48 Reacties

25 dagen geleden

Kleine toevoeging: 40,5 is dus volgende week dinsdag en 40,6 de woensdag

25 dagen geleden

Hier spraken ze ook altijd over inleiden. Ik heb de inleiding altijd verplaatst naar 41+6. Zelf spontaan bevallen met 41+1 en met 41+0

25 dagen geleden

Als je je goed voelt en de kleine doet het goed, is er volgens mij geen reden waarom je voor het eind van week 41 ingeleid zou moeten worden. Dus als je er klaar mee bent kun je dat aanbod lekker accepteren. Denk je van ‘mwa, gaat prima, laat dat kind maar lekker zitten’, dan kun je vragen of het ook later kan.

25 dagen geleden

Je bent nog maar 40 weken, zou volgende week dit gesprek opnieuw voeren

25 dagen geleden

Strippen werkt echt alleen als je lichaam ook voor de rest al klaar is om te bevallen. Kan je meer zien als een extra zetje om het te laten starten. Maar anders doet het echt niks. En inleiden is geen must he. Je kan ook gewoon nog wachten. Vaak dan wel met extra controles en dergelijke.

25 dagen geleden

Hey! Snap dat je er gespannen van wordt maar eigenlijk is het hartstikke normaal dat je niet precies met 40 weken bevalt. En ook vòòr 42 weken is niet abnormaal. Na 42 weken ben je pas echt overtijd en gezien de risico's heb ik er zelf voor gekozen dat niet af te wachten. Maar zelfs dat kan in principe gewoon als dat goed voelt. Omdat ik niet langer dan 42 weken wilde wachten stond bij mij een inleiding gepland met 41+6 . Ik ben uiteindelijk bevallen met 41+4, mijn vliezen braken spontaan en uiteindelijk dus geen inleiding nodig gehad. Wel heb ik die laatste week extra controles gehad in het ziekenhuis om te checken of de kleine nog helemaal oke was daarbinnen. En dat was zo. Hij zat daar meer dan prima. Ik heb me wel een aantal keer laten strippen na 40 weken, maar dat had bij mij geen effect. Ik was rond dezelfde periode ook heel onrustig en gespannen maar vertrouw erop dat je kindje zich vanzelf aankondigt en plan voor de zekerheid een inleiding op het moment dat het voor jou genoeg is. Heel veel succes!

25 dagen geleden

Ik ben ingeleid vanaf 40+1 met ballon, 2 dagen geprobeerd en op 40+3 tabletten gekregen. Uiteindelijk een spoedkeizersnede onder narcose moeten hebben. Ik had achteraf liever gewacht, het risico op een keizersnede is veel groter bij inleiding.

25 dagen geleden

Hey! Volgensmij bevallen de meeste vrouwen pas na week 41. Ik voelde me precies hetzelfde als jij dus kan t mij goed voorstellen. Ik had echt in mn hoofd dat ze met week 37 zou komen, maar op de uitgerekende datum was ze er nog niet🙈😂. Wat duurde het wachten lang, ik kon echt niet wachten om te bevallen, maaar toen werd het ineens zo eng omdat je gewoon weet binnen 2 weken is ze er en straks moet ik ingeleid wat ik absoluut niet wilde, maar ik wilde ook zo graag dat ze er was. Uiteindelijk werd de keuze voor mij gemaakt omdat mn bloeddruk steeg. De inleiding stond gepland bij 40.6. ging er dus helemaal vanuit dat dat zo was en had me er aan overgegeven, maar op 40.5 begon de bevalling toch spontaan en alsnog op 40.6 bevallen maar dan uit haarzelf🥰. Wat ik hiermee wil zeggen, je kunt er over nadenken voor last case senario, maar het hoeft alsnog niet zo te gaan. Wat ik al zei, de meeste vrouwen bevallen volgensmij na week 41, dus als je een inleiding plant dan kan het alsnog daarvoor ook spontaan gebeuren! Strippen kan je doen als je niet kan wachten , heb ik geen ervaring mee. Doe wat je gevoel zegt! Hoe t op dat moment voor mij als eeuwigheid voelde, vind ik achteraf dat t voorbij is gevlogen, dus als je geen haast hebt en je kindje zit lekker zou ik zelf gewoon afwachten en echt pas net voor week 42 bijv inleiding plannen!

25 dagen geleden

Je bepaalt in iedergeval helemaal zelf en volgemsijnis er geen beter of slechter hoor! Alleen maar dat het belangrijk is dat de baby voor week 42 geboren is, dat duurt dus nog wel even! Jegevoel volgen of je wil afwachten of dat je niet kan wachten!

25 dagen geleden

Als je, je goed voelt en het gaat goed met de kleine zou ik deze afspraken pas in plannen vanaf week 41. Ik kreeg met 41+4 een ballonnetje die viel er meteen uit omdat ik al 3 cm ontsluiting had. En met 41+5 zou ik ingeleid worden maar die nacht begon het. Ik persoonlijk ben heel blij dat ik gewacht heb en m’n lichaam uit zichzelf begon. Ook ivm dat ik een grote baby had ruim 9 pond🙈

25 dagen geleden

Reactie op Kimmetje1990

Hier spraken ze ook altijd over inleiden. Ik heb de inleiding altijd verpla ...
Dat geeft hoop, dank je wel voor je reactie!

25 dagen geleden

Reactie op Pauwtje123

Als je, je goed voelt en het gaat goed met de kleine zou ik deze afspraken ...
Dank je wel! Is alles wel gewoon goed verlopen ondanks dat je baby wat groter was? Ze schatte mijn baby nu ook rond de 3700 gram. Ik ben zelf erg klein dus dat geeft me ergens ook zorgen over het uitstellen: wat als de schouders te breed zijn e.d. Vind het allemaal zo dubbel…

25 dagen geleden

Reactie op Lizz4011

Hey! Volgensmij bevallen de meeste vrouwen pas na week 41. Ik voelde me pre ...
Dank je wel, dit is ook fijn! Hopelijk mag het ook zo bij mij gaan 🤭 dat ze toch zelf komt. Maar je hebt gelijk. Dank je wel voor je advies! Het is fijn om ook zulke kanten te horen. Ik merkte dat mijn VK er heel luchtig over sprak allemaal, zovan: als je wil kan het ook eerder maar we kunnen het ook iets uitstellen, wat jij wil. En dat werd in 5 min besproken terwijl ik überhaupt nooit gedacht had dit gesprek te voeren…

25 dagen geleden

Reactie op Rooshrmns

Hey! Snap dat je er gespannen van wordt maar eigenlijk is het hartstikke no ...
Dank je wel! Ik twijfel ook om het dan in ieder geval een paar dagen uit te stellen..

25 dagen geleden

Reactie op Kimmetje1990

Hier spraken ze ook altijd over inleiden. Ik heb de inleiding altijd verpla ...
Dat is een goede, met meer ruimte is er natuurlijk kans dat het spontaan gebeurt. En gezien de reacties van anderen gebeurt dat best wel eens… dank je wel!

25 dagen geleden

Strippen is bij mij pas met 41+3 gelukt (poging 3) dus niet te veel op hopen, dan valt dat niet tegen! Met 41+5 ingeleid met pilletjes en lichaam heeft daarna zelf overgenomen! (Zelfde dag nog geboren) Als je het fysiek nog trekt, kun je prima nog iets uitstellen in de hoop dat het niet nodig is! Ik vond echt de laatste dag (wk 42) afwachten niet fijn ivm verwachtingen vanuit mijn omgeving..

25 dagen geleden

Mijn bevalling begon spontaan met 40+6. Het is echt heel normaal dat je over de uitgerekende datum gaat. Ik zou niks doen tot je zo’n 41+5 weken bent…

25 dagen geleden

Reactie op mor.c

Dank je wel! Is alles wel gewoon goed verlopen ondanks dat je baby wat grot ...
In veel gevallen wordt de baby groter geschat dan daadwerkelijk is. En zelfs dan, je lijf is gemaakt om te baren! Niet bang zijn. Durf te vertrouwen! En je hoeft niet mee te gaan in het voorstel als je het te vroeg vindt ervoor. Jij mag te allen tijde kiezen wat er met jouw lijf gebeurt! Ikzelf zou voor de 42 weken niet strippen of inleiden, er is nog tijd zat om de baby zelf te laten komen.

25 dagen geleden

Het gesprek over inleiden en je inlezen is natuurlijk altijd goed. Maar je bent “nog maar” 40 weken zwanger. Zo vroeg nog eigenlijk. Zijn er meerdere redenen om voor inleiden te gaan? Een eerste kindje komt vaak wat later, het is niet gek als dat pas na 41 weken is. Mijn eerste kindje kwam spontaan met 41+3. De dag daarvoor een poging tot strippen gedaan, maar nog niet mogelijk omdat er geen ontsluiting was. Ik had pas een afspraak staan in het zh voor gesprek inleiden op 41+6🫣 Dus als het bij jou verder geen medische redenen zijn zou ik die inleiding nog iets verplaatsen en wat langer afwachten.

25 dagen geleden

Reactie op mor.c

Dank je wel! Is alles wel gewoon goed verlopen ondanks dat je baby wat grot ...
Ik ben bij de vorige gestript met 41+2. Toen was mijn lijf daar pas klaar voor. Die dag is ze ook geboren. Ze schatten mijn dochter toen ruim 4 kilo, maar ze woog 'maar' 3700 gram. Dus die schattingen zeggen niet altijd wat!