15 Reacties

16 dagen geleden

Je kan tijdelijk de ziektewet in, dit word betaald door het uwv. En als je je later beter voelt, ga je weer aan de slag.

16 dagen geleden

Nu goed aan je eigen denken! Je lichaam geeft aan dat je rust nodig bent. Die moet je ook gaan pakken meid!

16 dagen geleden

Reactie op Evilina357

Je kan tijdelijk de ziektewet in, dit word betaald door het uwv. En als je ...
Kan dat ja? Kost dat mijn werkgever geld?

16 dagen geleden

Reactie op Kleintje89

Kan dat ja? Kost dat mijn werkgever geld?
Ja natuurlijk kan dat, je voelt je toch ziek. Als je werkgever aan het uwv doorgeeft dat je ziek bent ten gevolge van zwangerschap worden de kosten 100% vergoed.

16 dagen geleden

Ziek melden inderdaad want je bent gewoon ziek. En als emesafene niet (goed genoeg) werkt ook gewoon weer even contact opnemen met de huisarts en/of je verloskundige. Er zijn andere medicijnen die wellicht wel helpen! Hier zelf gemerkt (HG zwangerschap) dat de hoeveelheid rust echt verschil maakt, misselijkheid en het overgeven gaat dan niet over maar haalt wel de allerscherpste randjes eraf. Hopelijk voel je je wat beter met minder werkdruk en/of andere medicijnen!

16 dagen geleden

Ziekmelden en op de dagen dat je je beter voelt bijkomen en niet direct weer gaan werken. En je huisarts bellen voor primparan of ondansetron.

VRIEND

16 dagen geleden

ziek is ziek. Of dit door zwangerschap op door wat anders komt. Dus gewoon ziekmelden op werk als het niet gaat. Wel heeft zwangerschapsgerelateerd ziekte voor de werkgever het voordeel dat dit wordt vergoed vanuit UWV. Collega's kan je vertellen wat er is maar hoeft niet. Kan ook gewoon de medeling zijn dst je voor een tijdje uit de running bent ivm ziekte en wer ziet wanneer het weer gaat. Sterkte, hopelijk gaat het snel over

16 dagen geleden

Reactie op Ber22

Ziekmelden en op de dagen dat je je beter voelt bijkomen en niet direct wee ...
Ik heb ondansetron ook nog liggen, maar die blijken schadelijk te zijn het eerste trimester, kans op open ruggetje. Dus die durf ik niet te pakken 馃槥

15 dagen geleden

Reactie op Kleintje89

Ik heb ondansetron ook nog liggen, maar die blijken schadelijk te zijn het ...
Hier kan je onderzoeksresultaten lezen over het gebruik van odansetron, misschien helpt het je bij het maken van een beslissing. Heel veel sterkte!! https://www.zehg.nl/behandeling/medicijnen/special-ondansetron/

15 dagen geleden

Reactie op Kleintje89

Ik heb ondansetron ook nog liggen, maar die blijken schadelijk te zijn het ...
Lees even goed de info op de site van zegh, zie link in bericht hiervoor. Ondansetron zorgt niet voor een open ruggetje. Er zijn in het verleden onderzoeken geweest waaruit een heel klein risico op een hazenlip bleek, maar volgens mij is dit ook alweer achterhaald. Het risico van een mama die ziek is en stress heeft is groter dan het risico van de medicijnen.

15 dagen geleden

Ziekmelden en in gesprek met de arbo arts. Als je aangeeft dat je ziek bent door de zwangerschap dan krijgt je werkgever 100% vergoed door het uwv. Denk goed aan jezelf. Zwanger zijn is pittig en er gaan veel vrouwen (tijdelijk) de ziektewet in (waaronder ik zelf).

14 dagen geleden

Ik heb me ook ziekgemeld met zwangerschapsklachten. Moet ik dan verder nog iets regelen met het uwv? Sorry dat ik even inbreek

14 dagen geleden

Reactie op kindje1

Ik heb me ook ziekgemeld met zwangerschapsklachten. Moet ik dan verder nog ...
Nee dat doet je werkgever altijd

14 dagen geleden

Je baas krijgt het vergoed mits hij de ziekmelding bij het UWV doet, je collega鈥檚 zullen het uiteindelijk ook weten dus dan maar even scheve gezichten denk ik dan.

14 dagen geleden

Als je ziek bent ben je ziek. Ik had het geluk dat ik thuis kon werken, want anders had ik mij ook ziek moeten melden. Wat voor mij trouwens goed naast medicatie hielp tegen het overgeven en de misselijkheid was accupunctuur.