10 Reacties

茅茅n maand geleden

Of is dit een rare vraag?

茅茅n maand geleden

Helemaal niet gek hoor. Er zijn wel meer topics over geweest. Voor ons werkte het dat ik de enige was die ovulatie bijhield, en dan wat meer aanstuurde op seks. Hoewel mijn man dan dus eigenlijk prima wist wat er speelde voelde het voor hem toch minder als "moeten". In onze relatie ben ik degene met de grotere seksdrive, dus misschien zou het voor anderen juist andersom beter werken. En hoe stom het ook klinkt (en moeilijk het soms is), maak het niet te zwaar. Lukt het een keer niet op het perfecte moment, jammer dan, volgende maand weer een kans. Vooral geen negatieve lading aan het wel of niet hebben van seks hangen, want dan is de lol er snel af.

茅茅n maand geleden

Geen rare vraag! Ik zie hier vaker topics over. Mijn partner en ik hebben het zelf totaal geen 'druk' ervaren. Dacht van tevoren dat dat best zou kunnen omdat ik eigenlijk z.s.m. zwanger moest worden (ik stopte met medicatie voor endometriose, want de medicatie tijdens een zwangerschaps gebruiken zou heel slecht zijn voor de baby, maar hoe langer ik geen medicatie heb hoe erger de endometriose weer zou worden). En zeker na een miskraam vorig jaar dacht ik: wellicht gaat het nu als een 'moetje' voelen. Maargoed, dat was voor ons beide helemaal niet zo. Ik deed ovulatietesten en mijn man wist altijd goed wanneer ik ovuleerde. We hadden vaak al om de 1 谩 2 dagen seks als ik niet ongesteld was, maar in de vruchtbare periode lette ik er wel wat meer op dat we dat ook echt deden. Maar als dat niet lukte deden we daar ook niet moeilijk over. We focusten vooral op het leuke: wie weet is het dit keer raak 馃グ Dat vonden wij heel leuk. En verder gewoon veel tijd vrijmaken voor seks en het leuk houden.

茅茅n maand geleden

Ik vond het zelf fijn om mijn cyclus goed te weten zodat je weet wanneer je ovuleert. Als het goed is heb jij rond dat moment sowieso meer zin 馃槈. Zorg dat het spannend en leuk blijft. Geniet! Zwanger worden is wel je doel, maar door te genieten heb je er daadwerkelijk wat aan. Houd het spannend, leuk en gezellig.

茅茅n maand geleden

Hadden jullie op een andere manier seks dan voor de kinderwens? Gerichter bijvoorbeeld, door inzicht in je cyclus of ovutesten? Is vaker doen ook aan te raden?

茅茅n maand geleden

Het is heel normaal! Zelf heb ik alleen een langere en onregelmatige cyclus. Dus heb het zelf nooit bijgehouden. Nu was ons libido wel redelijk hoog, dus voelde het niet als een moetje. En ik heb het idee dat ik wel zelf heel erg zin in had in seks precies toen ik ovuleerde. Dat weet ik wel pas achteraf, dus op dat moment zelf niet. Ik denk dat je voor jezelf moet bedenken wat werkt. Als je libido niet zo hoog is, snap ik zeker dat je gerichter seks wilt hebben en je cyclus bij wilt houden en ovulatietesten wilt doen. Zelf heb ik dat gelukkig niet nodig gehad. Al vond ik de seks om zwanger probeerde te raken zeker wel anders en spannend op een bepaalde manier. En negatieve testen blijven altijd erg vervelend.

茅茅n maand geleden

Ik ervaarde wel de druk, mijn man ook. Nou was ons seksleven sowieso al niet altijd denderend (we lieten andere dingen te snel 'voorgaan', te laat (of te dronken) terug van feestjes en dan geen zin meer, dus dan sloegen we 'm maar weer over). De meeste keren waren echt fijn hoor, maar soms was het ook gewoon een moetje van 3 minuten en dan slapen. Desondanks zijn we er altijd over blijven praten en een goede communicatie is 茅cht het belangrijkste. Nee, het is niet altijd romantisch. En dat hoeft het ook niet altijd te zijn. Wij noemden het heel lomp 'Kruisjes neuken' en konden daar dan ook wel weer om lachen. Met humor en goede communicatie gingen we er elke maand opnieuw voor. Je moet gewoon zorgen dat je weet waarvoor je het doet en zorgen dat de intimiteit ook in andere aspecten aanwezig blijft. Blijven knuffelen en kussen vond ik heel belangrijk toen.

茅茅n maand geleden

Reactie op EsmeeLove

Hadden jullie op een andere manier seks dan voor de kinderwens? Gerichter b ...
Wij wel gerichter ja, en ook vaker, omdat onze normale hoeveelheid seks niet op zou schieten (2x per maand 馃槄). Ik hield mijn cyclus al jaren bij in een app en ben heel regelmatig ongesteld, en baseerde mijn geschatte ovulatie daarop. We hadden dan om de dag seks rond de ovulatie. We wilden eigenlijk net overstappen op ovulatietesten (en de eerste ronde daarmee heb ik mijn ovulatie niet kunnen traceren) toen ik zwanger bleek te zijn. Ovulatietesten zijn wel de meest betrouwbare manier om te ontdekken wanneer je het meest vruchtbaar bent (goed de bijsluiter lezen). Vaker is niet per se beter. Ik had het advies gelezen om om de dag seks te hebben voor de beste kans.

茅茅n maand geleden

Reactie op EsmeeLove

Hadden jullie op een andere manier seks dan voor de kinderwens? Gerichter b ...
Wij niet per se vaker denk ik? Maar wist wel dat je het beste om de dag seks kan hebben voor de beste kansen, had de verloskundige gezegd. Dus daar lette ik wel een beetje op maar deed ook niet moeilijk als dat er niet van kwam.

茅茅n maand geleden

Hoi lieve TS, Dit is zeker geen gekke vraag en ik denk ook wel iets wat velen zich afvragen als je actief bezig bent met een kinderwens. In ons geval was ik vooral degene die zich er nogal druk om maakte. Wat op den duur wat meer lucht gaf, was een 18+ kletspot in de slaapkamer. Gewoon lekker kletsen over seks en vanuit daar de sfeer er een beetje inbrengen. En probeer het zo spontaan mogelijk te houden. Helaas mocht het voor ons, met het oog op het zwanger raken, uiteindelijk helaas niet baten en ben ik uiteindelijk zwanger geraakt middels IUI. Maar voor de sfeer in de slaapkamer hielp het zeker om wat 'hulpmateriaal' aan te slepen.馃槈 Veel succes en vooral ook veel plezier!