37 Reacties

één maand geleden

Andere medicatie met hetzelfde doel, niet alsnog zwangerschapsvergiftiging gekregen. Het slikken in de zwangerschap helpt voorkomen dat je het zult krijgen, dat effect is niet opeens weg als je stopt.

één maand geleden

Hi, ik heb dit ook geslikt vanaf week 14 geloof ik, bij mijn vorige had ik dus zwangerschapsvergiftiging en nu echt nergens last van gehad heb echt een top zwangerschaps gehad.

één maand geleden

Ik heb t gebruikt. Nergens last van op heel snel enorme blauwe plekken na. Geen zwangerschapsvergiftiging gehad. Wel ingeleid met 38 weken vanwege combinatie zwangerschapsdiabetes en hoge bloeddruk. Alhoewel ze later zeiden dat ze dat tegenwoordig liever met 39 weken doen.

één maand geleden

Ik heb asfalt geslikt vanaf 12 weken tot 36 weken. Met 38 weken bleek ik toch zwangerschapsvergiftiging te hebben. Ben toen direct ingeleid.

één maand geleden

Ik moest het gelijk vanaf de 1e echo (8 weken) gebruiken ivm ik een autoimmuunziekte heb. Geen klachten gehad toen ik moest stoppen alleen sneller blauwe plekken. Heb wel een fluxus gehad maar ze weten niet of dit daardoor komt.

één maand geleden

En ik ben op mijn uitgerekende datum ingeleid. Maar dit was meer omdat ik het lichamelijk niet meer aankon (HG).

één maand geleden

Ik heb bij mijn eerste zwangerschap met 38+3 weken PE gekregen en vanaf week 28 hoge bloeddruk. met de verloskundige ook over bloedverdunners gehad voor deze zwangerschap, maar zij gaf aan dat het voor mij eerder nadelen dan voordelen geeft, aangezien de PE pas laat ontwikkeld is. Ik slik het niet en momenteel nog een prachtige bloeddruk en nagenoeg geen klachten! Ben nu ruim 34 weken. Het idee met ascal is dat de placenta beter aangelegd wordt en de doorbloeding beter is, mogelijk dat dit de oorzaak is om zwangerschapsvergiftiging te ontwikkelen. Dit effect is niet ineens verloren na 36 weken. Daarnaast willen ze ook niet dat je na 36 weken nog ascal slikt, omdat het een bloedverdunner is en je hierdoor met de bevalling meer bloedverlies hebt met alle risico's vandien.

één maand geleden

Ik heb vanaf week 12 Ascal geslikt. Omdat ik verhoogde kans had op zwangerschapsvergiftiging. Op de uitgerekende datum ben ik ingeleid vanwege hoge bloeddruk en omdat de gynaecoloog bang was dat ik als nog zwangerschapsvergiftiging zou krijgen als er langer gewacht zou worden.

één maand geleden

Ik slik ascal nu vanaf week 14 ongeveer. Ik heb een auto immuunziekte en dit adviseerde ze sterk voor de groei van de baby. Het schijnt dat je zwangerschapsvergiftiging ook nog eens kunt verlagen om te kijken of je genoeg calcium binnen krijgt en anders calcium bij slikken. Dit doe ik nu ook, gezien ik lang niet aan de calcium hoeveelheid kom. Ben benieuwd wat de ascal verder doet. Ik ben sneller blauw en na inname soms misselijk (beste is oplossen in beetje water). En ik heb het idee dat ik duizelig ben, maar dat kan natuurlijk ook gewoon door de zwangerschap(18+6)

één maand geleden

Ik heb geen vergiftiging gekregen. Ik vond het een geruststellende gedachte. Ik heb het tot 35wk geslikt.

één maand geleden

Ik heb tot 36 weken ascal geslikt ivm hoge bloeddruk tijdens mijn eerste zwangerschap (met 34 weken medisch geworden). Tweede zwangerschap met 38 weken toch medisch geworden vanwege hoge bloeddruk. Uiteindelijk bevallen met 38+6, geen zwangerschapsvergiftiging gekregen

één maand geleden

Ik heb ook tot 36 weken ascal geslikt ivm hoge bloeddruk tijdens mijn eerste zwangerschap (en ook met 34 weken medisch geworden). Tweede zwangerschap geen hoge bloeddruk en uiteindelijk bevallen met 41.3.

één maand geleden

Meer dames die (wsl)duizelig zijn van de ascal?

één maand geleden

Beide zwangerschappen gebruikt tot 36 weken en gelukkig geen vergiftiging gekregen. Wel nog steeds hoge bloeddruk.

17 dagen geleden

Vraagje waar is de Ascal voor bedoeld ik had zwangerschapsvergiftiging maar dan zonder hoge bloeddruk.. wel enorm veel eiwitten en nu blijvende nierschade. (Bloeddruk was voor mij wel hoog omdat ik normaal een te lage heb)

17 dagen geleden

Reactie op xmariindax

Vraagje waar is de Ascal voor bedoeld ik had zwangerschapsvergiftiging maar ...
Is bedoeld voor een betere doorbloeding van de placenta. Zwangerschapsvergiftiging wordt geassocieerd met een minder goed werkende placenta (dat kan een hoge bloeddruk ook veroorzaken). Daarom krijgen dames met een hoge bloeddruk of eerdere Zwangerschapsvergiftiging dit voorgeschreven.

17 dagen geleden

Reactie op MRJF

Is bedoeld voor een betere doorbloeding van de placenta. Zwangerschapsvergi ...
En vaak calcium erbij! Zeker als je niet genoeg zuivel op een dag neemt (4-5 producten)

17 dagen geleden

Hier ook ascal geslikt vanaf week 10 maar met 34 weken toch zwangerschaps vergiftiging gekregen.

17 dagen geleden

Reactie op Nathalie 0419

Meer dames die (wsl)duizelig zijn van de ascal?
Ik! Met vlagen hoor, heb zelf het gevoel alsof het door de ascal komt inderdaad, kan ook minder goed tegen de warmte, dan speelt de duizeligheid nog meer op.

17 dagen geleden

Ik volg even