19 Reacties

één jaar geleden

Hi! Mijn schildklier werkte altijd langzaam en toen ik zwanger was snel... Ze hebben getest bij mij op anti stoffen, TSI (snel) en TPO. Deze waren bij mij aanwezig en dan wordt je 'medisch' Ik had al mijn controles daarna in het ziekenhuis bij de gynaecoloog en moest ook daar bevallen. Toen mijn zoontje geboren was hebben ze hem de 1e dag en 2e dag geprikt om te kijken of hij ook afwijkingen had aan de schildklier. Omdat zijn waarden perfect waren hoefde hij niet meer terug. Bij mij was er dus uiteindelijk niets aan de hand. Maak je dus niet te druk, schrijf al je vragen op voor de internist en evt verloskundige zodat zij je gerust kunnen stellen.

één jaar geleden

Reactie op TommieNic2021

Hi! Mijn schildklier werkte altijd langzaam en toen ik zwanger was snel.. ...
Hey thanks voor je reactie! Heb je zelf medicatie moeten gebruiken tijdens je zwangerschap? Helaas is mijn zwangerschap al medisch omdat ik het antifosfolipidensyndroom heb en dus bloedverdunners gebruik (slik en spuit). Ik merk dat ik me snel druk maak omdat ik twee miskramen achter de rug heb. Bedankt voor je geruststelling!

één jaar geleden

Reactie op Joycani

Hey thanks voor je reactie! Heb je zelf medicatie moeten gebruiken tijdens ...
Ja had ervoor al medicatie voor mijn schildklier...maar toen was het altijd traag 😑 toen werd ik zwanger en werd ie in 1x helemaal anders, daar hebben ze geen verklaring voor. Ik heb even opgezocht wat dat lastige woord is... poe, dat is best heftig zeg. Mag ik vragen of dat extra risico voor de baby is of alleen voor jou ivm bloedverlies? Is het ook erfelijk? Ik kan me voorstellen door je eerdere ervaringen en jouw syndroom dat dit ff rauw op je dak komt en stress geeft. Maar zet het even langs je en bespreek het met je internist voordat je allemaal gekke dingen bedenkt.❤ Dat je al in het ziekenhuis bent onder controle is aan de ene kant fijn, ik wist totaal niet wat ik ervan kon verwachten en ik had een schurfthekel altijd aan ziekenhuizen..dus dat gaf mij stress. Uiteindelijk vond ik de 'extra' controles wel fijn omdat ik zo'n stresskip ben. Toch een geruststelling elke keer dat de kleine in orde was. Ik zag wel veel verschillende mensen, maar tijdens de bevalling kon ik ze bijna allemaal.😅 Misschien dat je wat vaker bloed moet prikken voor je schildklier, ik moest elke 6 weken. Ik haat bloed prikken en mij prikken is erg lastig.

één jaar geleden

Hoi! Je hebt best normale waarden hoor :-) Je ft4 is prima en je TSH is ietwat laag maar niet té laag. Ik heb een traagwerkende schildklier en mijn internist wilde juist dat mijn TSH zo laag mogelijk was tijdens de zwangerschap. Liefst rond de 1 maar ik voelde mij beter rond de 0.13. Helemaal niets aan de hand dus, geen zorgen!

één jaar geleden

Reactie op Amore13

Hoi! Je hebt best normale waarden hoor :-) Je ft4 is prima en je TSH is iet ...
Oh de normaalwaarde in mijn medische dossier is vanaf 0.4? Dus dat het hoger moet zijn dan 0 4. Zag idd wel dat het niet heel veel lager was dan dat. Maar meestal houden ze al met afwijkingen rekening in de marges. Bedankt voor je geruststelling. Ik ga het morgen gewoon even navragen aan de arts

één jaar geleden

Oh,dit had ik kunnen schrijven 🤣😂 Enkele weken geleden zelfde soort bloedresultaten en dr Google zei ook hetzelfde. Ik ben ook al medisch wegens hoge bloeddruk dus kon meteen contact opnemen met onze casemanager. Deze waarden zijn helemaal normaal en zelfs een goed teken tijdens de zwangerschap! Zo zien ze het graag! Maar: morgen toch even navragen want ik ben geen dokter. Ik was ook helemaal in paniek, had ook 2 miskramen gehad en stel je volg dat het daaraan lag! Bleek dus helemaaaaaaaal niet het geval. Maar, best jouw individuele geval eens navragen. Wou je gewoon een positief verhaal meegeven 😁

één jaar geleden

Reactie op Elke89

Oh,dit had ik kunnen schrijven 🤣😂 Enkele weken geleden zelfde soort bloe ...
Nou super bedankt voor het delen van je verhaal! En toch wel fijn te weten dat ik niet de enige ben die direct in de stress schiet 😅. Thanks stelt me weer wat gerust!

één jaar geleden

Idd aan de lage kant maar niet te laag. Ik heb een trage schildklier en zat tijdens mijn zwangerschap op een tsh van 1 en die daalde uiteindelijk nog naar 0.35. Voelde me daar prima bij. Overleggen met een arts kan altijd natuurlijk. Heb je klachten die bij een snelle schildklier passen?

één jaar geleden

Ik herken je verhaal, blijk ook subklinische hyperthyreoidie te hebben. Heb geen klachten, hoef geen medicatie. Momenteel 40+2 zwanger, moest elke 3 weken bloedprikken, ter controle. De waardes blijven constant. Wel medisch bevallen omdat de hartslag van het kindje goed willen monitoren tijdens bevalling. Heb wel extra groei echo’s gehad, alles bleef binnen de normaal waardes, aan de baby is tot nu toe niks te zien…

één jaar geleden

Reactie op Joycani

Nou super bedankt voor het delen van je verhaal! En toch wel fijn te weten ...
Na 2 miskramen is dat helemaal normaal hoor, je snel druk maken. We hebben ervaren dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn is en dat het geluk snel kan keren... Dus ik begrijp helemaal hoe je je voelt! En dat is ook helemaal normaal en ok 😉

één jaar geleden

Neem je al medicatie joycani? Ik vind hem aan de lage kant maar zeker niet te laag. Ik zit met medicatie op 0,35-0,5 en ik voel me top met deze waarde.

één jaar geleden

In de zwangerschap gaat de Tsh wat omlaag in het begin. Als je t4 zo netjes is zou je nog kunnen prikken op t3. Maar ik zou me voor nu geen zorgen maken

één jaar geleden

Reactie op rosanneke

In de zwangerschap gaat de Tsh wat omlaag in het begin. Als je t4 zo netjes ...
Normaal gesproken gaat de TSH toch omhoog in het begin? En niet omlaag?

één jaar geleden

Reactie op sterretje2021

Neem je al medicatie joycani? Ik vind hem aan de lage kant maar zeker niet ...
Nee ik neem geen medicatie. Tenminste niet voor dit. Ik hen vanmorgen de assistent van de internist gebeld. Ze hebben de vraag bij hem neergelegd en bellen terug als hij heeft gereageerd

één jaar geleden

Reactie op SilkeSilke

Ik herken je verhaal, blijk ook subklinische hyperthyreoidie te hebben. H ...
Bedankt voor je reactie. Weet je nog wat jouw waardes waren? Fijn dat alles goed is gegaan!

één jaar geleden

Reactie op Joycani

Nee ik neem geen medicatie. Tenminste niet voor dit. Ik hen vanmorgen de as ...
Oké, dat is al ietsje duidelijker. Ik vind hem ook best snel, maar niet alarmerend. Sowieso zal ie doorheen je zwangerschap nog wel wat stijgen (normaal gesproken) omdat je baby mee snoept. Maar ik zou me niet direct zorgen maken en gewoon verder bespreken met je endocrinoloog! Succes!!

één jaar geleden

Reactie op Joycani

Bedankt voor je reactie. Weet je nog wat jouw waardes waren? Fijn dat alles ...
TSH onmeetbaar laag <0,0050 T4 (vrij) 12,8 (=normaal) Ik ervaar 0 klachten en schijn dit al jaren te hebben er is eerder op geprikt in 2016… maar dat wist ik niet. De waardes zeggen mij niet zoveel. Heb de brieven wel klaar liggen voor na mijn zwangerschap voor uitgebreider onderzoek.

één jaar geleden

Toch fijn dat ze dan dezelfde dag even terugbellen. Niet dus 🙄

één jaar geleden

Mijn TSH waarde is dan juist weer te hoog..... Maar t4 is normaal! Dit speelt al 3 jaar, kan geen kwaad verder.... Ze houden het nu in de zwangerschap wel in de gaten dat het niet hoger wordt! (Vandaag de uitslag, TSH was voor het eerst weer normaal)