105 Reacties

één jaar geleden

Niet zo zeer echt spiritueel of natuurlijk, maar ik heb een cursus hypnobirthing gedaan en heb er heel veel aan gehad en daardoor een mega fijne bevalling gehad. De cursus zelf was praktisch, niet zweverig maar wel echt terug naar de basis van zwangerschap en bevallen, er van uit gaande dat het vrouwelijk lichaam hiervoor gemaakt is en zo min mogelijk (medische) tussenkomst behoeft. Vertrouwen op je eigen lichaam, het gebruiken van positieve mantras en een fijne, relaxte setting maken werkt voor het natuurlijke beloop van hormoonaanmaak tijdens de bevalling. Was allemaal heel mooi uitgelegd tijdens de cursus!

één jaar geleden

Reactie op Chef Lissocat

Niet zo zeer echt spiritueel of natuurlijk, maar ik heb een cursus hypnobir ...
Hier sluit ik mij compleet bij aan!

één jaar geleden

Wat is jouw kijk op spiritueel en natuurlijk? Zijn dat voor jou begrippen die overeenkomen? Of bedoel je dat er ook naar het fysiologische proces gekeken wordt?

één jaar geleden

Vriendschapverzoek gestuurd 💜

één jaar geleden

Kan je wat specifieker zijn over spirituele/natuurlijke kijk op t zwanger zijn & bevallen?

één jaar geleden

Wij kozen voor een natuurlijke verloskundige :) Daarnaast ben ik ook spiritueel, waar precies ben je naar opzoek? Ik heb je een vriendschapsverzoek gestuurd 😊

één jaar geleden

Super bedankt voor de reacties tot nu toe! Heel fijn, leerzaam en lief dat jullie het met mij willen delen🥰 Mijn kijk op spiritualiteit en de weg van de natuur, is in de loop van mijn leven ontstaan. Ik ben super nuchter en had nooit iets met zweverigheid.. totdat ik de kracht ervan ontdekte! Ik ontdekte hoe alles met elkaar verbonden is, hoe je emotionele staat van zijn doorwerkt op je lichaam. Dat kwaaltjes vaak een boodschap voor je hebben etc. Ik begon te ontdekken dat -waar ik vaak mega hard voor mezelf was- het juist belangrijk was om alle gevoelens er te laten zijn, ze letterlijk aan te kijken door het te doorvoelen. Ik merkte dat leven in balans (lichaam en geest in balans), en dit is elke keer weer ontdekken en zoeken naar balans, me zoveel bracht en brengt. Tot nu toe doe ik dat door goed naar mezelf en alle signalen te luisteren, en ondersteunend hieraan doe ik aan homeopathie (de lm potenties), acupunctuur, traditionele Thaise massages, emotioneel lichaamswerk en gezonde voeding (en dit laatste is in onze huidige maatschappij best een dingetje zeker omdat ik de smaak van ongezond ook heeeerlijk vind). Nu denken jullie misschien deze meid heeft er haar levenswerk van gemaakt. Dat is deels waar, want ik ben boerin dus deze kijk probeer ik ook heel erg toe te passen in mijn dagelijks werk. Maar zoals jullie ook begrijpen, moet er gewoon gewerkt worden, dus gaan de weg leer ik en pas ik het toe. En deze weg wil ik graag ook bewandelen en inzetten tijdens mijn zwangerschap, bevalling en straks bij m'n moederschap. Ik heb 11 juli mijn eerste afspraak met een natuurlijke verloskundige (vroedvrouw) en ben een natuurlijke kraamzorg aan het regelen. Het leek me op dit topic leuk en leerzaam om hierover ervaringen etc uit te wisselen❤️

één jaar geleden

Ik vond het boek Moeder Godin heel fijn om te lezen. Niet heel spiritueel maar was heel fijn om te lezen. Daarnaast zoals al gezegd is een natuurlijke kraamzorg gehad, dat was heel fijn. Wij hadden gekozen voor een lotus bevalling en tijdens de zwangerschap ging ik regelmatig naar een energetisch therapeut.

één jaar geleden

Reactie op Ann14

Super bedankt voor de reacties tot nu toe! Heel fijn, leerzaam en lief dat ...
Voor mij is natuurlijk een spiritueel niet per definitie zo aan elkaar gelinkt. De natuur regelt het voor je. Kijk maar naar de dieren. Geen boek gelezen, geen cursus gehad, vaak niet eens een controle. En toch wordt op tijd het nestje klaargemaakt en weet mama wat te doen wanneer de spruiten komen. Vertrouw daarop. Je lijf weet het!

één jaar geleden

Reactie op Hannelore13

Voor mij is natuurlijk een spiritueel niet per definitie zo aan elkaar geli ...
Zooo mee eens! Dat zeg ik hier ook vaak.. Een koe en een kalf hoeven wij niks uit te leggen, de natuur doet z'n werk, luisteren naar jezelf, mooie boodschap, dankjewel🥰🙏🏻

één jaar geleden

Reactie op Hannelore13

Voor mij is natuurlijk een spiritueel niet per definitie zo aan elkaar geli ...
Ik begrijp wel dat natuurlijk en spiritueel in één zin wordt gebruikt in deze context! Een dier voelt het intuïtie aan, omdat ze zo nauw in verbinding staat met haar eigen gevoelswereld en intuïtie, ze is zich als het ware bewust van haar 'zijn' en daarom verloopt het natuurlijk en zonder ingrijpen. En dat is enerzijds ook waar spiritualiteit over gaat, bewustzijn en contact met de ziel en intuïtie.

één jaar geleden

Ik begrijp wel dat natuurlijk en spiritueel in één zin wordt gebruikt in de ...
Niet om een discussie te starten natuurlijk 💜 Vind het een mooi onderwerp en leuk om over te praten, spiritualiteit rondom zwangerschap en geboorte.

één jaar geleden

Reactie op Ann14

Super bedankt voor de reacties tot nu toe! Heel fijn, leerzaam en lief dat ...
Bedankt voor je heldere uitleg! Ik herken heel veel wat je beschrijft en ik geloof echt dat alles energie is & dat alles met elkaar in verbinding staat. Zelf ben ik spiritueel vanaf mijn geboorte en zie/voel van alles, soms ook dingen die ik niet had kunnen weten. Heb je trouwens al gekeken naar een doula en hypnobirthing? Misschien iets voor jou. Qua bevalling ging het iets anders dan ik als eerst gepland had, mijn wens was een natuurlijke badbevalling zodat moeder natuur zn werk kon doen maar deze meid ging met 37+3 in stuitligging waardoor ik een geplande keizersnede had, ook dat was na een paar dagen bijkomen & accepteren helemaal zoals het moest zijn en voelde mij krachtig en heel ontspannen. Tegenwoordig doen ze ook aan gentle sectio & daardoor sloot het goed aan bij mijn wensen om het toch zo natuurlijk mogelijk te doen en was het echt een hele goede ervaring, ook het herstel daarna, tijdens de keizersnede kwamen ze erachter dat ik een septum baarmoeder heb (baarmoeder met een tussenschot) en dat ze daardoor is gaan draaien dus het had zo moeten zijn, want wie weet had ik niet eens op de natuurlijke weg kunnen bevallen & werd t misschien wel spoedkeizersnede.. Nu 9 weken verder kan ik zeggen dat ik weer mijn rust heb qua mentaal en lichamelijk & geniet ik elke dag meer van het moederschap. Ben jij ook zwanger?

één jaar geleden

Reactie op Bexx

Bedankt voor je heldere uitleg! Ik herken heel veel wat je beschrijft en ik ...
Wauw! Wat inspirerend jouw verhaal. Haha ja, ik ben nu (even een gokje tussen de) 4-5wkn zwanger 🥰 Mega pril, maar voel het zo goed dat ik zwanger ben, heel bijzonder om de veranderingen in mijn lijf te voelen. Het geeft me veel rust en voel me er heel goed bij.

één jaar geleden

Ik begrijp wel dat natuurlijk en spiritueel in één zin wordt gebruikt in de ...
Zo kijk ik er inderdaad ook naar! En weetje we zijn tegenwoordig bang voor discussies geworden terwijl ik altijd denk het is toch gaaf als iedereen zijn of eigen beleving, ervaring, kennis en inzichten deelt? Daardoor kunnen we leren en groeien! We mogen anders denken, anders ervaren, iedereen mag er zijn ook al is het anders, dat is juist het gave aan het leven🌟

één jaar geleden

Hey! Niet spiritueel, maar wel natuurlijk.. Ik lees met mijn vriend mee in het boek 'je eerste 1000 vaderdagen'. Ik vond deze paar bladzijden op een simpele manier inzicht geven in het lichaam tijdens de bevallig en de rol van pijn en ontspanning hierbij. Misschien heb je er wat aan. Er zijn zoveel manieren om ontspanning te vinden, daarin zou voor jou de spiritualiteit mogelijk een rol kunnen spelen. Ps. Ik zie dat ik maar 1 foto per keer kan delen, ik zal de rest in de volgende berichten plakken.

één jaar geleden

...

één jaar geleden

...

één jaar geleden

...

één jaar geleden

De laatste.