100 Reacties

4 jaar geleden

Ik heb ze gewoon niet meer gehaald en sindsdien gestopt, maar was ook niet zo'n stevige roker, rookte er 5 tot 10 per dag, soms nog minder. Wel meer snaaien nu, maar beter dan roken lijkt me... Misschien kun je je huisarts bellen voor hulp?

4 jaar geleden

Ik hoorde ook wat over nicotinepleisters? Misschien helpt dat? Rookt je partner ook? Anders samen stoppen?

4 jaar geleden

Ik ben in 1 x gestopt en rookte er maar 4 of 5 per dag. Maakt niet uit want roken is roken. Heb wel gehoord dat je beter in overleg kan afbouwen dan in 1 x stoppen omdat de stress van stoppen heel schadelijk kan zijn voor je kindje

4 jaar geleden

Ja ik denk dat ik maar eens bij de huisarts ga navragen of dit mag tijdens de zwangerschap. Helaas rookt mijn partner ook, hij wil wel ook samen met mij stoppen. Dankjewel dames!

4 jaar geleden

Reactie op Nohkie

Ja ik denk dat ik maar eens bij de huisarts ga navragen of dit mag tijdens ...
Ik las dat dit een alternatief was, maar verder ook geen idee. Hoop dat het lukt on te stoppen! Denk aan je kleine, misschien helpt dat ook? Alle belangrijke dingen worden in deze fase aangelegd! Ik las ook dat op het moment dat je stopt met roken, dat de baby direct meer zuurstof krijgt. Succes meid, you got this. 💪🏼 iig heb je een goede reden om te stoppen haha!

4 jaar geleden

Neem een lolly als je trek hebt in een sigaret

4 jaar geleden

ik rookte ook, maar ben samen met m'n vriend gestopt, dat hielp. Verder waren alle echo's een hele motivatie om te stoppen. bij elke echo werd het besef van zwanger zijn steeds meer en wist ik ook waar ik het voor deed.

4 jaar geleden

Misschien een e smoker proberen. Maar dan zonder nicotine. Maar gewoon met smaakjes,is een soort van mini waterpijp. Dan heb je toch een beetje de gewoonte van een sigaret opsteken,maar dan een beter alternatief. Want zo afkicken schijnt heel moeilijk te zijn.

4 jaar geleden

Niet nodig om je een zwakkeling te voelen, nicotineverslaving is een van de hardnekkigste. Als het zo eenvoudig was geweest om te stoppen zou niemand meer roken. Ik heb heel lang stevig gerookt, zware shag en normale sigaretten, maar ben er sinds 2012 vanaf. Ik ben samen met een ander gestopt en dat maakte het wat makkelijker. Want juist als je stopt mis je dat steuntje in je rug van je sigaret. Overleg met de arts, stoppen met roken is beter dan niet, de stress van het stoppen weegt niet op tegen de voordelen van stoppen met de verslaving. Misschien is het een idee om te kijken of je je meer kan richten op je kleine, door echo’s te nemen (je hebt toch wat geld over als je dat pakje niet hoeft te kopen 😉), door misschien een doppler te kopen zodat je zelf thuis het hartje kan horen mettertijd. En inderdaad, ga naar je huisarts en vraag hem om hulp. Hij kan je helpen. Knap dat je er om durft te vragen. En dat stoppen lukt je echt wel!

4 jaar geleden

Niet nodig om je een zwakkeling te voelen, nicotineverslaving is een van de ...
Dankjewel voor dit bericht, heb ik echt veel aan! Ik ga er het beste van maken en stoppen zal ik!

4 jaar geleden

De stress van niet roken/in 1x stoppen is veeeeeeeeeel minder schadelijk dan het roken zelf. Een excuus in het leven geroepen door rokers maar echt niet waar. Heel goed dat je wil stoppen! Is de allerbeste keuze die je voor je kindje kan maken en het grootste cadeau dat je hem of haar al kan geven! Heel veel succes, you can do it!!!

4 jaar geleden

Reactie op JBaby2

De stress van niet roken/in 1x stoppen is veeeeeeeeeel minder schadelijk da ...
Dat dus, die stress is een achterhaald excuus.

4 jaar geleden

Hoi, Allereerst heel goed van je dat je wil stoppen en hulp zoekt! Ik rookte zelf ook, tot 2 weken geleden toen ik een positieve test in handen had. Toen direct gestopt, en ik moet zeggen, dat was verrekte zwaar en snap helemaal dat je nog rond die 4 sigaretten zit. Ik moet wel zeggen nu ik twee weken verder ben denk ik zelfs al nauwelijks meer aan roken. Tuurlijk heb ik ook nog momenten dat ik er zin in heb maar dat trekt met een paar minuten weg.Het is echt even doorbikkelen maar ik weet zeker dat je het kan!

4 jaar geleden

Ik was ook een stevige roker, ook +- 20 per dag.. Toen de test positief was afgelopen december heb ik mijn resterende sigaretten weggegooid en niets meer aangeraakt. Af en toe moeilijke momenten, maar meestal geen behoefte meer aan. Het is voor een goed doel en de gezondheid van je kleintje. Dat is voor mij reden genoeg om niet meer te roken. Het is lastig, maar je kan het! Veel succes!

4 jaar geleden

Ik ben/was ook een roker tot ik wist dat ik zwanger was, 18 jaar en een pakje per dag. Ik ben gestopt door kent White te gaan roken daar zit ontzettend weinig nicotine en teer in. Eerst 8 per dag voor 3 dagen en dan steeds een sigaret minder 7 voor de 2 dagen dan 6 voor 2 dagen enzovoorts. Omdat er zo weinig nicotine en teer inzitten zijn de sigaretten alles behalve (lekker). Ik werd er op een gegeven moment misselijk van was aan het afkicken zonder het door te hebben hahaha want 6 sigaretten van die kent staan aan 1 marlboro light peukie. Binnen twee weken was ik gestopt. Ik denk er nog wel aan zeker op een terrasje of als ik stress heb, maar dan neem ik snel een lolly hahaha of iets anders in me handen. Veel succes met stoppen gaat je lukken!

4 jaar geleden

Ow jah en me vent mocht de eerste maand niet in me buurt roken, dat was dus of buiten of in de keuken met het raam open en de deur dicht. En geen lange autoritten. En nu is het een gewoonte geworden wel lekker zo rook vrij huis minder poetsen 😋

4 jaar geleden

Ja tis echt heel pittig hoor in het begin! Maar het wordt beter / makkelijker als je langer gestopt bent. Heb vertrouwen in jezelf! Ik ben d'r nu 4 weken vanaf :) succes! Je kunt dit

4 jaar geleden

Ik ben in een keer gestopt toen ik het wist. Is het moeilijk zeker wel! Maar de kleine is alles waart. Ik zou me te schuldig voelen als ik door ging. Ik wordt trouwens wel heel misselijk van de baby’s op andermans pakje sigaretten dat grijpt me ook zo naar de keel. Goed dat je wilt stoppen gewoon doen je kan het!

4 jaar geleden

Reactie op JT2019

Misschien een e smoker proberen. Maar dan zonder nicotine. Maar gewoon met ...
Een E-Smoker is net zo ongezond als een normale peuk, met of zonder nicotine..

4 jaar geleden

Ik was ook een stevige roker. 2 november ‘18 kwam ik er achter dat ik zwanger was en ben per direct gestopt, zonder pleisters of andere troep. Ik heb een docu gezien op tv over het roken als je zwanger bent. Bij elke peuk die je neemt heeft je kind 3 seconden adem gebrek. Voor je kind voelt het of ze door een rietje moet ademen ( probeer et zelf eens ) stik benauwd word je er van. Tot op de dag van vandaag ( 15-07-‘19 ben ik uitgerekend ) heb ik het nog moeilijk met niet roken, maar mijn kind is mijn alles en daar doe ik alles voor. Je vergeeft het jezelf niet als er iets fout gaat. Verder natuurlijk jou keus. Maar ga aub hulp zoeken in het stoppen. Succes ermee ( het is en het blijft moeilijk )