13 Reacties

4 jaar geleden

Een thuisbevalling in een bad is toch ook mogelijk? Moet je wel even een speciaal bad ervoor regelen.

4 jaar geleden

Nee dat is niet mogelijk.

4 jaar geleden

Geboorte centrum als je er 1 in je buurt hebt

4 jaar geleden

Reactie op ckw

Geboorte centrum als je er 1 in je buurt hebt
Nee ook niet. Daar heb ik ook al naar gekeken.

4 jaar geleden

Jammer zeg! Ik ben zelf in het ziekenhuis onder de douche gaan zitten omdat het bad niet snel genoeg vulde. Mijn ontsluiting ging toen zo snel dat we niet meer op het bad konden wachten. Helaas! Maar een warme straal op de rug was erg fijn. Zeker omdat je je even kan afzonderen.

4 jaar geleden

Jammer zeg! Ik ben zelf in het ziekenhuis onder de douche gaan zitten omdat ...
Ja zeker jammer. Ik zat nog zelfs te kijken naar een ander ziekenhuis maar dan moet ik ook een ander verloskundige nemen. Want de praktijk waar ik zit verplaatst zich niet naar een andere stad. Dus dat gaat hem ook niet worden. Maar onder de douche met een straal op je rug werkt dat ook een beetje? Het gaat bij mij om de pijn. Ik heb een hele lage pijngrens en daarom koos ik voor een bad bevalling.

4 jaar geleden

Reactie op Stla2019

Nee dat is niet mogelijk.
Voor jou niet? In het algemeen wel. Vriendinnen van mij hebben een bad voor thuis gekocht of gehuurd.. Kan gewoon..

4 jaar geleden

Reactie op Zea

Voor jou niet? In het algemeen wel. Vriendinnen van mij hebben een bad voor ...
Ja ik weet dat het kan maar niet hier

4 jaar geleden

Ik wilde ook een badbevalling, maar helaas loopt niet altijd alles zoals je wil en kan het dus zijn dat het op het moment zelf niet eens meer kan. Niet stom bedoeld, je kunt die wens absoluut hebben (had ik ook), maar de kans is altijd aanwezig dat het niet meer kan. Bij mij hielp een lekkere warme douche ook het allerbeste! Ik heb ook een lage pijngrens en echt een heftige wee毛nstorm gehad. Als ik er nu op terug kijk, viel het me allemaal wel mee! Ik denk eerlijk gezegd niet dat een verloskundige buiten je regio mogelijk is. Althans, bij mij ging dat niet...

4 jaar geleden

Als badbevalling niet kan zou ik inderdaad de douche proberen. Voordelen van de badbevalling zijn ook dat je minder snel inscheurt. Als het je ook daarom gaat zou je de perineum massage kunnen proberen. Hier moet je een aantal weken voor de bevalling mee beginnen. Qua pijnbestrijding zou je ook eens naar de geboorte TENS kunnen kijken. Die is niet medisch maar verlicht wel bij rugweeen.

4 jaar geleden

Ik wil ook een badbevalling. Poliklinisch. Maar het ziekenhuis heeft 2 baden, dus grote kans dat ze in gebruik zijn. Het ziekenhuis heeft tien bevalkamers, dus zelfs kans dat er geen kamer vrij is. Ik wacht het gewoon af. Je kunt een plan maken, maar wat is de kans dat het volgens plan gaat? Go with the flow 馃

4 jaar geleden

Reactie op Stla2019

Ja zeker jammer. Ik zat nog zelfs te kijken naar een ander ziekenhuis maar ...
Bij mij versnelde de douche heel snel mijn ontsluiting, weet niet zo goed of het echt tegen de pijn hielp. In ieder geval fijner dan op bed op dat moment! Het gaat sowieso pijn doen, ook in bad ben ik bang. Zou je dan niet pijnstilling overwegen als je een lage pijngrens hebt? Ontspanning is erg belangrijk als je aan het bevallen bent! Als je alleen maar bezig bent met (angst voor) pijn kan het ook de ontsluiting vertragen.

4 jaar geleden

Bedankt