11 Reacties

3 jaar geleden

Het is moeilijk te bepalen als je onregelmatig menstrueert om exact te weten hoelang je zwanger bent. Ik denk dat ze misschien met een echo kunnen zien hoe groot het is en jou zo vertellen hoe lang je al zwanger bent. Ik was bijv. Voor het laatst 18 dec ongesteld, januari overgeslagen en feb waarschijnlijk innesteling bloeding gehad, ik zou nu al tegen de 12 weken moeten zitten.. helaas is op echo nog niks te zien dus of het is heel vroeg of het gaat mis, ik ben zelf ook onregelmatig ongesteld met pcos, het is erg lastig voor ons met een onregelmatige menstruatie.

VRIEND

3 jaar geleden

Puur uit nieuwsgierigheid, want ik zie vaker moeders die hun hoofd erover breken. Maakt het uit? Ik wist het ook bij beide zwangerschappen niet... Lees ook weleens dat een moeder baalt als ze 'teruggezet' wordt. Wat maskt dat zo vervelend? (vraag aan andere lezers evt)...

3 jaar geleden

Geen idee. Kan jij ook niet weten. Met de termijnecho kan dat bepaalt worden door de professional. 😊

3 jaar geleden

Reactie op Carla888

Puur uit nieuwsgierigheid, want ik zie vaker moeders die hun hoofd erover b ...
Waarom maakt het je onzeker? Je hebt een positieve test? Of je nou 5 weken zwanger bent of 3 weken. Zwanger is zwanger, toch? @Carla888 snap dat dus ook niet. Met het ‘teruggezet’ kan het volgens mij duiden op een miskraam (not sure).

3 jaar geleden

Reactie op Carla888

Puur uit nieuwsgierigheid, want ik zie vaker moeders die hun hoofd erover b ...
Om even te antwoorden op je vraag: Hier maakte het me ook op voorhand niet uit/niet eens perse bij stilgestaan hoe ver ik zou zijn. Maa toen ik anderhalve week teruggezet was, vond ik dat wel even spannend.. De gedachte hierbij was voor mij: ben ik echt anderhalve week lang minder zwanger, of loopt het vruchtje anderhalve week achter in groei & als het het laatste is, zal mijn kind dan wel goed ontwikkelen of is er risico dat ik het verlies? Maar de onzekere gedachtenspinsels horen der denk ik bij veel aanstaande mama's bij. Zodra mijn 2e echo goed was, kwamen er weer andere onzekerheden.

3 jaar geleden

Waarom maakt het je onzeker? Je hebt een positieve test? Of je nou 5 weken ...
Klopt dat laatste. Ik ben altijd regelmatig ongesteld dus toen ik werd terug gezet, geeft dat een onzeker gevoel en werd ook een miskraam. Heb meerdere miskramen gehad dus ja dan doet het wel iets als je “wordt terug gezet”. Ik denk niet dat iemand het verder uitmaakt hoe lang je zwanger bent maar met terug gezet worden, is er een kans dat het misgaat. Gelukkig geldt dat niet in alle gevallen!

3 jaar geleden

Reactie op Carla888

Puur uit nieuwsgierigheid, want ik zie vaker moeders die hun hoofd erover b ...
nee het maakt mij niks uit. Maar ik vind het gewoon een spannende tijd puur omdat de verloskundige zei dat het nog moeilijk word om een 2e te krijgen😬.

3 jaar geleden

Ervan uitgaande dat 28 januari de eerste dag van je laatste menstruatie was dan zou je nu op 5 weken zwangerschap zitten. Als je uitgaat van de ovulatieteste op 16,17,18 januari zou je rond de 8-9 weken zitten. Maar dan is die menstruatie van 28 januari vreemd. Ik zou dus uitgaan van ongeveer 5 weken nu, gerekend vanaf je laatste menstruatie.

VRIEND

3 jaar geleden

Om even te antwoorden op je vraag: Hier maakte het me ook op voorhand niet ...
Ah ja, niet bij stilgestaan. Thnks voor de reactie. Ik ben een verwende moeder wat dat betreft 🙂🌸

VRIEND

3 jaar geleden

nee het maakt mij niks uit. Maar ik vind het gewoon een spannende tijd puur ...
Snap em

VRIEND

3 jaar geleden

Oh shit, hoop dat ze niet weg is door mijn brutale vraag 😬