16 Reacties

één maand geleden

Wij hebben vouwgordijnen aan de buitenkant ook rolluiken. Maar als je overdag je kindje wil laten slapen in eigen bedje kun je de vouwgordijnen dicht doen ipv de rolluiken dat het onderscheid voor de kleine duidelijk blijft....het is geen nacht maar dag. Wij zijn er hier heel blij mee. Staat net wat aangekleder

één maand geleden

Ik heb vitrage en verduisterende gordijnen vinden wij heel fijn dat het donker is in huis zoveel mogelijk. Wij hebben ook rollluiken maar met een storm is dat niet te doen dan gaat die echt klapperen vandaar dat we dus ook gordijnen hebben en vitrage zodat niet iedereen inkijkt overdag

één maand geleden

Wij hebben rolgordijnen en verduisterende gordijnen. De zon staat in de middag en avond op de ramen dus dan kunnen de rolgordijnen dicht. De (rol)gordijnen dichtdoen is ook onderdeel van het slaapritueel

één maand geleden

Wij gebruiken alleen de rolluiken voor de verduistering. Er hangt wel een half doorzichtig rolgordijn voor maar dat is puur tegen inkijk overdag omdat de slaapkamer direct naast de voordeur van het appartementencomplex zit..

één maand geleden

Wij hebben ook rolluiken maar ook vitrage en verduisterende gordijnen. De rolluiken staan snachts vaak op de gaatjes, de gordijnen verduisteren de kamer dus weer

één maand geleden

Wij hebben rolluiken, jaloezieën en verduisterende gordijnen. Misschien een beetje too much, maar als de zon er precies opvalt ‘s middags vind ik het fijn. Kindje slaapt het best in het donker (ligt aan leeftijd )

één maand geleden

Wij hebben (verduisterende) rolgordijnen, glasgordijn en een verduisterend gordijn op de ene kamer. Op de andere een rolluik, glas gordijn en een verduisterend gordijn. Rolluik gaat alleen voor de nacht dicht dus dat verduisterend gordijn is wel fijn voor de middagslaapjes dat het toch wat donker is.

één maand geleden

Wat is het doel ermee? Stel je wil de rolluiken overdag open laten, dan zou ik verduisterende gordijnen doen. Dan wordt het lekker donker voor de baby. Ik zou geen rolgordijnen of plissé doen. Daar komt altijd nog wat licht langs en kan ervoor zorgen dat de baby niet goed slaapt.

één maand geleden

Reactie op Tauriel

Wat is het doel ermee? Stel je wil de rolluiken overdag open laten, dan zou ...
Goede vraag haha. Dat weet ik dus niet zo goed vandaar dit topic ook. Opzich kan ik de kamer dus prima donker maken met de rolluiken, in mijn ogen ook overdag want denk dat er niks zo goed verduisterd als de rolluiken. Nadeel van de rolluiken vind ik dat je dan nooit het raam open kan hebben als deze dicht zijn. Dus wat dat betreft denk ik dan weer dat het toch handig is als het verduisterde (rol)gordijnen zijn. Aan de andere kant denk ik met de rolluiken kan ik verduisteren, dus misschien juist iets niet verduisterend ophangen gewoon om sfeer te creëren en geen inkijk te hebben zonder dat de hele kamer donker is. Daarbij dus idd de vraag wat het prettigst is voor een baby/kind. Maar zie daarop verschillende dingen hier voor bij komen. Van juist wel donker en juist niet voor het dag nacht verschil. Dus dan misschien toch iets wat niet helemaal verduisterd handig zodat ik kan aanpassen aan de fase van het kind? Vandaar dat ik dacht misschien is verduisterde duo rolgordijnen wat dan hoef ik niet te kiezen. Omdat ze dus gesloten verduisteren en half gesloten nog wel wat ligt door laten.

één maand geleden

Reactie op natasjaver

Goede vraag haha. Dat weet ik dus niet zo goed vandaar dit topic ook. Opzi ...
Duo rolgordijnen laten aan de zijkanten ook ligt door. Dat vind ik zelf zonde van het geld. Wij hebben dat soort dingen ook en uiteindelijk verduisterende gordijnen gedaan, omdat er veel te veel licht langs kwam. Vanaf toen de baby zo’n 8 weken was hebben we de kamer goed verduisterd en hoefde er geen rekening meer gehouden te worden met dag nacht ritme.

één maand geleden

Alleen voor de eerste 8 weken kan je gewoon alles licht houden. Daarna kan je het gewoon overdag helemaal donker maken. Dan gaat je baby steeds minder slaaphormoon aanmaken en met donker kan je het slaaphormoon opwekken.

één maand geleden

Reactie op berryberry

Alleen voor de eerste 8 weken kan je gewoon alles licht houden. Daarna kan ...
Heel erg bedankt voor de duidelijke uitleg!

één maand geleden

Hebben alleen rolluiken

één maand geleden

Als je al rolluiken hebt is extra verduisteren niet nodig. Maar een kamer zonder gordijnen vind ik altijd een beetje kil. Ik zou dus iets kiezen wat mooi bij het kamertje past, maar geen, vaak duurderde, verduisterende gordijnen kopen.

één maand geleden

Wij hebben luxaflex. Ik zou geen verduisterende raambleding hebben als je rolluiken hebt. Dat maakt het onnodig prijzig voor iets wat je kan creëeren met je rolluiken.

één maand geleden

Reactie op VdB21

Wij hebben luxaflex. Ik zou geen verduisterende raambleding hebben als je r ...
Niet helemaal mee eens. Rolluiken halen het meeste lichtinval weg. Maar ik vind ze niet 100% verduisterend. En in de zomer maanden hebben wij ze altijd op de gaatjes en dan raam open. Dan zijn verduisterende gordijnen erbij super fijn