderdaad dat het bij jou nu superspannend is om te wachten, wanneer mag je testen?

3 jaar geleden

Reactie op sxh

Hi! Bedankt voor je verhaal! Ik ben me er inderdaad van bewust dat het ook ...
Ik hoop voor je dat er maandag wat te zien is op de echo! Als zondag m’n menstruatie nog niet gekomen is, wil ik een test doen. Bij laatste echo zei de Gyn dat m’n vruchtbare dagen er aan kwamen maar weet eigenlijk niet precies wanneer m’n eisprong geweest is. Ik blijf dit topic even volgen, vind het wel leuk/prettig met mensen te kletsen die ongeveer hetzelfde meemaken.

3 jaar geleden

Reactie op Staminae

Ik hoop voor je dat er maandag wat te zien is op de echo! Als zondag m’n m ...
Ja ik hoop het ook! Oh spannend zeg, veel succes met wachten dan tot zondag (dat lijkt me het lastigste). Heb je al ergens last van of merk je niks nog? Ja ik vind het zelf ook fijn om met mensen te kletsen die een beetje in hetzelfde ‘schuitje’ zitten.

3 jaar geleden

Nee ik merk helemaal niks dus dat is niet hoopgevend. Zeker als je hier leest dat anderen al allerlei klachten hebben en van alles voelen. Ik probeer mezelf niet gek te maken maar dat is echt heel moeilijk.

3 jaar geleden

Hoi, ik heb ook PCOS en heb bijna een jaar letrozol geslikt (sept 2019-mei 2020). Ik ben nu 18 weken zwanger. Helaas in maart nog wel een miskraam gehad, maar daarna gelukkig snel weer zwanger. Ik wil jullie met dit bericht allemaal veel succes en sterkte wensen. Moeilijk traject, maar hopelijk geeft mijn bericht jullie een beetje hoop op een kans op succes! 🍀

3 jaar geleden

Reactie op sxh

Wat spannend! Ik heb maandag mijn eerste echo om te kijken of ik een eispro ...
Ooh spannend! Hou me op de hoogte 😃 bij mij vinden de controles plaats via bloedonderzoek. Vrijdag laat ik bloedprikken om te kijken of er echt een eisprong is geweest.

3 jaar geleden

Reactie op Staminae

Nee ik merk helemaal niks dus dat is niet hoopgevend. Zeker als je hier lee ...
Ik snap je helemaal! Toch hoor ik ook veel vrouwen in mijn omgeving die echt geen klachten of aanwijzingen hadden die eerste weken. Zolang je nog niet ongesteld bent is er hoop 💪🏻

3 jaar geleden

Reactie op sxh

Bedankt voor je reactie! Wat heftig inderdaad opeens dan 4 follikels en jam ...
Succes maandag! Hou ons op de hoogte! Jaj irritant hea...en dan lees je verhalen van mensen die met 1 keer knipperen zwanger zijn ;). Kan ik soms best jaloers op zijn. Maar goed, we moeten positief blijven en ons bedenken dat de medicijnen (mits de juiste dosering) zorgen voor een goede situatie om zwanger te worden! Dus dan hebben we als het goed is niet meer of minder kans dan bij iemand zonder medische problemen. (Denk ik....). We hebben er alleen meer gedoe bij ;).

3 jaar geleden

Hoi allemaal. Ik heb morgen een afspraak bij de gynaecologie om een inwendige echo te laten maken. Sinds 20 juli gestopt met de pil en nog steeds geen menstruatie. Heb zoals vele denk ik wel al zwangerschapstesten gedaan en bloed laten prikken. Sommige testen heel licht positief en de rest inclusief bloed negatief. Huisarts vermoed dat het pcos is. Wat doen ze precies bij een inwendige echo? Heb wel vaker een eendenbek gehad maar geen inwendige echo. Ik wens jullie in ieder geval heel veel succes toe tijdens dit traject en hoop dat alles snel mag gaan♡

3 jaar geleden

Reactie op Samantha'93

Ik snap je helemaal! Toch hoor ik ook veel vrouwen in mijn omgeving die ech ...
Thanks voor je bemoedigende woorden!

3 jaar geleden

Hoi allemaal. Ik heb morgen een afspraak bij de gynaecologie om een inwend ...
Succes morgen! Geen rede om je zorgen te maken denk ik. Ik vond het niet erg om te ondergaan. Het scheelt bij mij veel als ik relaxt ga liggen. Is zeker niet pijnlijk!

3 jaar geleden

Hoi allemaal. Ik heb morgen een afspraak bij de gynaecologie om een inwend ...
Hoi, Een inwendige echo vind ik heel erg meevallen. Heb er ondertussen aardig wat gehad en zie er nooit tegen op ofzo. Een eendenbek is veel vervelender. Het is een dunne echokop met een soort condoom er om heen maar het gaat niet ver naar binnen. Een keer was het wat gevoelig toen ze een eierstok niet in beeld kreeg maar het valt alles mee. Succes met je afspraak en hopelijk weet je daarna wat meer.

3 jaar geleden

Hier zwanger van de tweede met behulp van medicatie ivm PCOS. Meiden (en partner niet te vergeten!) hou vol ook al kan het soms een lange weg zijn! 😘

3 jaar geleden

Zit nu in de tweede ronde met letrozol 2,5mg. Eerste ronde wel een eisprong gehad en netjes 30 dagen maar helaas niet zwanger. Heb nu het idee dat er geen eisprong is geweest maar even de bloedtest afwachten. Het ziekenhuis waar ik loop, daar krijg je geen echo's tussendoor. Dus ik weet niet of het werkt of niet, pas bij de bloedtesf op dag 23 van de cyclus. Vandaag dag 18 dus ben benieuwd.

3 jaar geleden

Hoi allemaal. Ik heb morgen een afspraak bij de gynaecologie om een inwend ...
Succes vandaag!