13 Reacties

2 jaar geleden

Ik ben met 37+1 spontaan bevallen, dus inleiden kan ik niets over vertellen. Mijn zoontje was 3,1kg en 50cm. Ga goed in gesprek met de gynaecoloog en spreek je twijfels uit. Misschien kun je dan beter een keuze maken.

2 jaar geleden

Ik heb ook een hele heftige schouderdystocie gehad. Kind uit me getrokken en daarna levenloos geboren. Gereanimeerd en op de nicu beland. Ik was ingeleid maar dat was niet het probleem. Heb dat ook niet ervaren als vervelend. Ruggenprik en gaan. Kind heeft van het inleiden niks geleden.. Mijn baby was te groot en werd ingeleid bij 38+5, toen geschat op 3800. Uiteindelijk geboren op 39+5 met 4310 en dus die hele heftige dystocie. Mag ik vragen waarom je geen geplande keizersnede krijgt? Ik kreeg de ochtend na die horrorbevalling al te horen dat ik nooit meer vaginaal mag bevallen. Niet dat ik dat ooit nog ga doen.. ik heb ook traumaverwerking nu trouwens.

2 jaar geleden

Ik ben 2x ingeleid en dit was bij lange na niet zo heftig zoals jij hebt meegemaakt met de vaccuumpomp en alle stress eromheen. Het klinkt eigenlijk ook als een logische keuze om eerder in te leiden. Want 1, je kindje is dan minder groot. En 2, door de weeenopwekkers kunnen die persweeen een stukje krachtiger gemaakt worden. Zelf heb ik niks aan de opwekkers overgehouden en mijn kindjes ook niet. Wel heb ik de tweede keer aangegeven het rustiger aan te willen doen. Maar dan wist ik al dat mijn lichaam vrij snel op de oxytocine reageerde. Eerste keer een ruggeprikgehad vanwege weeenstorm en tweede keer geen pijnstilling maar wel een bad en tens. Als je meer vragen hebt over een inleiding, stel ze gerust.

2 jaar geleden

Ik ben niet ingeleid maar wel weeën opwekkers ivm niet vorderende ontsluiting. Ons kindje heeft daar niks aan over gehouden! En ik ook niet. Sterker nog: vond de weeën opwekkers veel fijner dan mijn eigen weeen want die deden niks. Qua gewicht kan het zeker enorm schelen.

2 jaar geleden

Waar heb je uiteindelijk voor gekozen? Ben je ingeleid of heb je gewacht tot het vanzelf op gang kwam? Of is het een keizersnede geworden? Ik heb een soort van gelijks meegemaakt als jou. Alleen mijn zoontje ademde niet toe. Hij er was. (Na 1,5 minuut wel gelukkig en hij heeft er niks aan over gehouden. Nu inmiddels 33+3 weken zwanger. En willen ze mij ook inleiden met 38 weken. Wel mag ik ook kiezen voor een keizersnede. De gynaecoloog raad de inleiding aan omdat de 2e dan met de inleiding Rond het zelfde gewicht zit als dat mijn 1e zoontje zat. En het beter schijnt te zijn voor mijn herstel. Maar ik wil niet dat de 2e dezelfde start heeft had dat de 1e had. Dan lig ik liever zelf wat langer in de lappenmand. Alleen heb ik natuurlijk wel een zoontje van 4,5 die ik ook alle aandacht wil kunnen geven. Hierdoor ben ik heel benieuwd hoe hij jou deze bevalling is verlopen?

8 maanden geleden

Reactie op beeb💙

Waar heb je uiteindelijk voor gekozen? Ben je ingeleid of heb je gewacht to ...
Hey! Ik ben verhalen terug aan het lezen want ik zit met het zelfde probleem als jou nu 33 weken zwanger en ook voor de keuzen inleiding of keizersnee.. waar heb je uiteindelijk voor gekozen

2 maanden geleden

Ik haal dit oude topic weer naar boven! Heb ook door een eerdere bevalling incl schouderdystocie de keus om in te leiden vanaf 38 weken, of nog even af te wachten. Ben benieuwd naar moeders die in dezelfde situatie hebben afgewacht en van wie het kindje rond de 40 weken is geboren, want ik wil eigenlijk het liefste afwachten (gyn benadrukt dat het momenteel echt mijn keus is, vanaf 40+ weken wordt het pas echt hun wens om in te leiden. Iemand ervaring?

2 maanden geleden

Ik ben twee keer eerder ingeleid en wordt nu over twee weken voor de derde keer ingeleid. Wel vanwege andere redenen. Eerste zwangerschapscholestase met 37 weken ingeleid. Tweede zwangerschapsdiabetes met insuline met 38 weken ingeleid en wordt nu weer vanwege het spuiten van insuline met 38 weken ingeleid. Ik vind het prima en zolang ze het infuus niet te snel ophogen is het prima. Ik zou persoonlijk niet afwachten tot je baby weer heel groot is met alle risico's van dien. Onze kindjes hebben nooit iets over gehouden aan die weeënopwekkers. 1

één maand geleden

Reactie op Janne1312

Ik haal dit oude topic weer naar boven! Heb ook door een eerdere bevalling ...
Hey! Ik had ook geregeerd om dezelfde rede als jou. Eerder dochter met schouderdystocie en nu in maart een keizersnede gehad. Ik weet niet hoe heftig jou eerste bevalling is geweest. Maar ik heb toch voor een keizersnede gekozen. Ik wilde geen onnodige risico lopen. En het is me echt 100% meegevallen. En iedereen in het ziekenhuis. Snapte mij volkomen en las in mijn dossier hoe heftig mijn eerst bevalling was. Dus begrepen mijn keuze dan ook. Mijn gynaecoloog was ook liever voor normaal bevalling met inleiding. Maar ik ben blij dat ik dit heb gedaan en mijn poppetje is alweer 6 maanden! Het kan ook goed gaan. Succes met je keuze

één maand geleden

Reactie op anoniem183

Hey! Ik had ook geregeerd om dezelfde rede als jou. Eerder dochter met sch ...
Oh dankjewel voor je reactie! Ik ben maandag 40 weken en heb inmiddels besloten dat we pas tegen de 41 weken een inleiding willen omdat we allebei overtuigd zijn dan de omstandigheden nu veel beter zijn dan destijds. Ik ben fit, ontspannen en de baby wordt ook niet groter geschat dan toen. Gynaecologen staan er gelukkig ook achter (mits ik voor de 41 weken beval) dus dat stelt gerust :) vorige keer is de baby wel uiteindelijk nog vaginaal geboren dus ik ‘weet dat het kan’ ook al was het een vreselijke bevalling verder. Wat fijn dat bij jou de geplande keizersnede kon en goed is verlopen!! Geniet van je kindje! :)

één maand geleden

Reactie op Janne1312

Oh dankjewel voor je reactie! Ik ben maandag 40 weken en heb inmiddels besl ...
Ow super spannend! Heel veel succes met je bevalling ❤️

één maand geleden

Reactie op Janne1312

Oh dankjewel voor je reactie! Ik ben maandag 40 weken en heb inmiddels besl ...
Even voor de toekomstige lezers: ik ben inmiddels bevallen van een dochter van 4200 gram, volledig natuurlijk met 40 weken. Wel derdegraads ruptuur maar heb daar betere gevoelens bij dan bij de knip die destijds werd gezet bij mijn eerste. Het was een droombevalling! Het kan dus :)