9 Reacties

4 jaar geleden

Nee, maar heb wel al geboekt voor als ik 28 wkn ben. Bij KLM, al bij de boeking gevraagd of het een probleem is bij KLM en zij zeiden dat ik gewoon mag vliegen, hoef geen medische verklaring ofzo mee. De verloskundige zei overigens dat ze me wel een verklaring en kaart met gegevens meegeeft, mocht er iets zijn in het buitenland.. Ik volg het topic even..

4 jaar geleden

Reactie op JGC

Nee, maar heb wel al geboekt voor als ik 28 wkn ben. Bij KLM, al bij de boe ...
Aah okey nou kijk als ik ga vliegen ben ik 33 weken dus vandaar deze vraag

4 jaar geleden

Zover ik weet mag je gewoon vliegen maar raden ze het op eind af mocht de bevalling op gang komen

VRIEND

4 jaar geleden

Meestal heb je na de 28 weken een verklaring nodig van je verloskundige. Informeer even bij de maatschappij waar je gaat vliegen of je verloskundige ☺️👍🏻

4 jaar geleden

Ik zou het zelf te spannend vinden met als het wel eerder gebeurt zit je in een ander land! Maar dat is wat je eigen gevoel zegt😊

4 jaar geleden

Ik vlieg met 28 weken naar Finland en met 31 terug naar Duitsland. Finnair wil idd een medische verklaring na 28 weken maar ik neem aan dat dit bij een zwangerschap die normaal verloopt geen probleem is. Ze willen gewoon geen risico dat er ineens een bevallling plaatsvindt tijdens een vlucht.

4 jaar geleden

Ik heb meerdere malen gevlogen tijdens mijn zwangerschap. De laatste keer was met 31 weken.

4 jaar geleden

Zou wel kijken of je reisverzekering het vergoed! Sommige vergoeden het niet als je over een aantal weken gaat omdat het risico te groot is dat je zou kunnen bevallen. Overigens het vliegen zelf moet geen probleem zijn zou wel af en toe de benen extra strekken om even te wandelen.

4 jaar geleden

Lekker gaan! Ik kreeg wel de tip om met steunkousen/compressiekousen te vliegen vanwege hoger risico op trombose. Wij hebben een vlucht van 2x circa 7 uur (overstap). En idd regelmatig even wandelen.