18 Reacties

17 dagen geleden

Is met deze informatie niet te zeggen helaas, we weten te weinig van je situatie af Hoever was je zwanger (ongeveer) Was het een missed abortion (hartje klopte niet op echo) of was er niets te zien op de echo? Ik gok dat je hoe dan ook wel meer bloedverlies kan gaan verwachten, afhankelijk van je situatie dus

17 dagen geleden

Ik begrijp het niet helemaal. Heb je een positieve zwangerschapstest gehad en zo ja wanneer? En nu een echo waarop niets te zien was?

17 dagen geleden

Is met deze informatie niet te zeggen helaas, we weten te weinig van je sit ...
Ik was +-6 weken zwanger. Maar we hebben het bekeken op de echo en er zat niet eens een vruchtje. er was te zien dat mijn lichaam bezig was met bloed verwerken. Dus of de miskraam al eerder is geweest of op dit moment was kan niemand zeggen..

17 dagen geleden

Reactie op Madelief_86

Ik begrijp het niet helemaal. Heb je een positieve zwangerschapstest gehad ...
Oké even een iets duidelijkere uitleg. Ik had 13 april 2 keer over een positieve test. Zwanger en daarna met de tekst: 1-2 weken(dus 3-4 weken zeg maar). Daarna dus niet meer getest, maar voelde geen gekkigheid. Tot gisteren had ik bloedingen, dus meteen naar de verloskundige een echo laten maken. En daarop is dus helemaal niets te zien..

17 dagen geleden

Reactie op mamatobe2024

Ik was +-6 weken zwanger. Maar we hebben het bekeken op de echo en er zat n ...
Wat verdrietig 💔 Ook dat het niet helemaal duidelijk is wat er is gebeurd, lijkt mij lastig Hopelijk mag je gauw een gezonde zwangerschap hebben

17 dagen geleden

Ik zou wel toch nog even een test doen om te kijken of je HCG weg is. Bij een (knal)positieve test zou ik dit even melden bij de verloskundige

17 dagen geleden

Reactie op mamatobe2024

Oké even een iets duidelijkere uitleg. Ik had 13 april 2 keer over een posi ...
Ah oké. Ik zou een zwangerschapstest doen en pas weer voor de volgende ronde gaan als je een negatieve test hebt. Bloedingen en een lege baarmoeder kunnen ook wijzen op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap/zwangerschap onbekende locatie. Dus eerst zeker weten dat je geen HCG meer hebt in je lijf. Dan kan er ook pas weer een eisprong komen. Sterkte!

17 dagen geleden

Ik zou wel toch nog even een test doen om te kijken of je HCG weg is. Bij e ...
Waarom dit nog melden?

17 dagen geleden

Reactie op mamatobe2024

Waarom dit nog melden?
Omdat het dan zou kunnen gaan om een BBZ of ZOL.

17 dagen geleden

Reactie op Madelief_86

Omdat het dan zou kunnen gaan om een BBZ of ZOL.
Ik denk dat ze dat dan wel had gezien. Want ze heeft mijn baarmoeder en er omheen bekeken en ze zei dat alles er verder helemaal fris en goed uitzag. Dus daar kan ik denk ik wel op rekenen. Maar de vraag is , is de bloeding die ik nu dinsdag had en gisteren nog licht , een menstruatie?? Of is dat nog van de miskraam. Dat vind ik lastig.

17 dagen geleden

Reactie op mamatobe2024

Ik denk dat ze dat dan wel had gezien. Want ze heeft mijn baarmoeder en er ...
Wanneer je zo vroeg bent is er nog niets te zien op een echo. Een ZOL/BBZ is dan nog niet zichtbaar. Daarom altijd goed om te checken of een zwangerschapstest afloopt na een miskraam en het hcg niet toeneemt. Ook zodat je zeker weet als je straks weer een positieve test hebt, dat dit een nieuwe zwangerschap is. Ik had het zelf ook rond 6 wk. Bloedingen en dacht een miskraam. De echo was goed/schoon maar hcg liep daarna toch op. Ze konden niet vinden waar het zat omdat het zo klein was. De bloeding die je nu recent hebt gehad lijkt mij nog horen bij de zwangerschap. Meestal duurt het namelijk wel even na een miskraam voor je weer een eisprong hebt en daarna weer een menstruatie.

17 dagen geleden

Reactie op mamatobe2024

Waarom dit nog melden?
Omdat er dan sprake kan zijn van een bbz

17 dagen geleden

Ik heb vorige week maandag een miskraam gehad 5+4. Maandag had ik een aantal keer bij afvegen bloedverlies, dinsdag zette het door en woensdag had ik het meeste bloedverlies. Toen ik donderdagochtend wakker werd had ik alleen nog bruine afscheiding, heeft een paar dagen aangehouden maar dat was zaterdag ook over. Op aanraden van de verloskundige heb ik een week na het laatste bloedverlies een test gedaan, die was vanochtend hartstikke negatief. Het kan dus best zijn dat dit de miskraam was, zeker als je nog maar kort zwanger was. Ik zou inderdaad wel even testen binnenkort om zeker te weten dat je HCG zakt voordat je weer gaat proberen. Maar als je verder geen pijn hebt oid zou ik me er geen zorgen om maken dat het iets anders is. Een eerste menstruatie lijkt me sowieso niet, tenzij je de afgelopen weken al eerder flink bloed bent verloren.

14 dagen geleden

Ik lees in een ander topic dat je toch een bbz hebt. Heel veel sterkte ❤️ hopelijk blijft een operatie je bespaard.

14 dagen geleden

Reactie op Madelief_86

Ik lees in een ander topic dat je toch een bbz hebt. Heel veel sterkte ❤️ h ...
Jeejtje.. ja wat een verdriet en wat een rollercoaster zitten we momenteel in. Vandaag voor de tweede keer bloedprikken om te kijken of de waarde is gezakt. Helaas is hij wel iets gestegen, maar niet verdubbeld dus geen zorgen zei de arts. Maar ze blijven het in de gaten houden. Als ik meer pijn krijg of verhoging /overgeven dan moet ik met spoed komen. Slopende tijd momenteel. Het kan dus alsnog een operatie worden, maar voor alsnog uitgesteld om te kijken of het lichaam het zelf kan afbreken.

13 dagen geleden

Reactie op mamatobe2024

Jeejtje.. ja wat een verdriet en wat een rollercoaster zitten we momenteel ...
Ja echt een rollercoaster zo kan ik me voorstellen. Ik hoop dat je lichaam het zelf gaat opruimen. Ik heb daar eerst ook op gewacht. Bij mij duurde het al met al te lang, het hcg bleef steeds licht stijgen tussen week 5 en week 9. Bij 9 wk heb ik toen een injectie methotrexaat gehad. Zou kunnen dat dat ook bij jou nog een optie is tegen die tijd zodat een operatie niet hoeft. Maar hoop dat je lichaam het zelf oplost.

12 dagen geleden

Reactie op Madelief_86

Ja echt een rollercoaster zo kan ik me voorstellen. Ik hoop dat je lichaam ...
Ja die injectie waren ze bij mij in het ziekenhuis nog niet zo’n fan van. Dus ik ben benieuwd wat er morgen gaat gebeuren. Het HCG was maar van 430 naar 510 gestegen dus dat is niet veel. Ik hoop dat hij morgen is gedaald en dan natuurlijk ook hopen dat het bloed in mijn buik ook weg is getrokken, daar ben ik het meest bang voor. Wat duurde bij jou te lang dan? Het bloed in je buik of de Hcg waarde?

12 dagen geleden

De HCG waarde. Het bleef stijgen, al was het heel langzaam. Ging van 115 naar 145 naar 190 etc. Dat bleef 3 wk zo dus was er weinig vertrouwen dat mijn lichaam het zelf zou opruimen. Was zo onduidelijk allemaal. Niets te zien op een echo. In mijn baarmoeder leek er wel wat verdikt slijmvlies te zitten. Er is daarom nog een pipelle geprobeerd, om vast te stellen of er wel/geen zwangerschapsweefsel in de baarmoeder zat. Als er namelijk een restje was achtergebleven dan zou ik bijv ook tabletten kunnen krijgen om een miskraam op de wekken. Alleen die pipelle lukte niet, dus toch de mtx injectie. Op zich was de injectie niet vervelend, geen bijwerkingen gehad en daarna daalde het HCG wel. Alleen erg balen dat je daarna 3 maanden lang niet zwanger mag worden.