23 Reacties

2 jaar geleden

Zelfde dilemma hier. Vooral omdat je niet weet hoe warm de zomer maand zal zijn. Volg graag mee.

2 jaar geleden

Heel eerlijk? Mijn zoontje is 22 juli geboren. Heeft misschien 1 keer een t shirtje aangehad. Als het echt te warm weer was alleen een romper. Maar het is heel leuk al dat korte spul maar een pasgeboren baby kan dat echt niet aan. Kan zich nog moeilijk warm houden en daarnaast, het is vaak binnen echt fris voor een baby! Ik zou gewoon lekkere shirtjes met lange mouwen kopen. Dunne leggings en rompers met korte mouw!

2 jaar geleden

Hier ook uitgerekend in juli, eerste baby dus volg ook graag mee! 😊

2 jaar geleden

Lange mouwen! Iets korts heb je zo gekocht maar kan over algemeen toch niet aan ivm verbranden of toch te fris. Als ze zo klein zijn kunnen ze zich nog niet goed warm houden

2 jaar geleden

Overslag is fijn in de kleinste maten, zowel rompers als shirtjes. Voor een newborn zijn lange mouwen wel belangrijk om de temperatuur te kunnen houden, ook in de zomer. En anders zijn lange mouwen een goede bescherming tegen de zon. T shirts voor een baby snap ik niet zo goed :) Maar de dikkere stof winterpakjes zou ik wel links laten liggen als je in juli uitgerekend bent. Als je kindje ouder word, ben je het mouw over mouw wel zat, vanaf maat 62/68 hebben wij ook korte mouw rompers gekocht. - bambino sokjes vd kruidvat blijven goed zitten - hema rib bamboe overslag rompers zijn the best, zeeman heeft ook fijne rompers - verreweg de meeste babys hebben maat 50 bij de geboorte - capuchon ligt niet lekker voor een baby

2 jaar geleden

Onze dochter is 29 juli geboren. Ze heeft 1x een T-shirt aan gehad. Mocht je een leuke zien bij de zeeman voor een paar euro, altijd handig maar zou er niet veel geld aan uitgeven. Onze dochter had de eerste week nog een paar keer lange mouwen rompers aan, maar ze kon zichzelf goed op temperatuur houden, daarna voornamelijk korte. Overslagrompers vond ik het fijnst. Gewone rompers deed ik alleen aan als het warm was en ze alleen een romper en broekje aan had, want die had ik in leuke printjes haha. Veel dunne shirtjes met lange mouwen en leggings. Verder een lekker vest als jas en regelmatig dekentjes in de wagen/maxi cosi We hadden ook geen voetenzak ofzo in de maxi cosi. Die heb ik later pas aangeschaft. Maar... Vorig jaar was echt niet zulk mooi weer meer, kan ik me herinneren. Het is wel eens jaren anders geweest. Dus misschien dat dit jaar warmer wordt en je wel wat vaker korte mouwen nodig hebt.

2 jaar geleden

Reactie op Loon_21

Onze dochter is 29 juli geboren. Ze heeft 1x een T-shirt aan gehad. Mocht j ...
O en ik had voornamelijk maat 50. Dochter was 51cm. Maar HEMA en Prénatal enzo vallen wel echt groter. Van Noppies paste ze 50 eigenlijk nauwelijks. Dus wel afhankelijk van welke merken je koopt. Rompers 50 van HEMA en zeeman gingen goed. Of 50/56 van Prénatal. Die heeft ze allemaal echt wat weken aan gehad.

2 jaar geleden

Wat fijn deze reacties! Dit helpt me echt. En een jasje? Wat zeggen jullie daarvan?

2 jaar geleden

Ik had een flink kereltje geboren op 29 augustus. Hij heeft wel meerdere malen korte dingen aangehad maar dan misschien Max 8 keer. Slim is om sowieso voor onder de korte mouwen lange witte rompers te hebben dan kan hij/zij ook de leuke korte mouwen shirts aan. Mijn zoon was bij geboorte 4300 gram dus wij zaten gelijk in maatje 56. Ik zou dus niet teveel maat 50 kopen. Ik had 2 setjes liggen waarvan hij 1 heeft aangehad. Vond ik veeeeel te strak dus dat heb ik vanaf dag 2 niet meer gedaan. Rompers - Hema, Petite Bateau, Name it vind ik het mooist en blijven ook top. Die van Zara handig voor erbij.

2 jaar geleden

Reactie op MamaLast

Wat fijn deze reacties! Dit helpt me echt. En een jasje? Wat zeggen jullie ...
Wij hebben het dus niet gehad. Hadden een wat dikker vest. Heeft ze bijna niet aan gehad. Altijd een dekentje in de wagen. Maar het was wel fijn om bij me te hebben voor de zekerheid

2 jaar geleden

Oh en niet te ver vooruit kopen. Mijn zoontje zat vanaf 4,5 maand al in maatje 74x

2 jaar geleden

Reactie op MamFem

Oh en niet te ver vooruit kopen. Mijn zoontje zat vanaf 4,5 maand al in maa ...
Onze zoon zit met 10 maanden nog in 62-68 🤭

2 jaar geleden

Koop sowieso niet teveel in maat 50, ik had vier pakjes in maat 50 .. maar eigenlijk paste maat 50 nog maar net toen hij geboren werd. Hij heeft sommige pakjes net 1 keer aan gehad! Erg zonde. Maat 56 draagt hij nu nog (morgen 7 weken), denk dat het niet lang meer duurt voordat hij in maat 62 zit. De rompers van zeeman en hema zijn inderdaad echt prima! Overslagrompers zijn super fijn vind ik. Ik heb veel broekjes en shirtjes, maar merk dat ik de pakjes fijner vindt bij een pasgeboren baby’tje.

2 jaar geleden

Reactie op Bananana

Overslag is fijn in de kleinste maten, zowel rompers als shirtjes. Voor een ...
Ik vond/vind overslag echt waardeloos 😅

2 jaar geleden

Het hangt echt van je kleintje af. Ik zou niet teveel in een bepaalde maat kopen. Je kan altijd bijkopen. Mijn zoontje heeft 7 weken lang maat 50 gepast (geboren met gewicht van 2970 gr). En bij ons werd gezegd dat het een grote baby zou worden, viel dus mee. We hadden veel maatje 56. Onze ouders zijn toen snel nog wat kleding gaan halen 😄Voor in juli zou ik persoonlijk niet voor rompers met een lange mouw gaan. Ik vind rompers met lange mouwen verschrikkelijk om die armpjes erin te krijgen. Heb zelf altijd zonder mouw of met een korte mouw. De rompers van HEMA vind ik fijn, maar probeer uit wat voor jou fijn is. Zelf nooit overslag rompers gebruikt maar ook niet gemist. Bij ons gingen de maten 62 / 68 er zo doorheen, amper een maand 🙈

2 jaar geleden

Onze dochter is van juni en heeft maar 1x korte romper en tshirt gedragen. (Had ik ook niet gekocht zelf) Wel was ze te klein en te licht

2 jaar geleden

En adviseren jullie dan voor de eerste weken van een zomerbaby alleen een romper lange mouw als bovenstukje, of nog met een shirt/vestje lange mouw er overheen (dus dubbele lange mouw) of een mouwloos rompertje met een shirt lange mouw er overheen?

2 jaar geleden

Reactie op MamaLast

En adviseren jullie dan voor de eerste weken van een zomerbaby alleen een r ...
Wij hebben in juni alleen korte mouw en dan een shirtje gedaan. Lange mouw is zo'n gepruts met een kleine baby😆

2 jaar geleden

Hier binnenshuis heeft m'n baby vaak een romper lange mouw aan met broekje en that's it. Maar het is dan ook wel aangenaam warm binnen. Als we naar buiten gaan dan doe ik daar nog een trui over en dan dekentje erover. Onder kruippakjes / pyjama's vind ik korte mouw dan weer fijner zodat het niet te warm wordt en minder gedoe met de mouwen. En korte mouw kan je makkelijk wat te groot ook aantrekken, bij lange mouw komt het al snel over de handjes heen. Verder zou ik niet te veel adhv maattabel gaan uitrekenen wanneer je baby welke maat moet dragen. Er zijn webshops/winkels waarvan de maten nogal klein uitvallen en verder is elke baby ook gewoon anders. Onze meid groeit mooi op de middelste lijn, dus volgt de gemiddelden. Ze draagt al sinds ze 3 maanden is rompers voor baby's van 6 maanden zogezegd 🤷🏻‍♀️ broekjes in maat 68 zitten nu fijner bij jaar hoewel ze net bij CB gemeten is op 60 cm. Bij rompers vind ik het fijn als ze wat ruimer zitten zodat de luier goed kan uitzetten, anders lekt het snel door.

2 jaar geleden

Onze zoon is geboren op 27 juli. Hij is gestart in maatje 50 en na een week of 2 over gegaan naar 56. We hadden enkele lange mouwen rompers, maar deze weinig gebruikt. Mouw over mouw vonden we niet fijn. Verder eigenlijk alleen lange mouwen gedragen.