7 Reacties

9 dagen geleden

Ik denk dat dat echt uit hemzelf moet komen. Vind het heel eerlijk dat hij dit aangeeft. Geef hem de tijd, zonder over je kinderwens te beginnen. Al is dat heel moeilijk. Zorg toch samen weer voor veilige seks. Je wil echt geen kind met iemand die het zelf niet 100% wil.

9 dagen geleden

Moet toch echt uit hem zelf komen je kan het er niet uithalen als het er niet in zit.. wat zit hem zo dwars? Dat hij geen tweede wil. Gelukkig niet herkenbaar.

9 dagen geleden

Hi! Het is alsof ik mijn eigen verhaal lees. Mega herkenbaar allemaal. We kunnen er wel over doorkletsen, ik stuur je een vriendschapsverzoek

9 dagen geleden

Ik denk dat hij nu de fase gewoon moeilijk vind (wat het ook is). Mijn tip is eerder om hem/jullie zelf te onderwijzen in deze fase en hoe je hier mee om kunt gaan. Hoe je kunt helpen met de ontwikkeling van je kind. Waardoor je kind ook minder herrie zal zetten. Boeken tips: How2talk2kids En als we nou weer eens gewoon gingen opvoeden Het hele brein het hele kind Jagen, verzamelen, opvoeden Moet je zelf maar kijken wat er bij jullie past. Er zijn ook veel instagram accounts die posten over manieren om om te gaan met geprikkelde kinderen: Howtotalk.nl Drbeckyatgoodinside Mrchezz Nurturedfirst Mindfultarbiya En nog veeeel meer. Denk dat als je hier in inversteerd, het ouderschap voor je man ook wat makkelijker word en wellicht weer zin krijgt in een tweede kindje.

9 dagen geleden

Heeeeeeeel herkenbaar verhaal! Mijn man vond het pas echt leuk worden vanaf ongeveer 1,5 a bijna 2 jaar. Omdat hij toen meer interactie kreeg met onze dochter. Ik hoor het vaker dat mannen de 1e twee jaar wat minder leuk vinden. Dat maakt ze niet een minder goede vader maar ze hebben er gewoon nog iets minder mee en moeten wennen aan hun nieuwe rol als vader. Wat bij mijn man echt heeft geholpen is dat hij papa ochtenden heeft 2x in de week en ze samen echt een routine hebben opgebouwd. Laat hem even 'wennen' aan het vader zijn en haal misschien de druk af van het zwanger willen worden. Geen anticonceptie gebruiken en gewoon leven zoals jullie altijd leven dan komt het vast vanzelf allemaal goed. Succes!

8 dagen geleden

Bedankt voor de reacties en fijn om te horen dat het ergens wel herkenbaar is... hoop gewoon dat hij het leuker gaat vinden en ook achter een tweede kindje zal staan❤️

8 dagen geleden

Ik denk ook dat dit uit hem zelf moet komen. En zou misschien ook stoppen met actief proberen totdat hij er klaar voor is. Zelf had ik juist dat mijn man eerder klaar was voor de eerste en tweede. We gingen dus voor een tweede toen ik er weer klaar voor was. Dat kwam ook pas vanaf dat mijn zoon ging lopen. Ik hield sws al van hem, maar vond het toen echt wel makkelijker en leuker worden. Ik snap dus wel dat het op het begin nog niet zo leuk is. Zelf hebben we net onze tweede, ik heb niet zoveel met de baby tijd en kijk er nu al naar uit dat hij een jaar is. Het is ook weer heel erg pittig met slaaptekort en hormonen, zelfs als je allebei graag de tweede wilde. Het lijkt mij nu je dochter minimaal 1,5 jaar is dat het nu wel wat makkelijker en leuker zou moeten worden. Ik zou gewoon het gesprek aan gaan en kijken hoe dat gevoel kan komen. Ik heb zelf ook regelmatig een momentje voor mezelf nodig, zodat ik een leukere moeder kan zijn. Als dat het alleen is, kun je inderdaad kijken hoe hij meer eigen tijd kan in plannen, zonder dat dit ten koste gaat van jou. Mijn man doet trouwens gewoon zijn eigen ding qua klusjes en dan loopt onze eerste er gewoon om heen. Ik heb zelf het idee dat hij daar erg van geniet, maar zo heeft iedereen andere dingen waarvan ze genieten. Zelf geniet ik van het samen peuterzwemmen, stoeien en boekjes lezen.