237 Reacties

16 dagen geleden

Ik zou eerder denken aan wat als je valt? Lijkt me verschrikkelijk om mee te maken. Ongeluk zit in een klein hoekje. Succes 🤗

16 dagen geleden

Is een bakfiets/fietskar oid geen optie?

16 dagen geleden

Tsja, fietsen met een baby in een draagzak wordt echt afgeraden i.v.m. veiligheid. Ik zou het zelf niet doen. Maar heb op dit forum ook wel gelezen dat er mensen zijn die het wel doen. Als het echt moet dan de peuter misschien voorop in een zitje en de baby achterop in een maxicosi doen? Daar zijn van die speciale houders voor die op de bagagedrager passen.

16 dagen geleden

Ik zou niet op de fiets gaan. Is ronduit gevaarlijk. Is het openbaar vervoer geen optie?

16 dagen geleden

Volgens mij is dit wettelijk verboden, je kind moet goed ondersteund op de fiets zitten. Buiten het feit om dat het zo gevaarlijk is en ik mijn kindje nooit in gevaar zou willen brengen, zou ik het ook niet doen omdat het verboden is.

16 dagen geleden

Het zijn geen haat reacties maar dit is ronduit gevaarlijk en daar willen andere moeders heel begrijpelijk op wijzen. Het kleinste ongeluk is in dit geval al levensgevaarlijk

16 dagen geleden

Dit is idd per wet verboden en als het 5 min fietsen is kan het toch nevernooit 30 min lopen zijn? Overigens fietsen na een keizersnede mag lijkt me de eerste 6 weken ook niet? Ik zou vrienden dit probleem voorleggen en vragen wie hulp kan bieden.

16 dagen geleden

Bij m’n oudste had ik nooit bedacht dat dit niet mocht/kon dus met hem heb ik best vaak gefietst met hem in de draagzak. Is op zich altijd goed gegaan, maar goed moet er ook niet aan denken als het fout was gegaan. Misschien indd zo’n ding achterop waar de maxi cosi in kan?

16 dagen geleden

Hier zijn al vaker topics over geopend. Zie zoekfunctie. Het is niet verboden maar ik zou het zelf nooit doen. Als je een ongeluk krijgt heeft je kindje 0 bescherming. Sterker nog, je valt waarschijnlijk op je kind.. En zeker in het begin ook af te raden vanwege het schudden op de fiets en shaken baby syndroom. Vanaf een bepaalde leeftijd mogen baby’s wel in de maxi cosi in een bakfiets. Misschien een idee om een bakfiets te huren? Anders zou ik toch kijken of er mensen in je omgeving kunnen helpen. Misschien heb je in de kraamweek hulp van familie die ook je dochter naar opvang kan brengen en halen? Misschien wonen er wel andere ouders bij je in de buurt die naar dezelfde crèche gaan en je dochter mee kunnen nemen? Of toch buren die 1x per wk kunnen helpen? Ik ben zelf BAM en het is mijn ervaring dat mensen echt wel bereid zijn te helpen als je het ze vraagt.

16 dagen geleden

Reactie op annabel91

Dit is idd per wet verboden en als het 5 min fietsen is kan het toch nevern ...
Nouja mijn zoontje z’n opvang is 8 minuten fietsen, maar lopend is het toch echt 25 minuten 🤣 ik loop echt niet zo hard als dat ik fiets HAHA

16 dagen geleden

Ik zou dan idd ook nog liever voor een fietskar gaan. Is de eerste 3 maanden ook niet goed, maar draagzak is echt levensgevaarlijk.

16 dagen geleden

Wat een lastige situatie ja, met draagzak zou ik zelf niet doen je weet maar nooit en bakfiets mag een baby ook pas in met 3 maand... Is het een optie om je oudste die tijd dat je geen auto mag rijden thuis te houden? En eventueel de controle eerder inplannen zodat je misschien weer eerder mag rijden? Of een opa/oma vragen om te brengen/halen?

16 dagen geleden

Maar wat ik me afvraag, is fietsen niet “erger” dan autorijden na een ks? Ik bedoel, als je fietst gebruikt je toch veel meer spieren etc dan als je autorijd? Zou dan zelfs nog eerder voor autorijden kiezen. Of zeg ik nou iets geks ?

16 dagen geleden

Reactie op annabel91

Dit is idd per wet verboden en als het 5 min fietsen is kan het toch nevern ...
Ja, dit snap ik ook niet? Onze opvang is ook ong 5 min fietsen. Lopend met de kinderwagen, zet ik mn zoontje daar af, maak nog een praatje met de leidster en ga weer lopend met de kinderwagen naar huis. Doe hier niet langer dan 25 min over in totaal. En ik loop best langzaam 😅

16 dagen geleden

Kort maar krachtig : het is onveilig en verboden. Dus het is geen optie helaas. Ook al zijn mensen druk, zou toch om hulp vragen. Wie weet is er iemand die met alle liefde tijd voor jullie maakt

16 dagen geleden

Ik zou het ook niet aandurven. Met name valgevaar en de eventuele gevolgen daarvan. Maar ik snap dat je in een lastige situatie zit. Is het een mogelijkheid om wellicht een bakfiets van iemand te lenen? Of wellicht deze voor een beperkte periode (zolang je niet kan wandelen) te huren?

16 dagen geleden

Ik zou het zelf echt niet doen. Ik liep zelf heen met kind in de draagzak, fiets in mijn handen naar de opvang. En dan fietste ik zonder baby terug om een beetje tijd te winnen.

16 dagen geleden

Niet doen. Echt onveilig. Dikke tip, fietskar!!! Dan kun je baby en peuter samen veilig mee nemen (wel rustig fietsen met een newborn)

16 dagen geleden

Je mag je dochter ook niet op je fiets tillen, of zou ze zelf fietsen? Ik denk daarnaast dat fietsen echt zwaarder is voor je wond. En fietsen met een draagzak is echt gevaarlijk.

16 dagen geleden

Niet doen. Je wond moet echt herstellen. En helaas denk ik dat het een week of 6 gaat duren. Is er een familielid die het even van je over kan nemen. Ik kon overigens na 3 weken alweer auto rijden. Dat was 2 minuten ofzo. Pas na de 4de week zelf gereden