24 Reacties

2 maanden geleden

Nootjes (cashewnoten, amandelen, pinda's, macadamia noten) net wat jij lekker vind Dadels met pindakaas Rijstpudding of andere eenpersoonsportie toetjes

2 maanden geleden

Ik vind de pepsels van bolletje erg lekker die met pindavulling en kaasbroodjes, Tucjes met komkommer, schaaltje vanille yoghurt met fruit en van die koekjes met chocola erop.. vind ze beetje op postzegels lijken haha... crackertjes met smeerkaas en van die ovenbaked chips die zijn ook niet zo zwaar...verder weet ik het ook niet zo goed.. ik vind het ook lastig.. maar misschien heb je er wat aan haha :)

2 maanden geleden

Oh ik vind oude kaasblokjes heerlijk. Maar ook die kaasballetjes van oud amsterdam, die hoef je niet te frituren kan gewoon in de oven.

2 maanden geleden

Vette kwarktoetjes, ijsjes bij warm weer (mini magnums?), macadamia noten, alle soorten kaas, mini gevulde paprika's. Je kan trouwens ook aanpassingen aan je maaltijden maken: crème fraiche door je eten, volle melk of yoghurt bij de ontbijtgranen en roomboter op je brood.

2 maanden geleden

Hier heb ik enorm veel aan en ben mijn Albert Heijn mandje aan het vullen! Keep them coming. Erg dankbaar.

2 maanden geleden

Ontbijten met 10% vet yoghurt? Lekker veel vlees eten, bakken met wat extra boter en dat over je rijst/aardappels gooien? En inderdaad echte boter smeren op je brood ipv margarine.

2 maanden geleden

Bij mij is er echt nog nooit door de verloskundige of gynaecoloog gevraagd hoeveel ik ben aangekomen. Wat gek dat ze wil dat je aankomt. Of heb je ondergewicht? Ik ben 16 weken zwanger en ook nog niks aangekomen. Vorige zwangerschap in het totaal 6 kg aangekomen. Was dit gelijk kwijt bij de geboorte. Anyway, dat was niet wat je vroeg, haha. Misschien kun je van die knijp yoghurts als Breaker eten? Kunnen makkelijk tussendoor. Verder nootjes, blokjes kaas, toetjes dingen (kwark, toetjes met chocola), lekkere broodjes/croissantjes.

2 maanden geleden

Je kan een soort omelet muffins maken, en dan een deel invriezen. Lekker veel proteïne en super snel klaar. Oh en de bouwsteentjes (een soort taartjes) uit de vriezer zijn specifiek gemaakt om aan te komen.

2 maanden geleden

Avocado’s bevatten veel gezonde vetten. Lekker op een cracker of toast met bijvoorbeeld chilivlokken, of een beetje peper en zout. Elke dag een hand of schaaltje nootjes (walnoten, amandelen, hazelnoten, macadamia, cashews, etc). Ik combineer het vaak met een bordje gesneden fruit. Door de afwisseling met wat frissers eet het gemakkelijker weg. Blissballs zijn ook lekker. Goed te bewaren in de vriezer. Ik heb ze veel gegeten als extraatje tijdens de borstvoeding. Recept: https://eatertainment.nl/recept/frambozen-bliss-balls

2 maanden geleden

Reactie op Hejsan

Bij mij is er echt nog nooit door de verloskundige of gynaecoloog gevraagd ...
Heb inderdaad licht ondergewicht en een medische aandoening(vandaar dat ik veel zout mag). Bedankt voor je tips!!

2 maanden geleden

Reactie op Ris.

Avocado’s bevatten veel gezonde vetten. Lekker op een cracker of toast met ...
Ik zou inderdaad hier voor kiezen en minder voor de genoemde bewerkte producten. Dadels met 100% pindakaas, volle yoghurt met pindakaas/noten/zaden/banaan, boterham met ei en avocado

2 maanden geleden

Je kunt ook gewoon eten wat je gewend bent en daarnaast drinken kiezen wat calorieën bevat. Vruchtensappen, latte ipv koffie, smoothie maken, zuiveldrink of hetzelfde maar dan op plantaardige basis (vind Alpro red fruits lekker bijv). Zo krijg je ongemerkt toch wat extra’s binnen.

2 maanden geleden

noten en avocado zijn goed om te eten. En wat makkelijk is, is dubbel beleg op brood en volle yoghurt, volle melk etc

2 maanden geleden

Lekker maar niet heel gezond per se: eiwitdrankjes van de ah (ik geloof van melkunie), heb je in bijv vanille en chocolade smaak. Bevat vaak ook veel suiker maar wel makkelijke manier om wat calorieën en eiwit binnen te krijgen :)

2 maanden geleden

- Dadel gevuld met pindakaas of amandelen. - Vijgen - Cracker met honing en kaneel. - (geroosterd) broodje met pindakaas en blauwe bessen.

2 maanden geleden

(Knoflook)sauzen maken van - Griekse yoghurt (onze favoriet) - crème fraiche - yoghurt met mayonaise (dat hebben wij altijd in huis) En lekker dippen met broodje, soepstengels, chips, of snackgroente. Datzelfde zou je kunnen gebruiken door je salade of bij je patat. Broodbeleg of crackers - tzatziki - humus - smeerkaas - zalmsalade of tonijnsalade (echter houd rekening met zware metalen, eventueel maak je het zelf van kweekvis) - plakjes grillworst Met al dat vette eten vind ik het juist fijn om af te wisselen met friszure producten, zoals augurk, kappertjes erbij, of kneepje citroen

2 maanden geleden

Oeh mijn jeugdsentiment La vache qui rit. Die puntjes at ik zo op, maar met een crackertje ofzo ook lekker

2 maanden geleden

Komkommer met Philadelphia🥰 gewoon lekker dippen.

2 maanden geleden

Ik ben dol op: Burrata middenop een bord Eromheen gesneden zoete tomaten (snack of tasty tom) En basilicum Scheutje extra vierge olijfolie erover en snufje peper. Smullen!

2 maanden geleden

Reactie op Boysmom90

Ik ben dol op: Burrata middenop een bord Eromheen gesneden zoete tomaten ( ...
Is ook een lekkere inderdaad!