176 Reacties

2 maanden geleden

Ja. Wij hebben vanaf dag 1 van onze relatie alle inkomen op 1 hoop gegooid.

2 maanden geleden

Ja, maar dat komt omdat bij ons al het geld op een hoop zit. Als we het gescheiden hadden gehad weet ik niet hoe het zou gaan. Dan denk ik alsnog wel, want ik denk dat we dan een boodschappenrekening zouden hebben waar dit vanaf zou gaan.

2 maanden geleden

Wij hebben een gezamenlijke rekening waar we in principe alles van betalen. Boodschappen, baby uitzet etcetera. Hij heeft ook zwangerschapscreme en olie voor me gekocht als cadeau. In principe kopen we alles samen, maar we hebben ook niet echt geldproblemen dus we hebben t hier nooit echt over. Laatste wat gekocht is, is door m'n ouders betaalt want ze kunnen t niet laten 😂

2 maanden geleden

Reactie op Plofje98

Ja. Wij hebben vanaf dag 1 van onze relatie alle inkomen op 1 hoop gegooid. ...
Hier hetzelfde!

2 maanden geleden

Ja, maar al het geld is hier op 1 rekening.

2 maanden geleden

We hebben een gezamelijke rekening, dus alles kwam uit die pot.

2 maanden geleden

Ja. Maar bij ons is alles van ons samen.

2 maanden geleden

Wij betalen alles gewoon samen.. wel aparte rekeningen maar als er iets nodig is worden de passen gewoon gedeeld zeg maar.

2 maanden geleden

Ligt eraan, soms koop ik het zelf, soms van de gezamenlijke rekening of bij de boodschappen. Ik geloof dat ik bijna alle kleding wel heb ‘gekregen’. We hebben wel een eigen rekening maar per saldo wordt er gewoon betaalt wat moet door wie het uitkomt, hou het verder niet echt bij.

2 maanden geleden

Ja, wij delen deze kosten. Dit voorstel kwam van mijn partner, omdat hij het niet eerlijk vindt als ik alleen extra kosten maak terwijl we allebei heel graag een kindje willen.

2 maanden geleden

Ja. Wij zijn getrouwd, maar hebben een gezamenlijke rekening en ieder een eigen rekening. Alle spullen rondom zwangerschap ziet mijn man ook als ‘voor de baby’ en dus gezamenlijk. Dus hier betalen we samen voor. Bij de eerste ook zo gedaan. En nu weer. Dit gaat verder prima en is eigenlijk ook vanzelf zo gegaan, zonder hier al te lang over te praten.

2 maanden geleden

Het ligt eraan wat het is en waar het wordt gekocht. Bijvoorbeeld: Huidverzorging en supplementen worden van onze gezamenlijke rekening betaald, maar voor een app op mijn telefoon betaal ik zelf en stuur ik mijn man achteraf geen Tikkie 😂

2 maanden geleden

Ja., wij delen alle kosten rondom de zwangerschap inclusief supplementen, kleding, massage, fysiotherapie, bekkenfysio etc Deze gaan niet van onze gemeenschappelijke rekening want die is voor de vaste lasten en boodschappen, maar daar stuur ik tikkies voor

2 maanden geleden

In principe betaalde ik dat soort dingen zelf, maar als ik hem eens vroeg iets voor me te halen of bestellen deed hij dat natuurlijk. Als we samen in de winkel staan, betalen we ongeveer om en om. Zo doen we dat eigenlijk ook met de normale boodschappen. We hebben geen gezamenlijke rekening maar in de praktijk beschouwen we het geld toch als gezamenlijk, dus betalen we kriskras door elkaar zonder dan uit te gaan rekenen wie wat betaalt.... :)

2 maanden geleden

Ik betaal (en betaalde) ook alles zelf. Opzich niet zo'n problemen mee. Hij betaalde de condooms toen we die nog gebruikten

2 maanden geleden

Wij hebben een gezamenlijke rekening en ook nog eigen rekeningen. Ik zou dat soort spullen allemaal van de gezamenlijke rekening kopen. Daar staat ook t meeste van ons geld op en betalen we alles wat voor ons samen is. Misschien dat ik zwangerschapskleding bijvoorbeeld wel van mijn eigen rekening zou betalen.

2 maanden geleden

Ja sommige dingen wel, zoals vitamines, huidolie, zwangerschapskussen wel. Als ik er om vraag denk ik dat hij met alles wel mee zou willen betalen, behalve dat hij sommige dingen gewoon in het algemeen zonde van het geld vind maar dat geldt niet alleen voor zwangerschapsspullen. Als ik dan echt iets zelf wil dan koop soms dingen gewoon van mijn eigen geld en vraag ik het niet aan hem.

2 maanden geleden

Ja, alles wordt van de gezamenlijke rekening betaald . Ook zorgkosten, en de postpartum care dingen zoals wasbare zoogcompressen, een speciale massage, heilwol, en alles wat ik nodig heb.

2 maanden geleden

Ja

2 maanden geleden

Ja, maar we letten ook totaal niet op wie wat van welke rekening betaalt. Als ik hem vraag om effe een zwangerschapskussen te kopen, dan doet ie dat van de gezamenlijke rekening. Als ik het zelf haal, doe ik het van m'n eigen rekening omdat ik de pas van de gezamenlijke al jaren kwijt ben. Boeit ons niks wat van welke rekening gaat.