8 Reacties

4 jaar geleden

Spiraal was er bij mij vorig jaar in augustus uit, maar we wilden toen nog niet meteen gaan 'proberen'. Andere anticonceptie wilde ik ook niet omdat we wel in januari gingen trouwen en we wel in de planning hadden om halverwege dit jaar te gaan 'proberen'. Dus condoom gebruikt tot die tijd en een beetje extra opgelet. Afgelopen januari dus getrouwd, eind februari een huis gekocht en toen hadden we zoiets van, waarom nog langer wachten, let's try this! Je weet natuurlijk vooraf niet hoe lang het duurt en of het kan (en laten we eerlijk zijn, condoom zijn ook zo nu en dan wel moodkillers als je toch al samen bent met een bruiloft op de planning. Maar toch zekere voor het onzekere! 😅🤪) ... 21 april test gedaan en toen was het al raak! Dus theoretisch gezien: Aug 2018 spiraal er uit en in maart zwanger geraakt (tussentijds continu condoom gebruikt), dus zo'n half jaar na verwijdering. Praktisch gezien eind feb/begin maart 2019 besloten er voor te gaan en eerste poging was raak.

4 jaar geleden

De hormonen zijn er meteen uit. Omdat een spiraal enkel hormonen geeft voor 1 dag. Dus in principe kan je meteen bij de volgende ovulatie zwanger worden. Bij ander conceptie ligt dit anders. Heb dit ook meteen aan de gyneacoloog gevraagd 🙈

4 jaar geleden

Ik heb die van mij half augustus laten verwijderen. Ik werd 2 dagen later meteen ongesteld en de maand erop, in september, ook. In oktober werd ik niet meer ongesteld en op 29-10 was ik overtijd en had ik een positieve zwangerschapstest!

4 jaar geleden

Begin juli spiraal eruit laten halen, begin augustus gelijk een positieve test en nu 22 weken in verwachting van een meisje💞 Het is bij iedereen natuurlijk verschillend maar het kan dus heel snel gaan!

4 jaar geleden

24 sep mirena laten verwijderen, afgelopen maandag 2 dec positieve test ☺️ wel met behulp van ovulatie testen van cb

4 jaar geleden

Eind september mirena eruit en 18 november positieve test !

4 jaar geleden

2e ronde was het hier raak.

4 jaar geleden

3 juni spiraal eruit. 28 juni eerste dag laatste menstruatie. Daarna dus een positieve test. Zonder ovulatietesten ed. Gewoon mn lichaam en gang laten gaan.