962 Reacties

2 jaar geleden

Zeker 😊 heel goed nagedacht over hoe het is als ze straks oud is en dergelijke. Wij vonden dit heel belangrijk.

2 jaar geleden

Ik snap precies wat je bedoelt 🙈

2 jaar geleden

Snap je helemaal!

2 jaar geleden

Ik snap je ook, ik heb ook zo mn mening over namen die ik voorbij zie komen. Gelukkig hebben mn vriend en ik dezelfde smaak en denken we beide goed na over de naam!

2 jaar geleden

Ja hebben we zeker over na gedacht. Bij ons de spelregel. Als ons kind later in de kroeg staat, moet het zich normaal voor kunnen stellen. 😅 Ik zie ook veel namen voorbij komen, die nooit gebruikt zouden worden als ze niet door een bekend iemand gebruikt zouden zijn.

2 jaar geleden

Zo hoorde ik laatst Flepke en Mus 😂 zie me al staan in de speeltuin, Flepke en Mus we gaan!

2 jaar geleden

Wij hebben heel erg getwijfeld over de naam van ons zoontje omdat het op véel dingen rijmt. Uiteindelijk toch voor gekozen en heel blij mee. Als ze je willen plagen vinden ze toch wel iets. Ongeacht je naam. :)

2 jaar geleden

Ja genoeg inspiratie hier op t forum hoe ik mijn kind NIET zou noemen 🤭

2 jaar geleden

Reactie op Mapano

Wij hebben heel erg getwijfeld over de naam van ons zoontje omdat het op vé ...
Bijna iedere naam rijmt wel ergens op. Mijn dochters naam op kroket. Dus ik heb een liedje waarin ik zing dat ze een klein kroketje is en mijn pretje😊

2 jaar geleden

Tsja er zijn namen die ik mijn kind echt niet zou geven omdat het valt in de categorie ‘uh wat?’ Maar ook veel namen waarvan ik denk niet mijn stijl maar prima naam. De naam van onze zoon zullen veel mensen ook wel wat van vinden.

2 jaar geleden

Tja ik denk dat meningen heel erg uiteen lopen over namen. Ik ben bijvoorbeeld totaal niet van de Hollandse namen, of de top 10 namen. Maar ieder zijn keuze toch? Namen veranderen nou eenmaal met de jaren. Wat ik nu kies zouden mijn ouders nooit hebben gekozen. Maar er zijn ook oude of Hollandse namen waarmee gepest of gerijmd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan Douwe of Fokke. Persoonlijk denk ik dat we allemaal toch wel snel oordelen als namen niet in ons straatje passen. namen als mand of zilver zou ik niet kiezen. Maar hè, ieder zijn keuze 🤷🏼‍♀️ en ook die namen wennen na een tijdje 😉

2 jaar geleden

Ik ken een Snoes en Pluim 😂😂 zo zielig. Sommige mensen kunnen beter niet in de namencommissie zitten.

2 jaar geleden

Ik werk in n ziekenhuis. Ooit werd er een tweeling geboren: bonnie en clyde😂. Gewoon niet oke toch

2 jaar geleden

Ik zag iemand op insta en die had een dochtertje die in Juni geboren was en die heet June en haar zoontje is in september geboren en die heet Sep 😭 Op zich prima namen maar wel heel apart zo hahaha

2 jaar geleden

Ja, wij hebben erover nagedacht voor onze zoon. Belangrijk was voor ons dat het internationaal ook een handige naam was. Komt er een dochter dan staan er wel meer unieke namen op het lijstje, weet niet of we daar dan vanaf gaan wijken omwille van deze redenen maar gelukkig zijn we daar nog niet mee bezig.

2 jaar geleden

Ik ken een Snoes en Pluim 😂😂 zo zielig. Sommige mensen kunnen beter niet ...
Haha wij hadden ooit een stagiaire die deze kinderen ook kende, daar zijn er vast niet veel meer van ;)

2 jaar geleden

Met ELKE naam kun je vervelende rijmpjes maken en pesten. Dus nee daar niet perse over nagedacht. Gewoon wat wij mooi vinden en wat later ook last bij een volwassen man.

2 jaar geleden

Met ELKE naam kun je vervelende rijmpjes maken en pesten. Dus nee daar niet ...
Ja heb je gelijk in, maar zoals een naam als Zus of Mens.. ja ik zou er niet blij van worden als t mijn naam was 😂

2 jaar geleden

Iedereen moet natuurlijk lekker zelf doen wat hij/zij leuk vindt, maar wat ik echt niet begrijp is het “verzinnen” van een unieke schrijfwijze voor een bestaande naam. Soms zie ik namen voorbij komen die er meer uitzien als een omgevallen scrabble bord dan als een naam. Ik bedoel als je je kind graag Linda wil noemen, is dat prima toch? Waarom zou dat dan opeens Liyndaeh moeten worden? Ik zie dat helemaal voor me: “Hoe heet je?” “Linda met I-Y-N-D-A-E-H”. Dat gaat op een gegeven moment toch verschrikkelijk vervelen voor dat arme kind?
Zoveel mensen zoveel meningen. Vorige week begon er een oude vrouw tegen mij te ‘zeuren’ over iemand die haar kind Raaf had genoemd. Ze zei dat is geen naam, dan kan je je kind net zo goed poep of plas noemen. Beetje overdreven hoor 😅 Niet iedereen vind alle namen mooi en gelukkig maar..