5 Reacties

2 jaar geleden

Ik vind Clue een fijne app. Ik gebruik m vooral om niet zwanger te worden maar dit werkt natuurlijk beide wegen op. Sowieso fijn om beetje inzicht in je cyclus te krijgen!

2 jaar geleden

Wat spannend! Het kan zijn dat als je pilstrips op zijn je cyclus nog even nodig heeft om op gang te komen. Normaal is een cyclus rond de 28 dagen, maar als je uit hormonale anticonceptie komt, hoeft niet niet altijd zo te zijn. Handige tips: Flo is een fijne app om je cyclus mee te tracken. Daarop kun je ook invoeren hoe hevig je menstruatie is, en wanneer je seks hebt gehad. Ovulatietesten geven een meest objectief beeld van wanneer je ovulatie plaatsvindt, maar ik begrijp ook als je dit niet direct wil doen. Dan kun je het beste uitgaan van een vruchtbare periode vanaf ongeveer 8-10 dagen na de start van je menstruatie (bij een cyclus van 28 dagen) tot ongeveer 12 dagen voordat je weer een nieuwe menstruatie zou krijgen. Vitamines: ik was voornamelijk al gestart met foliumzuur. De rest van de vitamines haalde ik gewoon uit mijn normale voeding.

2 jaar geleden

Ik heb een app gebruikt om wat inzicht te krijgen. In wilde de eerste 6 maanden geen ovulatie testen gebruiken, maar gewoon go with the flow. Een app zou mogelijk een indicatie kunnen geven. Je kan ook gelijk ovulatie testen gebruiken, dan weet je wel zeker wanneer je eisprong is

2 jaar geleden

De site van fit for fertility

2 jaar geleden

Flo, of mijn kalender