Stoven, kaasfondue en braden.. help!

Maybe
2 jaar geleden
Volgen
Hi!! Ik ben geeeekkkk op mijn braadpan en vooral het stoven met wijn en bier.. 😍.. Echter ben ik nu zwanger en drink ik uiteraard geen alcohol meer, maar hoe zit dat met stoven, braden en kaasfondue? Ik heb ooit gelezen dat de alcohol verdampt, maar verdampt het zo ver dat je het veilig kan eten?
Reageer
Typ hier je reactie
11 reacties
baby kas
2 jaar geleden
Zover ik weet is kaasfondue altijd met alcohol. En de meeste komen in poedervorm dus alcohol zal er weinig meer inzitten. Tenzij je het zelf maakt dan zou ik het niet weten😘
Robster
2 jaar geleden
Bij de Aldi kun je een pak kaasfondue zonder alcohol kopen (is nog steeds lekker!). Of zelf maken, zonder alcohol, natuurlijk ☺️
Paula
2 jaar geleden
https://www.nrc.nl/nieuws/2016/06/27/zit-er-nog-alcohol-in-saus-en-stoofpot-1628904-a1504859 Er blijft altijd n beetje alcohol achter. Of je dat kleine beetje per maaltijd erg vindt, moet je zelf inschatten
RVB-24
2 jaar geleden
Kunt prima lekker stoofvlees maken zonder bier hoor, ik geloofde er ook niet in maar het is me gelukt 🤣 gewoon creatief kokkerellen
Verwijderd lid
2 jaar geleden
Reactie op RVB-24
Kunt prima lekker stoofvlees maken zonder bier hoor, ik geloofde er ook niet in maar het is me gelukt 🤣 gewoon creatief kokkerellen
Ik heb dit weekend nog hachee gemaakt, komt geen alcohol aan te pas en zoooooo lekker!
boysmup
2 jaar geleden
Stooftip! Wijn in een stoofpotje heeft vooral de functie van zuur. Het breekt eiwitten en vetten af om je stoofje mals en verteerbaar te maken. Alternatieven: tomaat (deed mijn moeder in sudderlappen, heerlijk!), citroen (bv een halve in schijfjes), een eetlepel azijn, mosterd ... voor kaasfondue zou ik het niet meteen weten, misschien ook azijn, maar dan iets lekkers, ciderazijn of zo ...