14 Reacties

3 jaar geleden

Ja. Kwam er achter met 10 weken (1e echo) dat het al bij 5 weken gestopt was. Ik kreeg met ruim 11 weken wat bloedingen. Leek toch vanzelf te komen. Maar uiteindelijk met 12,5 week toch medicatie moeten inbrengen omdat het niet vanzelf er uit was gekomen. Ik vond de pilletjes heel erg meevallen. Toen kwam het vruchtje vrij vlot los. De pijn die ik had toen het vanzelf leek te komen vond ik veel erger. Volg het advies van de specialisten zou ik zeggen en doe ook wat zelf juist voelt voor jou. Sterkte!! Ik ben daarna overigens meteen weer zwanger geraakt en tot nu toe gaat alles goed.

3 jaar geleden

Met tien weken echo erachter gekomen dat het met 7 weken al gestopt was. Ik verloor al bruinig bloed en na twee weken is het proces natuurlijk verlopen. Ik heb het zelf als erg heftig en pijnlijk ervaren maar na drie maanden al weer zwanger geraakt van een.. eeneiige tweeling! Inmiddels 23 weken 🥰 Je kan voor medicatie kiezen of uiterste geval curettage. Ga vooral op je eigen gevoel af en vertrouw je het niet? Vraag een specialist. Veel sterkte!

3 jaar geleden

Reactie op Krissie90

Met tien weken echo erachter gekomen dat het met 7 weken al gestopt was. Ik ...
Bedankt voor je reactie! Ik wil het inderdaad zo natuurlijk mogelijk laten verlopen, alleen het lijkt zo lang te duren... fijn dat je weer zwanger bent, geniet ervan!! En bedankt dat je je ervaring hebt gedeeld.

3 jaar geleden

Reactie op aeijk

Ja. Kwam er achter met 10 weken (1e echo) dat het al bij 5 weken gestopt wa ...
Mooi om te horen! Bedankt voor je reactie & geniet van je zwangerschap.

3 jaar geleden

Duurde bij mij ook wel lang. Volgens mij rond 5-6 weken ofzo. Maar ben wel blij dat ik heb gewacht en de natuur haar werk heb laten doen.

3 jaar geleden

Ik heb 2x een missed abortion gehad en beide keren voor pillen gekozen om de miskraam op te wekken. Wilde zo snel mogelijk schoon zijn. Pillen werkte snel en goed. Ik vond het mentaal te zwaar om te wachten en wilde het zsm achter de rug hebben.

3 jaar geleden

Reactie op MLE21

Duurde bij mij ook wel lang. Volgens mij rond 5-6 weken ofzo. Maar ben wel ...
Oke knap dat je ook zo lang hebt gewacht, ik probeer het ook nog even vol te houden. Natuurlijk is altijd beter denk ik

3 jaar geleden

Reactie op Miek_

Ik heb 2x een missed abortion gehad en beide keren voor pillen gekozen om d ...
Bedankt voor je reactie. Ik snap inderdaad dat je er snel vanaf wilt zijn.. ik wacht nog even af , hoop ook dat het snel voorbij is.

3 jaar geleden

Vorig jaar bij 9 weken te horen gekregen dat het hartje een week ervoor gestopt was. Toen 2 weken later begonnen met de pillen die de weeën opwekten, maar alleen (veel) bloed verloren. Een week later nog eens met de pillen, maar het hielp niks. Vervolgens (ondertussen 4 weken verder) met spoed toch curettage gehad. Ik wilde geen curettage, maar had op een gegeven moment geen keus. Luister naar je gevoel en raadpleeg zonodig een specialist. Soms neemt de natuur het over, soms lukt het zelfs met medicatie niet, zoals in mijn geval. Heel veel sterkte in ieder geval :(

3 jaar geleden

Reactie op saabbb

Oke knap dat je ook zo lang hebt gewacht, ik probeer het ook nog even vol t ...
Ik zat in een traject ook dus was wel even klaar met pillen en ziekenhuizen. Dat speelde voor mij heel erg mee.

3 jaar geleden

Ik vond de pillen goed werken. En zou deze dan ook aanraden, kan je thuis inbrengen. In veel gevallen gaat het goed, maar soms schijn je ook heel veel bloedverlies te kunnen krijgen. Ik zou het iig zo weer doen mocht het nodig zijn. Sterkte!

3 jaar geleden

Met 9 weken echo maar vruchtje was ongeveer 6.5 week. Ik heb ook in eerste instantie afgewacht, ongeveer 2 weken. Toen toch doorverwijzing gyn gevraagd om het met medicijnen op te wekken. Op de dag van de afspraak begon ik wel flink te bloeden (had al een week op en af bloedverlies). Maar wilde er gewoon vanaf zijn. De gynaecoloog vertelde me dat de medicijnen meer een zetje geven. Je baarmoeder gaat samentrekken waardoor het vruchtje als het goed is loslaat en je lichaam verlaat. De rest van de miskraam verloopt dan gewoon natuurlijk. Vind het heel begrijpelijk dat je afwacht, maar ik heb heel goede ervaringen met de medicijnen. Had zelf ook behoefte om het te kunnen afsluiten dus ondanks dat ik ook graag de natuur zn werk wilde laten doen, ben ik heel blij dat ik toch de medicijnen gebruikt heb. Ik was heel bang dat ik mijn lijf niet meer kon vertrouwen, maar dat was ook na het gebruik van de medicijnen gelukkig niet het geval.

3 jaar geleden

Afgelopen september missed abortion gehad met 11 werken vruchtje was al gestopt met 7,5 week. Erna cyotec pillen genomen, vruchtje wel afgekomen maar helaas nog veel restweefsel waardoor curretage nodig was... mn cyclus is nog niet zoals het was

3 jaar geleden

Op 14 november dacht ik na de eerste ronde cytotec de miskraam te hebben gehad. Ik was toen 8 weken zwanger. Echter 3,5 week later bleek alles er nog in te zitten. Gyneacoloog gaf aan om de medicatie nog een keer een kans te geven en gaf ook aan dat het nog maanden kon duren voordat mijn lichaam het vanzelf zou afstoten en het hcg en alle symptomen ook niet zouden afnemen door te wachten. Ook de kans op infectie was hoger omdat ik steeds een beetje bloed had bij mijn afscheiding. 7 december nog een keer de medicijnen genomen en nu is het waarschijnlijk wel gelukt. Morgen controle echo. Uiteindelijk heeft het dan 5/6 weken in mijn buik gezeten zonder leven en mijn lichaam deed zelf niks. De medicatie viel mij echt heel erg mee..