19 Reacties

3 jaar geleden

Hai babywish Nee hoor de poppoli is ook niet de plek waar je al moet zijn hoor. Is sowieso voor zwangeren ( lijkt me ook buitengewoon onprettig daar te zijn als je dat nog niet bent) en is echt voor psychische/ psychiatrische klachten bij zwangerschap. Wij hebben toen we starten aan fertiliteit traject een doorverwijzing gevraagd naar de psycholoog. We kregen toen bij ons ziekenhuis gesprekken bij de afdeling medische psychologie/psychiatrie van het ziekenhuis. Daar hebben ze kennis van zowel gezondheid en behandelingen, als psychische klachten hierom. Er komen daar mensen zoals wij maar ook mensen die worstelen met een ongeneeslijke ziekten, angsten voor behandelingen of mensen met restschade aan 'n ziekte, ongeluk of operatie. Enorm divers dus. Ik kan het zeker aanraden. Omdat een onvervulde kinderwens en behandelingen hierbij echt enorme impact op je leven kunnen hebben. Het heeft ons geholpen elkaars kijk op de behandelingen, de hoop en teleurstelling te dragen en gewoon onze gedachten en gevoelens kwijt te kunnen, die je bij vriendje of fam niet zo makkelijk neer kunt leggen. Heel veel succes, sterkte en geluk in jullie traject! 🍀

3 jaar geleden

Wat fijn dat je dit jaar kunt beginnen met een traject! Vooral na zo'n lange tijd. Ik weet niet veel over de pop poli helaas. Het is ook erg heel logisch dat je zo op de situatie reageerd hoor. Mijn ervaring is wel om echt te praten erover. Ookal heb je geen psychische klachten oid, een luisterend oor (en soms die van een onbekende) kan al erg fijn zijn. Je kunt evt ook een praktijkondersteuner overwegen bij de huisarts. Vooral gesprekken met een professional kunnen erg goed helpen, van hun neem je vaak iets sneller aan omdat ze er idd verstand van hebben. Ik denk niet dat je je zorgen hoeft te maken dat je een verkeerde indruk achter laat. Zo denken ze ook niet over de zwangeren hoor dat ze het niet aankunnen ofzo. Niet vergeten dat zo'n traject en het lange wachten wat je al hebt gedaan niet niks is he!! Ik vind juist dat het knap is dat je aangeeft te willen praten en het zelf al in ziet dan dat je jezelf misschien tijden lang onzeker/negatief voelt en dat je achteraf hulp oid nodig hebt, dat je "te laat" ermee bent. Succes en een dikke knuffel🥰

3 jaar geleden

Reactie op Plien2908

Hai babywish Nee hoor de poppoli is ook niet de plek waar je al moet zijn h ...
Nee, dat dacht ik al dat ik niet op de pop poli thuis hoor nu, haha! Ik had er wel eens vaag van gehoord, maar me er niet in verdiept. Totdat die vriendin dit zei. Oké, moet ik dan gewoon de afdeling bellen en het verhaal uitleggen? Of kan ik pas daarheen als we al echt in een traject zitten? Dankjewel voor je antwoord 😊

3 jaar geleden

Wat fijn dat je dit jaar kunt beginnen met een traject! Vooral na zo'n lang ...
Dankjewel voor je reactie ❤️

3 jaar geleden

Kijk even bij “Psyche & zwangerschap” misschien zit daar iemand tussen die jou kan helpen? Pop-poli is voor dames die last hebben van psychische problemen en/of medicatie slikken. Daar zit een heel team (psycholoog, psychiater, kinderarts, gynaecoloog, verloskundige) voor je klaar om je te begeleiden tijdens de zwangerschap en evt na de bevalling. Ze zijn er absoluut niet om je af te vallen of te oordelen over of je het “wel aan kan”, wellicht kunnen zij juist wat steun bieden maar persoonlijk denk ik dat dat nog een stapje verder is en zou ik dus eerst contact opnemen met P&Z want daar kan je met psychologen praten die gespecialiseerd zijn in zwangerschap, de wens voor zwangerschap etc... Heel veel succes!!

3 jaar geleden

Hi Babywishh, ik denk dat als je zou willen je wel naar een pop poli zou kunnen, maar zij zijn inderdaad wel meer gespecialiseerd in aankomende moeders die al een psychische kwetsbaarheid hebben, zoals angstklachten, depressies, dwang etcetera. Een laagdrempeliger en meer logische stap lijkt me om een gesprek met een maatschappelijk werker/psycholoog aan te vragen verbonden aan de kliniek waar je jouw traject hebt. Ik heb daar wel positieve ervaring mee, ook al was t via beeldbellen. Het was op mijn verzoek en ik ben vrij om een 2e gesprek te plannen op een moment dat je daar behoefte aan heb.

3 jaar geleden

Reactie op Madeliefde81

Hi Babywishh, ik denk dat als je zou willen je wel naar een pop poli zou ku ...
Wij hebben 1 keer een gesprek gehad met de maatschappelijk werker daar, dat was protocol.. En die vrouw was echt verschrikkelijk 🙈. Dus ik ben bang dat als ik met de maatschappelijk werker van de afdeling wil praten, ik weer bij haar kom... Maar dat kan ik dan natuurlijk aangeven, misschien dat ze meer personen op de afdeling hebben.. Maar ik ben er bang voor. Kan dat nu ook al, aangezien ik nog niet met het traject bezig ben? Ik ga binnenkort wel even met de afdeling bellen!

3 jaar geleden

Reactie op Babywishh

Wij hebben 1 keer een gesprek gehad met de maatschappelijk werker daar, dat ...
Ik heb juist tussen IUI en IVF gesprek gehad. Vond dat een heftige stap/keus. Snap dat t awkward voelt om aan te geven dat je liever een ander spreekt. Maar als t goed is zal zij als hulpverlener het belang van de klik die jij ervaart willen respecteren. Super belangrijk die klik, hopelijk tref je iemand waar je dat wel mee hebt, zodat je je hart kan luchten en kan sparren.

3 jaar geleden

Reactie op Madeliefde81

Ik heb juist tussen IUI en IVF gesprek gehad. Vond dat een heftige stap/keu ...
Ik had net nog even gekeken bij mijn ziekenhuis.. En op de afdeling hebben ze dus maar 1 maatschappelijk werker en dat is dus die ene vrouw en daar wil ik absoluut geen gesprek mee 😂. Ik bel binnenkort wel even en dan vraag ik of ze ook nog eventueel iemand anders hebben om mee te praten. Maar als dat niet zo is, dan houd het op 🙈.

3 jaar geleden

Ik liep bij mijn vorige zwangerschap en nu tijdens de tweede zwangerschdp weer. Omdat ik anti-depressiva slik, werd ik door de huisarts/verloskundige daar naar doorverwezen. Tijdens mijn eerste zwangerschap werd ik zo ziek, dat zelfmoord en abortus door m'n hoofd gingen. Dus toen gesprekken gehad met psychiater en psychiatrisch verpleegkundige. Goede ondersteuning, niemand die dacht dat ik het niet aan zou kunnen. Ondanks mijn psychische klachten, verleden en gedachten op dat moment. Ze willen je echt helpen! Maar de pop-poli is idd voor als je al zwanger bent of kindje hebt. Lijkt me niet fijn om geconfronteerd te worden met al die dikke buiken. Rot dat je die nare ervaring hebt met die ene maatschappelijk werker. Vraag echt naar een ander. Dat is niet raar. Het is zo belangrijk om een klik te hebben met zo iemand! Beter nu hulp vragen, waardoor je sterker het traject ingaat, dan pas als het je echt opbreekt. Heel veel sterkte en succes!

3 jaar geleden

Reactie op Babywishh

Ik had net nog even gekeken bij mijn ziekenhuis.. En op de afdeling hebben ...
Als dat niet zo is, kun je misschien via de huisarts met iemand praten. Er zijn meerdere opties, echt waar.

3 jaar geleden

Reactie op Johanna86

Kijk even bij “Psyche & zwangerschap” misschien zit daar iemand tussen ...
😘

3 jaar geleden

Reactie op Johanna86

😘
Had al gegoogled maar dat zit hier niet in de buurt.

3 jaar geleden

Reactie op Babywishh

Had al gegoogled maar dat zit hier niet in de buurt.
Ik heb veel gesprekken via beeldbellen gedaan... omdat ik toen best ver weg woonde van degene die een contract had met mijn zorgverzekeraar, daarna omdat ik net was bevallen en ivm corona en omdat er 1 in het buitenland woonde.. maar goed, je moet doen wat prettig is voor jou.

3 jaar geleden

Reactie op Johanna86

Ik heb veel gesprekken via beeldbellen gedaan... omdat ik toen best ver weg ...
Oh dat is handig om te weten! Ik heb nu voor de 28ste een gesprek met de maatschappelijk werker van de afdeling. Dat wil ik nog 1 kans geven, misschien dat het nu iets beter gaat. Zo niet, kan ik altijd deze mensen even een mailtje sturen! Dankjewel voor je antwoorden/tips ❤️