12 Reacties

12 dagen geleden

Hey ! Het is zeker gewoon mogelijk, ben zelf ook bevallen van mijn eerste tijdens mijn eerste jaar van de opleiding, zit nu in t 3e. Woningen zijn zo lastig!! Zit zelf ook in een veel te duur appartement. Heb je een relatie? Wellicht kan je via een woningbouwvereniging urgentie aanvragen voor een sociale huurwoning!

12 dagen geleden

Ik ken de relatie met je ouders niet, maar ik zou je toch adviseren om het te vertellen. Als ze vragen ‘en nu?’ dan kun je aangeven dat je het graag wil houden en of zij met je mee kunnen denken. Nu zit je in je eentje wellicht te piekeren. Wie weet zeggen ze: blijf lekker hier wonen, we helpen je zodat je zo min mogelijk achterloopt met je studie en sparen etc

12 dagen geleden

Ik heb geen tips want ik heb nooit in jouw situatie gezeten. Maar ik vind je heel dapper en als je dit kindje wil houden dan gaat het je ook lukken om er iets moois van te maken. Veel succes met alles wat er nog op je pad komt. Ik hoop dat je omgeving met je mee kan denken. (En ik zou het idd ook aan je ouders vertellen want misschien zijn de juiste wel onderdeel van de oplossing..)

12 dagen geleden

Ik zou het absoluut z.s.m. tegen je ouders vertellen. Als je het kindje gaat houden, zul je hun hulp misschien nog wel heel hard nodig gaan hebben? Heb je een relatie? Weet de vader ervan?

12 dagen geleden

Ik heb hetzelfde meegemaakt, maar ik werkte al wel. Ik heb toevallig een huurwoning gevonden, dus ik hoefde niet bij mijn ouders te blijven. Ik mocht wel bij huh blijven wonen metbde baby, maar dit wilde ik absoluut niet. Ik wilde ba het hoog seizoen in een vakantiehuis wonen, zodat ik extra tijd had om wat te vinden. In de tussen tijd kwam er een huurwoning op m'n pad, mega veek geluk nee gehad, ook al is de huur hoog voor in mn eetje. Een woning vinden is heel moeilijk, zwangerschap is geen reden voor urgentie. Ik zou aan je ouders vragen of je bij hun in mag blijven wonen, als je niks vindt.

12 dagen geleden

Lootwoningen reageren! Mijn vriend en ik woonden ook nog niet samen, in Januari erachter gekomen dat ik zwanger ben en deze maand een sociale huurwoning gekregen! Sowieso aan je ouders vertellen. Ze zullen misschien al die vragen hebben, maar vaak hebben ze ook tips waar je zelf nog niet op was gekomen! Niet te veel stress hebben, want het is echt allemaal mogelijk en je gaat een mooie tijd tegemoet 🩵🫶

12 dagen geleden

Hier ook meegemaakt, wel al een aantal jaren terug maar heb toen een jaartje thuis gewoond tot ik een woning kreeg. Was helaas toen nog wel een hele andere woningmarkt. Ik zou beginnen met het gesprek aangaan met je ouders, zoals hierboven wordt gezegd misschien zijn ze wel deel van de oplossing. Wat ook fijn is om te weten is dat tot je 27e ze geen toeslagpartner van je zullen zijn. Je krijgt dus wel de volle pond kinderopvangtoeslag en kindgebondenbudget als het goed is. Ook van DUO krijg je een extra toelage als je alleenstaande ouder bent (niet herkend). De vader kan later altijd nog erkennen en in dit geval scheelt het toch weer! Succes, je kan dit! 🍀

12 dagen geleden

Hoop dat je een goede relatie met je ouders hebt, en dat je zsm hierover met hun kan praten. Wellicht kun je bij hen wonen.

12 dagen geleden

Knap dat je het kindje wilt houden! Dat lijkt me moeilijk in zo situatie. Zou het zo snel mogelijk aan je ouders vertellen ze willen je vast wel helpen !

11 dagen geleden

Reactie op Bikkie

Hey ! Het is zeker gewoon mogelijk, ben zelf ook bevallen van mijn eerste t ...
Dankjewel, ik heb wel een relatie. Als alles goed gaat beval ik in mijn 3e studiejaar. Jaar van de minor en stage.

11 dagen geleden

Reactie op E1989

Ik zou het absoluut z.s.m. tegen je ouders vertellen. Als je het kindje gaa ...
Ja ik heb een relatie en de vader weet ervan😁

11 dagen geleden

Reactie op Newusername

Hier ook meegemaakt, wel al een aantal jaren terug maar heb toen een jaartj ...
Dankjewel! Zou hier even naar kijken