11 Reacties

2 jaar geleden

Herkenbaar! Ik zat iedere ochtend om half 5 beneden in de hoop voor de tv rond 6 uur nog voor een uurtje in slaap te vallen. Komt veel voor en kunnen ze niet echt iets aan doen 😉 in je zwangerschapsverlof straks lekker na de lunch naar bed

2 jaar geleden

Herkenbaar! Ik zat iedere ochtend om half 5 beneden in de hoop voor de tv r ...
Hier is het ook zo.. 😱 Het wordt iedere ochtend vroeger en vroeger. Gelukkig kan ik de dutjes overdag al inlassen. En had je ook last van zo gespannen buiken ? Of niet?

2 jaar geleden

Yup, ik ben solidair! Tis drama! Kijk nu al uit naar gebroken nachten na geboorte, kan alleen maar beter worden! 😂

2 jaar geleden

Ik heb de hele zwangerschap nog geen nacht doorgeslapen. In het derde trimester elk uur wakker en soms ook niet meer kunnen slapen na 3u. Het enige wat bij mij soms helpt is een podcast/natuurgeluiden. Ook zet ik de hele nacht onze plafondventilator aan. Ook al is het niet zo warm, een briesje doet me blijkbaar goed.

2 jaar geleden

Ja hier zijn de nachten ook moeilijk. Zowel fysiek als mentaal (veel nadenken over naderende bevalling etc). Ik heb ook soms harde buiken als ik in bed lig. Heb er weinig last van, behalve dat het (diep) ademen wat bemoeilijkt wordt. Als ze ook weer wegtrekken dan is het geen probleem.

2 jaar geleden

Reactie op MeerieVonk

Ja hier zijn de nachten ook moeilijk. Zowel fysiek als mentaal (veel nadenk ...
Het ding is dat ik echt twijfel of dit effectief harde buiken zijn. Ik zit al langer thuis omwille van vroegtijdige harde buiken ed en s nachts is mijn buik gewoon gespannen en is zijn rugje echt voelbaar en zijn poep ook. Net alsof de baby een andere positie aanneemt als ik neerlig. Het is ook zo dat ik diezelfde gespannen buik heb als ik rondloop.

2 jaar geleden

Reactie op ldhondt

Het ding is dat ik echt twijfel of dit effectief harde buiken zijn. Ik zit ...
Als je je er zorgen om maakt dan kan je altijd even contact opnemen met je verloskundige! Ik heb ook overdag, met name bij lopen idd, regelmatig harde buiken. Kan me niet echt het verschil tussen een harde buik en een gespannen buik inbeelden.

2 jaar geleden

Reactie op ldhondt

Het ding is dat ik echt twijfel of dit effectief harde buiken zijn. Ik zit ...
Ik kan de baby de hele dag voelen zitten en mijn buik voelt de hele dag hard aan (wel anders dan als ik een harde buik heb). Mn VK geeft aan dat ze heel erg de voorkeur heeft om echt tegen mn buikwand aan te gaan liggen en dat het daarom zo voelt. Ik heb ook echt zere plekken op mn buik, dit zijn een soort inwendige blauwe plekken. Ze wordt niet heel groot geschat maar het is gewoon vervelend! Ik kan niet wachten tot het zover is :)

2 jaar geleden

Helaas hoort dit er bij, je lichaam maakt je klaar voor nog minder slaap straks 😂 gemeen he! Wat je wel zou kunnen proberen, uur voor bedtijd geen schermpjes meer, lekker even douchen/bad en dan kopje thee en onder de wol. Dit kussen op links (zijn meerdere kleuren en maten van geloof ik) kan ik echt aanraden!! Er zit een band aan waar je je been door doet waardoor je het kussen ook niet meer kwijt bent of moet verleggen. Gebruik hem nu nog geregeld! Als je straks echt op bent kan je via je vk vragen om een nachtje in het ziekenhuis te slapen. Je krijgt dan een soort roesje… ik slaap die nacht in het ziekenhuis kak maar die dag erna (bijna hele dag haha) geweldig!! Sterkte met de laatste lootjes 😘❤️

2 jaar geleden

Reactie op Moos91

Ik kan de baby de hele dag voelen zitten en mijn buik voelt de hele dag har ...
Ja ik voel inderdaad ook de hele door waar zijn rugje en zijn poepje zit, en als hij dan beweegt ja dan is het net alsof het een volksverhuizing is in mijn buik. Dat wat je zegt van die soort blauwe plekken kan ik ook aangeven maar dat is niet elke dag voornamelijk na een dag van heel veel schoppen. En ja dan voelt mijn buik dus ook een hele dag en nacht vaak gespannen. Het doet dan ook soms echt pijn als ik op mijn linkerzij, waar zijn rugje uitsteekt, lig. Bij een harde buik komt mijn buik echt op een bal en voel ik het volledig samentrekken..

2 jaar geleden

Reactie op MeerieVonk

Als je je er zorgen om maakt dan kan je altijd even contact opnemen met je ...
Ik voel bij een harde buik mijn buik echt opspannen tot een harde bal. Bij die gespannen buik bedoel ik dat mijn buik niet volledig soepel is maar ook geen bal vormt. 🤨