57 Reacties

13 dagen geleden

Jaa leukk

13 dagen geleden

Mijn dochtertje heet Maisie , vaal korten we het al af naar mace/mees en ik vind het heel erg leuk klinken :) een stoere naam

13 dagen geleden

Jaa echt een gave naam! Doet me denken aan “Maze” van lucifer 🤣 idd mooie stoere naam

13 dagen geleden

Wordt de naam uitgesproken als Mees? Ik dacht eerst om er misschien Macey van de maken gezien de klank gelijk is, maar Macey wel gekend is als meisjesnaam. Maar nu twijfel ik over de gewenste uitspraak.

13 dagen geleden

Heel leuk! Wij wilden de naam ook voor een meisje gaan gebruiken alleen het wordt (waarschijnlijk) een jongetje.. Maar zeker doen!

13 dagen geleden

Super leuke naam! Wij hebben Mace gekozen voor onze jongen, maar voor een meisje kan die ook zeker! 😍

13 dagen geleden

Grappig, ik vind Mees juist eerder voor een meisje (ook al weet ik dat het vooral als jongensnaam gebruikt wordt) en Mace voor een jongen. Maar eh, gewoon doen zou ik zeggen. Mensen wennen er vanzelf aan.

13 dagen geleden

Ik krijg een jongetje en wij twijfelen tussen de naam Milo en Mace. Ik vind Mace/Mees wel echt een jongens naam. Ik zou dan eerder voor Maisie ofzo gaan.

13 dagen geleden

Ik zou het dus niet doen. En dat is puur en alleen omdat Mace en Mees jongensnamen zijn. Tuurlijk wennen mensen eraan, maar je kind moet zich altijd verantwoorden/verduidelijken. Als je het zo’n leuke naam vindt. Maak dan een officiele vrouwelijke variant. Macie, Macey, Maisie. En kort het zelf af naar Mace in het dagelijks leven. Kan ze later zelf kiezen hoe ze door het leven gaat. Ik zou mijn ouders niet dankbaar geweest zijn als ze voor een jongensnaam gekozen hadden omdat ze het “zo gaaf vonden klinken”.

13 dagen geleden

Vind het een jongensnaam.

13 dagen geleden

Een hele leuke naam juist! Ik vind het ook niet persee een jongens naam. Gewoon doen.

13 dagen geleden

Ik vind de schrijfwijze Mace sowieso niks als naam voor een kind eerlijk gezegd. Is voor mij echt een Engels woord. Mees vind ik voor een jongen. Ik zou dan idd voor iets gaan als Maisie/Mace.

13 dagen geleden

Reactie op Rbmg

Mijn dochtertje heet Maisie , vaal korten we het al af naar mace/mees en ik ...
Onze gaat ook Maisie heten 😊🩷🩷🩷😍😍

13 dagen geleden

Ik zou het niet doen, persoonlijk. Eerst omdat het een jongensnaam is, maar bij Mace moet ik gelijk denken aan het merk pepperspray, of aan het middeleeuwse strijdwapen. Een vrouwelijke collega van mij heeft ook een jongensnaam, en moet haar mails afsluiten met Naam (she/her), omdat ze anders altijd met beste meneer... Wordt aangesproken

13 dagen geleden

Naast dat ik het een jongensnaam vind zou ik het ook niet doen vanwege de Engelse betekenis (pepperspray). Is het dan niet een idee haar Macey te noemen? Dan ga je ongetwijfeld snel als koosnaampje Mace/Mees gebruiken.

12 dagen geleden

Bedankt voor al jullie reacties. Het geeft toch wat meer verheldering. Dat andere eraan zullen wennen geloof ik ook zeker wel en het blijft onze keus dus wat de rest vind moeten we maling aan hebben maar denk in belang van haar en zou het vervelend vinden als ze er hinder van gaat krijgen. Maar goed ook dat is lastig te bepalen. Er zijn tegenwoordig zoveel unisex namen. Macy ook een goede optie. Al vind ik het stoere er dan een beetje vanaf. Maar zeker iets om over na te denken!

12 dagen geleden

Reactie op HKOI

Naast dat ik het een jongensnaam vind zou ik het ook niet doen vanwege de E ...
Dit!

12 dagen geleden

Macy

12 dagen geleden

Ik zou voor macy gaan?

12 dagen geleden

Als je een oprechte en eerlijke mening wil, oké: Ik hecht zelf heel veel waarde aan dat als je een naam hoort, je ook meteen weet hoe je hem uitspreekt. Dat is met Mace absoluut niet het geval want iedereen gaat het schrijven als Mees. Daarnaast vind ik het ook een jongensnaam. Maar you do you! Als jij het echt mooi vindt, go for it! Het gaat uiteindelijk om jullie.