29 Reacties

één jaar geleden

Zelf ook veel gebroken nachten gehad. Toen ze 8 maand was zijn we voor een 2de gegaan. Bij onze eerste duurde het 5 jaar dus dachten dat het nu ook wel een poos zou duren. 7a8 maand later was ik zwanger. Ons meisje word net een week voor de kleine geboren word 2. Vind dit wel fijn nu kan ze al zelf de trap op en snapt en kan ook steeds meer zelf. Of het moelijker is met een 2de weet ik niet. Dat merk ik in juli pas.

één jaar geleden

Ik heb het eerste jaar met me dochtertje erg zwaar gehad door de gebroken nachten… ze is nu 3 en nog steeds word ze wel een keer wakker snachts😅. Terwijl de tweede al vanaf het begin doorslaapt. Ik vond overstap van 0 naar 1 veel zwaarder.. ik vind 3 jaar leeftijdsverschil prima omdat de eerste ook wat zelfstandiger is.

één jaar geleden

Ik heb 2 makkelijke kindjes. Meisje van 3 en een jongen van 1. Momenteel zwanger van de derde en tussen alle kindjes zit 1 jaar een 11 maanden. Ik vond de overgang van 1 naar 2 pittiger dan van 0 naar 1. Bij 1 heb je nog je vrije momenten, bij 2 heb ik ze nu pas weer nu de jongste 1,5 is. Wij zijn bij beide kindjes weer begonnen toen zij 1 werden. Ze zijn dan toch een stuk zelfstandiger wanneer de nieuwe baby er is! Als het aan mij had gelegen, was ik 3 weken na de bevalling alweer zwanger geweest🙃

één jaar geleden

Reactie op Baloutje

Ik heb 2 makkelijke kindjes. Meisje van 3 en een jongen van 1. Momenteel zw ...
Hahahah ja gek hè! Toch echt zo’n drang/ verlangen wat ik toch nog opzij moet zetten van mijzelf. Mijn zoontje kan echt een monstertje zijn snachts, maar oh wat ben ik verliefd 😍. Ben je net zo verliefd op de tweede als eerste? Of is het ‘anders’.

VRIEND

één jaar geleden

Ik vond dat het vanaf 18 maanden wat makkelijker werd allemaal, dus dat was wat ik minimaal wilde wachten.

één jaar geleden

Heb net een tweede gekregen en mijn eerste is nu 2 jaar en 4 maanden. Moet zeggen dat de tweede alleen een stuk makkelijker is. Je bent gewoon wat meet ervaren. Samen kom je soms handen tekort. Het is mn soms organisatorisch een uitdaging. Wat ik wel echt heel fijn vind is dat de eerste in de middag nog slaapt dus soms kan ik ook nog wat slapen in de middag.

één jaar geleden

Tussen mijn oudste en tweede kind zit 5 jaar. En nu 7 jaar later hebben wij ons derde kindje gekregen. Ik vond de overgang van 0 naar 1 kind het heftigste. van 1 naar 2 en ook van 2 naar 3 kinderen totaal geen verschil. Ik heb nu zelfs nog een wens voor een vierde kindje.

één jaar geleden

Ik wil zodra mijn kindje 4 maanden is voor tweede gaan

één jaar geleden

De oudste is nu 13 maanden en zijn broertje wordt ergens in september verwacht. Dus ze zullen 1 jaar en 4 maanden schelen. Zal in het begin vast pittig zijn maar het kleine leeftijdsverschil lijkt ons wel een mooi iets..

één jaar geleden

Hier een zoontje van 22 maanden en dochtertje van 10 weken... en ik vind de nachten zoooo zwaar. Dochtertje komt om 23.00, zoontje om 1.00, dochter om 03.00 en 6.00 en zoonlief vindt 7.00 uur een mooie tijd om op te staan.... gewoon geen nachtrust 😅... gelukkig slapen ze allebei wel weer lekker verder met een vol buikje maar het is flink aanpoten.

één jaar geleden

Ik heb een zoon van 5 maanden en een zoon van één jaar. Er zit precies 1,5 jaar tussen. Ik vind van 1 naar 2 pittiger, omdat het dan echt gedaan is met tijd voor jezelf. Ik denk dat het minder pittig wordt wanneer er meer tijd tussen de eerste en de tweede zit. Die van één is namelijk ook gewoon nog een kleintje die heel veel aandacht nodig heeft, ondanks dat hij zo groot lijkt naast zijn baby broertje. Ondanks alles kan ik niet wachten op nummer 3, alleen denkt partner daar iets anders over.

één jaar geleden

Ik heb een zoontje van 7,5 maand en ik herken het verliefde gevoel en daarbij het verlangen vanuit je gevoel voor een tweede. Nu wil ik alleen echt nog niet gaan beginnen aan een tweede! Ik moet sws nog herstellen van mijn keizersnee. Het liefst wil ik nu nog 2 jaar wachten voordat we weer gaan proberen. En mijn man wil zo snel mogelijk de tweede, dus ik hoop vooral dat ik het een beetje kan blijven uitstellen!

één jaar geleden

Hier zit dadelijk bijna 4jaar tussen, baby wordt geboren in september en ons dochtertje is in oktober jarig

één jaar geleden

Ik denk dat ieder leeftijd verschil voor en nadelen heeft. Wij hebben er ook heel lang over nagedacht en gepraat. Wij gaan er over 3.5 maand voor. Ze is dan 18 maanden oud. Het kan ook nog een jaar duren.. maar ook meteen lukken. En beide situaties moet je kunnen denken: "het is welkom". Ik denk overigens ook dat het eventueel de hormonen kunnen zijn incombinatie dat je je zoontje natuurlijk snel ziet groeien en misschien het hele kleine baby'tje mist? Ik wilde er al voor gaan toen onze dochter 3 maanden(!) Oud was. Ben blij dat we het niet gedaan hebben.. alhoewel dus iedere leeftijd wat heeft... dan geef je jezelf net nog even wat meer tijd om te ontzwangeren en tijd met je eerste kindje. Onze wens is ook erg groot, en toch, weet ik zeker, dat over 3/4 maanden ik het toch spannend zou vinden of het niet te snel is.. wordt ze dan niet jaloers?! Midden in de peuter pubertijd.. nahja ga zo maar door. Maar ja, het valt ook moeilijk te plannen. Als je begint wanneer de eerste op school zit, dan zullen ze een andere soort band hebben dan een korter leeftijd verschil. Maar ook dat is weer afhankelijk van karakter.. Al met al, in overleg met je partner maak je altijd de juiste keuze. Ook als het dan even zwaar is. Succes met jullie keuze 🍀

één jaar geleden

Ons zoontje is 4 maanden en we hebben al een dochtertje van 18 maanden. We hebben op onze dochter 3 jaar gewacht, dus gezegd als we nu wel direct zwanger mogen worden, waar we niet vanuit gingen haha. Dan is dat goed en net zo welkom. Het is soms even pittig, maar ze gaan hoop ik heel veel aan elkaar hebben.

één jaar geleden

Ik had het ook rond de 6 maanden al uiteindelijk gewacht tot ons zoontje 14 maanden was met beginnen voor een tweede, heel snel raak, nu 17 weken zwanger van de tweede ☺️

één jaar geleden

Zoontje van bijna 2 en een dochter van 18 weken. Ze hebben een verschil van 1 jaar en 7 maanden. Ik vind het heel pittig en heb vaak momenten dat ik denk van hadden we er maar wat langer tussen gelaten. Maar we genieten ook, en ik denk dat een klein leeftijdsverschil wel erg leuk is voor later. En we zijn eerder uit de luiers. Even de tropenjaren overleven 😉

één jaar geleden

Reactie op Onzekeremama

Ik denk dat ieder leeftijd verschil voor en nadelen heeft. Wij hebben er oo ...
Jaa dat is het ook juist. Hoe zwaar het ook is; het is ook zo mooi en geeft zo’n goed gevoel.

één jaar geleden

Hier was de eerste een makkelijke baby, dus kriebelde het hier snel. Dat hij 6/7 maanden was, gaan proberen, meteen zwanger. Ik vind van 1 naar 2 erg pittig, heb ook wel eens gedacht, had beter kunnen wachten. 2e is ook een iets moeilijkere baby vergeleken bij de 1e. Van 0 naar 1 vond ik een makkie. Moet wel zeggen, ben bam mama, met bekende donor. Dus denk dat het met partner misschien wat makkelijker kan zijn. Als ik alles had geweten wat ik nu weet qua de eerste paar maanden, had ik zeker even gewacht. Nu begint het leuker te worden, nu de jongste 6 maanden is.

één jaar geleden

Hier zoontje van 16 maanden en zoontje van 2 maanden. Hij is tot vorige week een huilbaby geweest. Wat vond ik het zwaar zeg! Nu hij minder huilt is het een stuk beter te doen. Ik heb overdags amper rust, heb me erbij neergelegd. Ik denk dat als je kunt accepteren dat het druk zal zijn, je continu aanstaat en altijd wel met eentje bezig bent en dat niet erg vindt, je ervoor kunt gaan. En hulp overdags is altijd fijn. Ik kan er nu zo van genieten dat de oudste zo lief is voor hem, hij is het nu helemaal gewend