22 Reacties

één maand geleden

Hoi! Logisch dat je even heel emotioneel bent! Je hoopt toch op een ‘normale’ bevalling en laatste paar weken, en nu zijn er iets meer zorgen. Wat knap dat je al zegt: ‘we gaan nu vooruit en door!’ Dat heeft bij mij een paar dagen geduurd na de ‘mislukte’ versie. Ik ben nu 38 weken zwanger van ons tweede kindje en deze kleine ligt al de hele zwangerschap in stuit. Moxa en versie hebben niet geholpen. Na het gesprek met de gyn en het zien van wat filmpjes van een stuitbevalling hebben we besloten voor een vaginale stuitbevalling te gaan. We zijn ons bewust van het feit dat het alsnog een keizersnee kan worden, maar dan hebben we daar vrede mee. Momenteel heb ik alles geaccepteerd en ben ik er klaar voor om dit te doen. Dit komt ook door alle filmpjes en podcasts die ik heb gekeken en geluisterd. Misschien vind je dat ook fijn als je tegen dit soort filmpjes kan 😅 Je kan op Insta kijken bij Breech baby stories. Daar vind je verhalen en foto’s/ reels van vaginale bevallingen en keizersnedes. Op Youtube kan je kijken bij Badassmotherbirther en dan zoeken op vaginal breech birth. Nou ja, ik moet dus nog bevallen dus daar heb ik geen ervaringen mee, maar wel met het proces daaraan voorafgaand. Heel veel succes met jouw keuze en vertrouw daarop! Laat je niet gek maken door meningen van de buitenwereld. Jij moet dit doen 💪🏼💪🏼💪🏼

één maand geleden

Is dit trouwens je eerste kindje? Dan kan de gynaecoloog misschien voor je beslissen dat het toch een keizersnee wordt. Laat je in ieder geval goed informeren door ze. Daar zijn ze voor!

één maand geleden

Jammer maar geef de hoop niet op, je kunt de een aantal dingen zeker nog proberen zoals bijv accupentuur moxa therapie, spinning baby’s volgen, dus veel op je kop staan etc en dan voorafgaan de moxa therapie en bijv oefeningen om je heupen en spieren rond je bekken te verlengen en ruimte te maken. Bij mij is m’n kindje met 36+6 nog gedraaid. Ik ben ook nog langs een osteopaat geweest, dus alles uit de kast getrokken en toen een mooie thuisbevalling gehad. Je hebt in die zin nog wel wat tijd om het een en ander te ondernemen. En je kan ook altijd een stuitbevalling proberen, zie bijv vrije geboorte op insta. Dit gebeurt tegenwoordig ook steeds meer. Als je vragen heb mag je me een pb sturen :) succes

één maand geleden

Hé wat vervelend zeg dat de baby al is ingedaald. Heel begrijpelijk dat je baalt! Zelf had ik een afspraak voor een versie staan met 35+6 weken. Begin van de nacht braken mijn vliezen echter al en moest ik naar het ziekenhuis aangezien hij nog niet ingedaald was (risico op uitzakking navelstreng). De versie kon uiteindelijk niet meer plaatsvinden. Ik kreeg een gesprek met de artsen om de voor- en nadelen van een stuitbevalling versus keizersnede door te nemen. Ik heb dit op papier (kan ik je evt nog wel sturen). De artsen zagen in geen van beide opties voor- en of nadelen ten opzichte van de andere optie. Ze gaven groen licht voor een stuitbevalling. Ik heb toen gekozen om voor een stuitbevalling te gaan, wel met de kanttekening dat als de artsen ook maar zouden verwachten dat er complicaties op zouden treden ze zonder pardon er een keizersnede van zouden maken. Om 15:00 uur kreeg ik weeën en nog voor 20:00 uur werd mijn zoontje geboren. Ik heb een knip gehad maar de bevalling viel mij 100% mee. Ik zou dus zo weer voor een stuitbevalling kiezen!

VRIEND

één maand geleden

Wat jammer dat versie niet gelukt is. Wanneer heb je gesprek met gynaecoloog? Met haar/hem kan je jou specifieke situatie bespreken. Onze dochter lag gunstig met haar beentjes en was relatief klein (was een premature bevalling met 35 wk) voor mij was eigenlijk totaal geen medische reden voor ks. Met een voldragen kindje en dus groter hoofjde kan dit natuurlijk een andere afweging zijn. Dus bespreken echt jou specifieke situatie. De algemene statistieken gaan over alle stuitbevallingen en niet gespecificeerd met situatie. Zelf een pittige maar prima stuitbevalling gehad. Wel een knip voor het hoofdje gehad.

één maand geleden

Ik heb een mislukte versie gehad en gekozen voor een keizersnede mijn kindje is inmiddels 14 maanden. Maar kijk met een positieve ervaring terug op mijn keizersnede. Ik ben achteraf ook blij want onze zoon woog 3750g dus dat was best flink. Dus ik ben zeer positief over mijn keizersnede en zou ik opnieuw de keuze moeten maken zou ik weer kiezen voor een keizersnede. Ook mijn gynaecoloog raadde dit toen aan.

één maand geleden

Je kunt accupunctuur proberen!

één maand geleden

Reactie op leo1234

Je kunt accupunctuur proberen!
Hij is ingedaald dus dat gaat niet meer

één maand geleden

Reactie op 2020mama

Wat jammer dat versie niet gelukt is. Wanneer heb je gesprek met gynaecoloo ...
Ik heb op 1 augustus een gesprek met de gynaecoloog, dan ben ik inmiddels 37+2 zwanger. Hij weegt nu circa 2600 gram (35+3 was de liggingsecho)

één maand geleden

Hi, ik zit ongeveer in dezelfde situatie. Ben nu 37+4 en twee versie pogingen zijn helaas mislukt. Baby is bij mij alleen nog niet zo ingedaald. Ik heb mij goed ingelezen over natuurlijke stuitbevallingen en ook de gynaecoloog staat hier positief tegenover. Dit heeft mij doen besluiten om het te gaan proberen. Ik heb vertrouwen in mijn lichaam en mocht het toch een KS worden, ook prima. Ik zou je zeker aanraden om even in spotify te zoeken naar stuitbevallingen en dan kan je heel veel informatieve podcasts vinden die alle kanten belichten. Ik twijfel alleen of ik mij moet laten doorverwijzen naar een ziekenhuis die gespecialiseerd zijn in stuitbevallingen. Nu zit ik bij het Haga in Den Haag en heeft de gynaecoloog mij verteld dat alle gynaecologen daar stuitbevallingen kunnen doen, ze zijn er alleen niet gespecialiseerd in. Ze doen er gemiddeld 5-10 per jaar, daar waar het olvg 45 per jaar doet. Bij welk ziekenhuis loop jij?

één maand geleden

Hi🥰 Ik heb een stuitbevalling gedaan 4 jaar geleden, ik zou er voor tekenen als alle bevallingen zo mogen gaan. Mocht je dingen willen weten, stuur me maar een berichtje☺️

één maand geleden

Hoi, wat goed dat je je verhaal en zorgen deelt. Ik deel graag mijn zeer positieve stuitbevallingsverhaal van mijn eerste kindje om je hopelijk wat gerust te stellen 😊 Onze zoon bleek na een groeiecho met 35 weken in stuit te liggen. Ze hebben met 36+0 weken een poging tot draaien gedaan. Ik heb dit als zeer onprettig ervaren na een halfuur meerdere pogingen te hebben gedaan. Hij lag net als bij jou al te diep met de billetjes. Met 37+5 begonnen spontaan de eerste weeën om 3.30u in de nacht. Ik dacht dat het oefenweeën waren (ondanks dat ze al om de 5 minuten kwamen 😅), dus heb nog 3 uurtjes op en af wat gedut. Rond 6.00u toch maar gaan timen, toen kwamen ze om de 2-3 minuten. Ziekenhuis gebeld en om 8.00u 's ochtends waren we daar. Rond 9.00u ontsluiting gevoeld en toen bleek ik op 7-8cm te zitten. Nog geen 10 minuten later braken spontaan mijn vliezen en 5 minuten later kreeg ik persweeën die ik niet meer kon tegenhouden. Ik kon me vrij goed ontspannen door op mijn ademhaling te letten en heb uiteindelijk ons zoontje om 9.27u op natuurlijke wijze, op handen en knieën, zonder pijnbestrijding ter wereld gebracht na 10 minuten persen. Ik heb duidelijk aangegeven niet preventief een knip te willen als dit niet nodig was en daar hebben ze naar geluisterd 🙏🏼 De bevalling heeft al met al 6 uurtjes geduurd. Mijn herstel verliep heel fijn en vlot. Ze monitoren je heel goed in het ziekenhuis en je kunt altijd op elk moment zelf nog voor een keizersnede kiezen. Dat gaf mij een heel geruststellend gevoel. Ons tweede kindje lag wederom banaf 20 weken in stuit en is met 36 weken gedraaid na een succesvolle en fijne draaipoging. Ik zag erg op tegen een hoofdliggingsbevalling. Uiteindelijk begonnen met 38+5 spontaan de eerste onregelmatige weeën om 00.30u. Om 3.00u waren we op de verloskamer, waar ik direct persweeën kreeg. Om 3.07u is onze dochter uiteindelijk geboren,ook weer zonder pijnbestrijding en op handen en knieën 🩷 Een stortbevalling van een kleine 3 uurtjes. Vrijwel meteen na de geboorte zei ik dat ik 100× liever een stuitbevalling had. En dat meende ik oprecht...Ik vond deze tweede bevalling met het hoofd eerst een stuk pijnlijker. Bespreek al je zorgen met je verloskundige en de gynaecoloog. Als het voor jou goed voelt om een natuurlijke bevalling te proberen of toch liever te kiezen voor een keizersnede, dan is die keuze volledig aan jou om te maken 🙌🏼 Doe waar jij je het prettigst bij voelt. Heel veel succes bij je keuze 🤍 en als je nog vragen hebt, stel ze gerust!

één maand geleden

Mijn dochter is afgelopen mei ook geboren met een stuitbevalling. Ik ben achteraf blij dat ik hiervoor heb gekozen, want mijn eigen herstel ging erg vlot en de bevalling zelf heeft (met een inleiding) maar 8 uur geduurd. Ik had me misschien wel wat beter kunnen inlezen, want ik was zeker niet op de hoogte van alle risico's... Maar of het goed is om dat allemaal maar te weten, vraag ik me ook af. Achteraf denk ik; ik kan er heel lang over nadenken, maar ik ben blij dat we allemaal gezond zijn. Als je erover wilt praten mag je altijd een bericht sturen!

één maand geleden

Reactie op Nbbaby9/24

Hi, ik zit ongeveer in dezelfde situatie. Ben nu 37+4 en twee versie poging ...
Amphia in Breda, daar zit wrl een specialist

één maand geleden

Mijn beide kindjes hebben altijd in stuit gelegen. Bij de oudste ook een versie gehad, die niet lukte. Daarna mocht ik kiezen wat ik wilde qua bevalling. Ik vond dat ook echt heel pittig en duurde ook wel even voor ik daar oke mee was. Ik heb me zo goed mogelijk ingelezen, maar vond toen niet al de positieve verhalen die hierboven staan. Ook echt wel heftige verhalen van zuurstoftekort etc. Daar werd ik wel door afgeschrikt, wilde ik echt niet meemaken. Uiteindelijk gekozen voor keizersnede, omdat het risico dan meer bij de moeder ligt en bij stuitbevalling bij de baby. Ik vond de operatie mega spannend, maar het ging echt heel goed! Herstel is natuurlijk wel langer, maar daar was ik wel op voorbereid. Ik kijk er ook allemaal positief op terug. Succes met je keuze!

één maand geleden

Reactie op Smeertje

Mijn beide kindjes hebben altijd in stuit gelegen. Bij de oudste ook een ve ...
Ik denk dat je een goede keuze hebt gemaakt. Zwaar voor jou maar een gezond kindje tot gevolg❤️ en dat is wat telt!

één maand geleden

Ik heb zojuist ook een mislukte versie poging gehad, hij is al te ver ingedaald. Nu heb ik nog steeds echt heel veel pijn aan mn buik.. hoelang hield dat bij jullie nog aan?

één maand geleden

Hier ook een mislukte versie gehad.. Had alles er aan gedaan maar onze meid draaide niet... Ik heb gekozen voor een stuit bevalling... Je moet vooral doen wat voor jou goed voelt... Bij mij durfden ze het aan dus ik ook en zou het zo over doen. Wel bevallen bij 38+3, miss juist omdat ze in een stuit lag..

één maand geleden

Reactie op maudtw

Ik heb zojuist ook een mislukte versie poging gehad, hij is al te ver inged ...
Ja die is beurs.. Bij mij was duurde dat 2 dagen

één maand geleden

Heel begrijpelijk dat je er emotioneel van wordt, dat herken ik. Bij mij was de versie ook mislukt en stond ik voor dezelfde keuze. Ik vond het heel lastig om een beslissing te nemen, ook met iedereens goed bedoelde adviezen. Bij de groei echo bleek dat mijn zoontje vrij groot geschat werd en zijn hoofd zat echt schuin tegen mijn ribben (ze dachten eerst aan een dwarsligging). Ik heb uiteindelijk gekozen voor een keizersnede omdat de gedachte aan een stuitbevalling mij wat angstig maakte (ondanks alle goede ervaringen van anderen). Ik had het gevoel dat ik door de angst niet goed zou kunnen ontspannen en zag het daarom niet zitten. Ik kijk achteraf positief terug op de keizersnede. Natuurlijk is het wel even herstellen, maar het is me over het geheel genomen wel meegevallen! Ik ben benieuwd wat voor keuze je maakt!