16 Reacties

één maand geleden

Rode hond is zeker gevaarlijk voor zwangere vrouwen. Tenminste niet voor de vrouw, maar voor de baby. Even controleren of je gevaccineerd bent tegen rode hond ?

één maand geleden

Ik zou sowieso pas gaan handelen als idd blijkt dat je zwanger bent. Voor nu zou ik (nog) niks doen.

één maand geleden

Als je als kind alle vaccinaties hebt gehad volgens het RVP dan hoef je niet bang te zijn voor rode hond. (Dit is dus pre-cies de reden dat deze ziekte in het RVP zit). Tav vijfde ziekte; zal ervan afhangen of je het al een keer gehad hebt of niet. Kun je aan je verloskundige vragen om bloedonderzoek te laten doen om te checken of je antistoffen hebt. Je zou dat evt ook nu al via de huisarts kunnen doen (dan zou ik ook meteen CMV laten onderzoeken, als je toch moet prikken 😜)

één maand geleden

Je zou het met je leidinggevende kunnen bespreken, maar ja, dan moet je wel je kinderwens daar op tafel gooien. Wel zou ik kijken of je getest kan worden op antistoffen voor de 5e ziekte. Als je die niet hebt, kun je het zodra je zwanger bent aangeven op je werk, zodat je vervangende werkzaamheden kunt krijgen indien nodig.

één maand geleden

Het is goed om te weten welke kinderziektes je gehad hebt als je met jonge kinderen werkt. Ik zelf bleek nog geen CMV en de vijfde ziekte te hebben gehad. Mijn verloskundige liet dit pas na de termijnecho checken dmv bloedprikken. Ik had het graag eerder geweten zodat je het kan vermijden.

één maand geleden

Reactie op runbabyrun

Als je als kind alle vaccinaties hebt gehad volgens het RVP dan hoef je nie ...
Ik ben er tijdens mijn zwangerschap achtergekomen dat ik geen antistoffen heb voor rode hond. Dit terwijl ik als kind (en later/nu ook nog) alle vaccinaties heb gehad. Er is bloedgeprikt en de verloskundige vroeg of ik nooit mijn vaccinatie heb gehad terwijl ik die dus wel heb gehad. Heb blijkbaar geen antistoffen (meer).

één maand geleden

Dames, vanmorgen een positieve test in handen! Zo blij! Nu wel de vraag… wat doe ik met mijn werk? Ik wil het eigenlijk nog niet delen..

één maand geleden

Reactie op pienlaatjebabyzien

Dames, vanmorgen een positieve test in handen! Zo blij! Nu wel de vraag… wa ...
Ah gefeliciteerd! Ik heb in eenzelfde schuitje gezeten maar dan met gevaarlijke stoffen en röntgenstraling op het werk. Ik heb er voor gekozen om het wel te melden, het gaat toch om de gezondheid voor je kindje. Zeker zo vroeg in de zwangerschap is het belangrijk voorzichtig te zijn, omdat je kindje volop in ontwikkeling is.

één maand geleden

NIET piekeren! En niet klakloos gaan vaccineren omdat je dit leest in de reacties! Lees je in voordat je een besluit neemt. En zeg het gewoon op je werk of meld je ziek.

één maand geleden

Hier zelfde verhaal en met 4 weken al gemeld bij collega's en manager. Iedereen reageerde positief en ik ben naar een ander groep gegaan.

één maand geleden

Reactie op pienlaatjebabyzien

Dames, vanmorgen een positieve test in handen! Zo blij! Nu wel de vraag… wa ...
Denk dat er toch maar één ding op zit, en dat is het melden. Weet niet of je in de kinderopvang werkt, maar bij zetten collega’s die in eerste 20 weken zitten altijd op een veilige plek. Laatst was dat er geen een van de 10 groepen, dus dan maar kantoor werk. Zou zo snel mogelijk prikken op antistoffen en met verloskundige overleggen :) succes en gefeliciteerd ❤️

één maand geleden

Reactie op Nienkexo

Denk dat er toch maar één ding op zit, en dat is het melden. Weet niet of j ...
Dankjewel! Ik werk op een basisschool in de bovenbouw en het gaat om leerlingen in de onderbouw… die zie ik eigenlijk nooit. Vanmiddag maar even overleggen met vk idd

één maand geleden

Reactie op Tantebieb

NIET piekeren! En niet klakloos gaan vaccineren omdat je dit leest in de re ...
Ze is niet ziek, dus ziekmelden is niet van toepassing. Als je normale werk door zwangerschap ongeschikt is, dan is er vast vervangend werk mogelijk. Ik snap dat veel mensen liever de eerste echo of het eerste trimester afwachten , maar als je risico's loopt op het werk, dan kun je het maar beter direct vertellen. Nu zie ik net in de reactie van TS dat ze in de bovenbouw van een basisschool werkt, dus dan is de kans op besmetting wat minder groot dan in de kinderopvang. Fijn dat je vandaag met de VK kan overleggen TS!

één maand geleden

Reactie op pienlaatjebabyzien

Dankjewel! Ik werk op een basisschool in de bovenbouw en het gaat om leerli ...
Gefeliciteerd! Ik vind dit overigens dan wel erg ver gezocht hoor. Zo kan je ook in de bus of in een winkel rondlopen met kleine kinderen en angstig zijn voor besmetting. Werkte je in de opvang of in de onderbouw dan had ik het wel begrepen. Niettemin, prikken op antistoffen cmv en rode hond en melden op je werk. Zou er zelf niet vanuit gaan dat zij aanpassingen zullen doen, gezien je vrij weinig tot niet in contact bent met kinderen van de onderbouw. Succes.

één maand geleden

Gefeliciteerd! Ik vind dit overigens dan wel erg ver gezocht hoor. Zo kan j ...
Ik heb net pas nagevraagd waar de besmettingen waren en weet nu dus pas dat dit alleen in de onderbouw is. Dus niet vergezocht maar ik wist het niet😬. Ik ga het nu overleggen met mijn vk en alleen bespreken indien nodig