15 Reacties

4 jaar geleden

Ik heb geen idee van de waardes van mijn dekentjes zijn. Bij mij heeft de kraamzorg gewoon 1 dekentje en de super zachte wikkeldoek van moeders voor moeders gebruikt voor in haar wiegje. Ze was altijd goed op temperatuur en in het begin heb je ook nog die kruiken. Zal het met een korreltje zout nemen. Gewoon combineren van dekentjes en kruik en dan komt het vast goed 👍

4 jaar geleden

Volgens mij hangt de tog waarde ook af van de kamertemperatuur maar 3 is wel heel hoog. Ik had een ledikantdekentje met 1,4 en daar heb ik de kraamhulp niet over gehoord. Mocht het echt te koud zijn dan kan je ook meerdere dekentjes over elkaar doen. Mocht je uiteindelijk toch een warmer dekentje missen dan is het ook zo besteld online.

4 jaar geleden

Voor de eerste weken gewoon lakentje met daarop een dekentje. Tot ze zichzelf op temp. kunnen houden, daarna geldt over het algemeen 1 laag meer dan jij zelf. Dat werkte overigens niet voor onze dochter....die is zeer warmbloedig en ligt in de winter met alleen kleren aan in bed, dekens, lakens en dekbedjes haalt ze zelf weg. Ik daarintegen lig al met 15gr buiten temp onder mijn winterdekbed 🤣 Voel altijd in het nekje als je denkt dat hij/zij het koud heeft. Koude handjes en voetjes zijn geen graadmeter.

4 jaar geleden

Ja ik heb indd lakentjes en dus die 2 dekens. Voor wiegje moet ik nog dekentjes halen. Maar ik begon zo te twijfelen. Helemaal toen ze me vroeg of ik het hier zelf wel warm onder zou hebben... maargoed, ik slaap in ondergoed en mn babietje straks in kleertjes, kruikjes en alles 🙈

4 jaar geleden

Misschien is het ook handig om nog een slaapzakje te halen. Mijn baby schopte snachts alle dekens af. 🙈

4 jaar geleden

Reactie op Nataliet

Misschien is het ook handig om nog een slaapzakje te halen. Mijn baby schop ...
Jaa die heb ik ook indd gekregen van mn schoonzus. Thanks voor de tip

4 jaar geleden

Het ligt ook aan de temperatuur in de kamer toch? Bij ons zal de baby in de slaapkamer slapen de eerste maanden en eigenlijk is het bij ons nooit kouder dan 18-19 graden ik ben echt een koukleum... dus als ik mijn kind onder een dekentje van 3 leg dan zweet t z’n wiegje uit... baby’s hebben t bovendien sneller warm dan wij en je kan t blijven controleren gewoon door te voelen in het nekje. Koud is niet goed, maar een heet zweet nekje ook absoluut niet. Bovendien denk ik dat als t echt te koud of warm is je kindje zelf ook wel zal aangeven door te huilen. Wij gaan voor een pyjamapakje en de puckababy piep. Soort (los) inbaker slaapzakje. En dekentje laat ik dan weg. Hou de temperatuur in de kamer gewoon goed in de gaten en de temperatuur in t nekje ook!

4 jaar geleden

Op de site van puckababy staat een duidelijke uitleg. https://www.puckababy.com/nl/warmte-en-tog-waardes

4 jaar geleden

Ik heb hier echt door wakker gelegen! 😂 het is maar waar je je allemaal druk om kan maken.. bij ons is t vrij koud in de slaapkamer (jaren 30 woning). Dus mijn deken formule berekening 🤓 : dekentje togwaarde 2.3 + lakentje + 0.1 + pyjama +1.0 = 3.3. Heb nog een dekentje van 0.5 extra. (Niet warmer dan 4.0 tog heb ik begrepen) Moet t vast goed komen. 🙈 en anders heb je de kraamhulp!

4 jaar geleden

Wij hadden 2 dekentjes over elkaar op advies van de kraamhulp (dochtertje vorig jaar december geboren) en dit ging prima! Een wat dikkere en een wat dunnere. Verder lange mouw romper en pyjama. Eerste 1,5 week ook nog een mutsje omdat ze temperatuur nog niet goed kon vasthouden. Slaapzakje vanaf maand of 2 denk ik.

4 jaar geleden

Reactie op annaroos

Ik heb hier echt door wakker gelegen! 😂 het is maar waar je je allemaal dr ...
Ja haha ik had de dekentjes gekocht omdat ik ze zo mooi vond. Met de mazzeldagen al 🙊 nooit ergens over nagedacht haha. Maar we gaan het zien indd...

4 jaar geleden

Zolang je katoenen badlakens hebt heb je dekens. Hier hadden we de eerste weken extra dekens nodig. De kraamhulp vroeg naar badlakens en hiphop bedje extra warm. Wij hebben geruwde katoenen dekens aangeschaft. Als je ze dubbel doet heb je een dubbele togwaarde. Dus een ledikant deken dubbel in de wieg leggen .. werkt ook. Overigens leg ik hier zoontje in een muts met een dekentje over in de wandelwagen voor buiten. Na drie minuten ligt meneer onder enkel een lakentje, gilt alles aan elkaar van de warmte. Mutsen zijn niet voor boven de 5 graden sinds hij 3 weken oud is. Dus euhm na 3 weken heeft hij 1 keer het mutsje getolereerd.

4 jaar geleden

Overigens was het hier bij de intake.. zoveel dekentjes? Nou ja zelf weten natuurlijk. En bij ons lagen er dus weken badlakens onder het mooie dekentje.

4 jaar geleden

Reactie op Prikplant

Overigens was het hier bij de intake.. zoveel dekentjes? Nou ja zelf weten ...
Badlakens genoeg! Je hebt volgens mij of teveel of te weinig hahaha 🙊

4 jaar geleden

Ik heb van koeka een deken met teddy vacht. TOG waarde 3.1 Heb ook een deken van flanel maar die is maar 0.5 Volgens de kraamzorg was dit goed. Hoefde het bedje ook niet op te maken, doen ze liever zelf omdat het dan gelijk goed ligt met de juiste spullen. Mocht het alsnog niet goed zijn is een extra deken ook zo gekocht, dus ik laat het voorlopig hierbij. Over 3 weken uitgerekend