10 Reacties

2 jaar geleden

Hi! Vervelend dat je je zo voelt! Ik vraag me alleen af waar je je opeens zo'n zorgen om maakt? Ik zie niks raars in je verhaal Ik vind het logisch dat de dokter je wil zien voor hij iets voorschrijft. Ook urine controle lijkt me juist goed, om uit te sluiten of er een andere oorzaak is voor je misselijkheid dan je zwangerschap.. Succes!

2 jaar geleden

Ik zie persoonlijk ook niets raars in je verhaal. Ik was in het begin ook wekenlang kotsmisselijk, geen eetlust enz. De buikkrampen zijn logisch aangezien je steeds met overgegeven je buikspieren aanspant. Ook ik was 5 kilo afgevallen in week 12. Is later allemaal weer erbij gekomen! Ik zou me niet zoveel zorgen maken.

2 jaar geleden

Hoi! Bedankt, was even de eerste paniek geloof ik 😅 ik schrok er eigenlijk gewoon van dat de huisarts me wilde zien. Ik dacht ik krijg er gewoon een receptje voor voor geschreven. Fijn dat ze even goed gaan kijken natuurlijk, maar daardoor dacht ik van oh misschien denken ze dat er iets mis is. Maar fijn om te horen dat jullie je er ook in herkennen en dat niet iets 'negatiefs' is om bij de huisarts langs te moeten komen.

2 jaar geleden

Volgens mij is dit heel normaal. Ik had hier ook erg last van. Dit werd mij ook aangeboden en uit eindelijk niet gedaan omdat ik medicijnen gebruiken niet zo fijn vind. Misschien kijken ze na of er geen infectie is?

2 jaar geleden

Reactie op Zindy

Volgens mij is dit heel normaal. Ik had hier ook erg last van. Dit werd mij ...
Bedankt voor je reactie! Ben blij dat dit niet iets geks is en dus veel vaker gebeurd!

2 jaar geleden

Bij mij moest mijn urine ook gecontroleerd worden toen ik om medicatie vroeg. Dit omdat ze wilde kijken of ik nog wel genoeg vocht binnenhield en niet uitgedroogd was. Mocht dit wel het geval zijn geweest dan moest ik voor een infuus naar het ziekenhuis om vocht aan te vullen

2 jaar geleden

Het is (jammer genoeg) heel normaal dat je dit allemaal doormaakt nu. Je bent zwanger en je hormonen gaan nog heel wat schommelen. Het kan zo zijn dat je, bijvoorbeeld net als ik, na week 12 of 13 helemaal geen klachten meer hebt en ook weer normaal gaat kunnen eten. Het is allemaal tijdelijk maar je moet er even doorheen.

2 jaar geleden

De urine controle is inderdaad om ketonen op te sporen. Hoe hoger die zijn in de urine, hoe meer uitgedroogd je bent. Op basis daarvan (+ je uitgebreidere verhaal) wordt bekeken of je naar het ziekenhuis moet voor vocht toediening of dat je gewoon met medicatie verder kan. Veel succes!

2 jaar geleden

Thnx allemaal voor het reageren, fijn om te horen en ik bijt nog even door!

2 jaar geleden

Toen ik medicijnen kreeg moest ik ook eerst een potje urine brengen en moest de assistente het toch eerst even overleggen met de huisarts. Uit voorzorg doen ze dat in verband met uitdroging 😘