24 Reacties

één maand geleden

Jazeker, beide zwangerschappen emesafene geslikt. Je kan er in het begin wat duf van worden. Dus dan het beste voor het slapen innemen en de eerste dagen auto rijden. Staat als het goed is in de bijsluiter. Hoop voor je dat het je helpt!

één maand geleden

Heb ook emesefene gebruikt. Indd oppassen met autorijden. Ik vond het zelf geen wondermiddel, maar is voor iedereen anders. Hoop dat het voor jou wel helpt.

één maand geleden

Oke dat is goed om te weten dat er meer mensen deze tabletten heeft geslikt . Het is namelijk voor mij helemaal nieuw . Ik heb eerder een miskraam gehad en toen wist ik het pas een paar dagen . En dit is mijn tweede zwangerschap maar kon deze tabletten niet . En heel erg bedankt Mama.saspro

één maand geleden

En daar zal ik mee oppassen met autorijden. Heel erg bedankt .

één maand geleden

Ik heb het ook gebruikt een paar weken. Bij mij werd het niet meer vergoed helaas dus dan word het een dure grap🙈

één maand geleden

O wat spijt me dat te horen vanBussel dat het niet meer vergoed wordt . Wat heb je daarna gebruikt als ik mag vragen tegen de misselijkheid.. En biij mij wordt het helemaal niet vergoed ik moest vandaag €70,00 betalen .🫣

één maand geleden

Hier ook gebruik. Hielp wel om de randjes eraf te halen. Ik kreeg het overigens volledig vergoed

één maand geleden

Vorige zwangerschap gebruikt. Ivm HG. In het begin haalde het de scherpe randen eraf. Op den duur Omeprazol erbij gekregen en uiteindelijk Primperan. Hoop dat het werkt!

één maand geleden

Je kan trouwens ook Zofran vragen…

één maand geleden

Je kunt, als het werkt, ook Suprimal halen bij de drogist. Zit hetzelfde in behalve vit B6 en een stuk goedkoper nu het niet meer vergoed wordt. Als het niet helpt, vraag dan om metoclopramide en als dat niet helpt om zofran. Als ze dat niet willen doen, laat ze dan overleggen met de verloskundige of gynaecoloog.

één maand geleden

Reactie op SamanthaS87

O wat spijt me dat te horen vanBussel dat het niet meer vergoed wordt . Wat ...
Ik heb het betaald en na het eerste trimester rustig afgebouwd, ik kon gewoon niet zonder. 70 euro? Hebben tabletten heb je gekregen dan?

één maand geleden

Ja ik hoop echt dat het de scherpe randen eraf haalt . Want ik weet niet hoe ik mijn zwangerschap nog twee maanden geheim kan houden voor mijn werk . Maar heel erg bedankt voor de namen van de andere medicijnen ik zal het morgen even vragen aan het ziekenhuis. Inverband met de vergoedingen van de medicatie.

één maand geleden

Oke en ging het toen goed toen je ging afbouwen . En ik heb 60 tabletten gekregen van de apotheek . vanbussel

één maand geleden

Ik zal het morgen even overleggen met het ziekenhuis of verloskundige

één maand geleden

Reactie op SamanthaS87

Oke en ging het toen goed toen je ging afbouwen . En ik heb 60 tabletten g ...
Ohh dan kan je even voorruit! Helaas worden alle tabletten die hier worden genoemd niet meer vergoed zodra het woordje zwangerschap valt. Moet je deze medicatie gebruiken omdat je bv word geopereerd dan worden ze wel vergoed. Heel krom!

één maand geleden

Ik heb het gebruikt in mij n 1e zwangerschap (HG) en ook deze zwangerschap (geen HG wel heel misselijk). Het onderdrukt bij mij het overgeven en zorgt ervoor dat er kleine beetjes gegeten kon worden. Anders kwam het er zo weer uit..

één maand geleden

Ja klopt voorlopig genoeg tabletten . Maar het is inderdaad erg krom ja , dat er niks meer vergoed wordt als je medicijnen nodig heb voor je zwangerschap .😔

één maand geleden

Ja 1e zwangerschap hielp het bij mij heel goed!! Deze zwangerschap heb ik helaas echt een hg zwangerschap. Alle mogelijke medicatie geprobeerd, maar vanwege uitdroging vaak in ziekenhuis gelegen. Uiteindelijk vanaf week 14 Ondansetron mogen gebruiken en nu ben ik 30 weken en gebruik het nog steeds. Het enige wat werkt tegen het overgeven, maar nog wel hele dagen misselijk.

één maand geleden

Dat is goed om te horen dat het wel bij je eerste zwangerschap werkte EK123. En wat spijt me dat te horen dat deze zwangerschap zwaar is en dat je vaak in het ziekenhuis heb gelegen . Ik wens je echt heel veel sterkte toe en hopelijk gaat je zwangerschap goed en je bevalling.

één maand geleden

Heel veel vrouwen hebben Emesafene gebruikt, dit wordt vaak als eerste voorgeschreven bij zwangerschapsmisselijkheid. Ik had er zetpillen van i.v.m. het vele overgeven, maar bij mij werkte het niet genoeg. Metoclopramide gekregen, maar dat vond ik echt naar spul, voelde me half verlamd erdoor. Uiteindelijk was Ondansetron het enige dat een beetje werkte. Maar ik was ook echt heel ziek, dus zolang je nog eten en drinken kan binnenhouden zou ik eerst gewoon Emesafene proberen inderdaad! Sterkte met de misselijkheid.