15 Reacties

4 jaar geleden

Dat is wel laat. Misschien heeft ze een foutje gemaakt?

4 jaar geleden

Zeker laat. Wij hadden hem met 19 weken.

4 jaar geleden

25 is wel erg laat..

4 jaar geleden

Dat is wel erg laat, mocht er iets uit de echo komen heb je geen keuze meer. Het zal vast niet zo zijn, maar zou toch vragen of het eerder kan.

4 jaar geleden

Ik had hem met 21 weken. Stel je voor dat er iets mis is, met 25 weken kunnen ze dan niks doen. Vrienden van ons hadden met 20 weken een baby met een open rug en vocht in de hersentjes. En zou nooit levensvatbaar zijn. Blijft heel rot maar ik zou dat liever weten met 20 weken dan met 25 weken. Ik zou bellen en nog een keer navragen.

4 jaar geleden

Volgens mijn VK wordt de 20-weken echo tegenwoordig standaard aangeboden bij 19 weken, omdat je dan extra bedenktijd hebt als er afwijkingen worden gevonden (+ extra tijd voor verder onderzoek). Als er op 25 weken afwijkingen worden gevonden, heb je geen enkele keuze meer, aangezien je na 24 weken geen abortus mag plegen, ook niet bij heel ernstige afwijkingen. De 20 weken echo is een medische echo, juist bedoeld om ernstige afwijkingen op te sporen zodat ouders tijdig een weloverwogen keuze kunnen maken (en, als ze besluiten om de zwangerschap door te zetten, om hen in staat te stellen zich gedegen voor te bereiden op de komst van een kindje met een afwijking). De 20 weken echo pas bij 25 weken uitvoeren, betekent dat de ouders geen keuze meer hebben. Kortom: ik zou vragen om de echo eerder in te plannen.

4 jaar geleden

25 weken kan niet kloppen om alle onderstaande redenen... ik zou erachteraan bellen.

VRIEND

4 jaar geleden

Hey, ik word gevolgd in het buitenland en heb hem met 23.4 weken gehad, maar dat is normaal, het heet hier ook 2e trimester echo en niet 20 weken echo. Ik vond het zelf niet erg om erop te wachten, dan ben je alweer wat verder en is het misschien alweer wat beter te zien. Maar geen idee hoe het zit met eventueel het beëindigen van de zwangerschap ivm een afwijking.

4 jaar geleden

Ik zou deze ook vervroegen, puur vanwege de al eerder genoemde redenen dat je als er iets gevonden wordt geen keuze meer hebt. Hier werd hij bij 19wk gedaan. Dan heb je nog tijd voor evt vervolgonderzoek en om een beslissing te nemen mocht er iets mis blijken.

4 jaar geleden

Echo hoort tussen de 19 en 20 weken.

4 jaar geleden

Bedankt voor alle reacties! We gaan er dan zeker achteraan.

4 jaar geleden

Heel laat inderdaad. Ik kreeg van de vk een verwijsformulier mee waarop stond in welke periode ik een afspraak moest plannen. Tussen de 19+4 en 20+6 oid.

4 jaar geleden

Bij ons zei de verloskundige, we noemen het de 20 weken echo, maar we plannen 'm het liefst in de 19e week. Bij ons ingepland met 19+1 week.

4 jaar geleden

Ik had hem ook met 19.1 en sluit me aan bij alle voorgaande reacties hierover m.b.t. de reden ervan.

4 jaar geleden

Dit kan echt niet en ze maakt waarschijnlijk een fout. Trek aan de bel hoor!