20 Reacties

één maand geleden

Bedoel je dat je thuis gaat bevallen?

één maand geleden

Om deze reden heb ik haar geweigerd bij mijn bevalling. Bij allebei mijn kinderen overigens. Ik vond verloskundige en partner in de slaapkamer meer dan genoeg. Ze was wel in huis aanwezig voor het geval er iets zou gebeuren en ze toch moest helpen.

één maand geleden

Ik vond haar echt heel fijn erbij. Ze zette alle spullen klaar samen met mijn man, bleef bij me en gaf goede tips, na de bevalling ruimt ze alle zooi op, zorgt dat je gewassen of gedoucht wordt, kleedt de baby aan, geeft tips om de nacht door te komen, hielp bij het aanleggen van de baby, zorgde ervoor dat ik iets ging eten en drinken. VK was bezig met hechten en moest daarna meteen door naar de volgende bevalling. Dus wij waren heel blij dat zij er ook was.

één maand geleden

Ze moeten ook voor de veiligheid erbij zijn, als er iets is kan de verloskundige zich op jou focussen en kan de kraamverzorgster bijvoorbeeld hulp bellen. En verder is ze er als ondersteuning voor de vk, kan van alles zijn, en ze ruimt op achteraf. Maar je kan natuurlijk aangeven dat je liever niet hebt dat ze dichtbij is, of in dezelfde kamer. Zou het met je verloskundige bespreken!

één maand geleden

Tijdens de weeen was ze veel beneden met de verloskundige, gezien ik hun hulp op dat moment niet echt nodig had. Ze heeft alles klaar gezet. Dingen aangegeven aan de vk tijdens de bevalling. Mij geholpen uit bad en schoongemaakt. Mijn man geholpen toen de baby er net uit was. Vk geholpen tijdens hechten. Alles opgeruimd na de bevalling. Dus zeer nuttig. Maar indien gewenst kan die zich ook wat op de achtergrond houden. Heb der zelf weinig van gemerkt dat ze er was terwijl ze veel gedaan heeft

één maand geleden

Bij de eerste bevalling: vooral foto's gemaakt, want er was ook al een stagiaire VK. Heel waardevol, de foto's hebben me echt geholpen de bevalling te verwerken. Bij de tweede bevalling kwam de kraamzorg toen ik echt bijna bevallen was, dus op dat moment weinig, maar wel direct erna: helpen met de baby aanleggen voor de eerste voeding etc. Ik heb het als heel waardevol ervaren.

één maand geleden

Ik heb hele fijne herinneringen aan de kraamverzorgende die tijdens mijn bevalling in huis was. Ze voelde precies aan wanneer ze afstand moest houden en wanneer ze nodig was. Het was een ontzettend prettig, warm persoon, ik voelde me enorm verwend dat ze er was. Wat ze deed waren inderdaad de praktische dingen als ondersteuning van de vk, opruimen, de baby aankleden, en mijn partner helpen met de baby. Maar mentaal vond ik haar aanwezigheid ook veel prettiger dan ik had verwacht, doordat ze me het gevoel gaf dat alles in goede handen was, waardoor ik ook beter los kon laten.

één maand geleden

Ik ben met 30 graden bevallen en had rugweeen. Ik had een kraamzorg met stagiaire. Nou dat hebben ze geweten. De 1 gaf druk op m'n rug. De ander gaf washandjes met ijswater aan. Tussendoor moest ik voldoende drinken. En de verloskundige hielp onze dochter eruit.

één maand geleden

Ik vond het totaal niet ongemakkelijk, haar hulp was heel fijn. Ze ondersteunde vk. Deed veel praktische dingen. Voor mijn gevoel van veiligheid thuis, vond ik het fijn idee dat ze vk kon ondersteunen.

één maand geleden

Ik kan je zeggen dat je tegen die tijd niet eens meer nadenkt over of iets ongemakkelijk is of niet. Als je weeën opvangt of aan het persen bent heb je wel andere dingen aan je hoofd 😅

één maand geleden

Bij ons waren ze te laat, dus kraamverzorgster kon daarna alles opruimen haha😅🤣 en beetje uitleg geven en schoon bed en daarna weer na huis, ze is een uurtje geweest

één maand geleden

Reactie op Plofje98

Ik kan je zeggen dat je tegen die tijd niet eens meer nadenkt over of iets ...
Sluit ik me bij aan 😀 Ik zat zo in mijn eigen wereld dat ik de binnenkomende kraamhulp niet heb opgemerkt. De kraamhulp is ondersteunend aan de verloskundige en na de bevalling is zij er voor baby, moeder en gezin. Als het niet nodig is houdt zij zich op de achtergrond en dat was hier ook het geval. Ik heb bijv. ook niet eens gemerkt dat ze het bad heeft opgeruimd enzo. Ze was zo rustig en toch constructief!

één maand geleden

Hier hoefde ze niet veel te doen, partner was een goede steun. Ze gaven koude washandjes en drinken. Verder opbeurende woorden, de spulletjes klaarzetten voor de baby. Wij zijn uiteindelijk met spoed naar zh gegaan toen heeft ze nog opgeruimd en bed verschoond maar eigenlijk moest ze meteen het huis verlaten (niet van ons maar van de organisatie).

één maand geleden

Mijne was zo fijn! Geen idee wat haar rol was, maar ze heeft er alles aan gedaan om het mij zo comfortabel mogelijk te maken en was super lief. Zij heeft voor mij echt m’n bevalling zo goed ondersteunt, had het niet zonder die vrouw willen doen 😂

één maand geleden

Mijn hand vasthouden. Spullen opruimen. En ze bleef daarna een paar uur met de verdere opstart omdat er geen andere Kraamzorg beschikbaar was. Dus was wel fijn om haar erbij te hebben.

één maand geleden

Bedoel je dat je thuis gaat bevallen?
Bij mij was de kraamhulp er ook bij in het ziekenhuis. Ik heb het eigenlijk bijna niet gemerkt, want zat heel erg in mijn eigen concentratie. Volgens mij heeft ze de vk geassisteerd met opruimen vooral.

één maand geleden

Ongeplande thuisbevalling. Ze heeft de VK ondersteund, baby aangekleed en man geholpen om hem in de autostoel te krijgen, omdat we naar het ziekenhuis moesten (ik werd in ambulance vervoerd). Vervolgens heeft ze alles mbt de bevalling opgeruimd, de was aangezet en bed opnieuw opgemaakt. Heel fijn thuiskomen na zo'n hectische dag!

één maand geleden

Ik ben bevallen in het ziekenhuis en daar was ook iemand van de kraamzorg. Zij heeft vooral de fotocamera vastgehad en foto's gemaakt op ons verzoek, volgens mij 😂 voor de rest zou ik het echt niet weten en ik weet ook niet in hoeverre het anders is dan een thuisbevalling, dus aan mijn ervaring heb je niet veel ben ik bang, haha. Waarom ik toch reageer, is omdat ik je mee wil geven dat je je nergens zorgen over hoeft te maken en dat het alleen maar fijn kan zijn, júist omdat ze onbekend is. En ze is er om je te helpen en te ondersteunen en je op je gemak te laten voelen 😊 En geloof me, daarnaast ben je waarschijnlijk zo druk bezig met bevallen en het opvangen van weeën dat het je op dat moment niet veel meer zal uitmaken ook 😉 Ik was voor mijn bevalling bijv heel bang voor wat ze wel niet van me zouden denken als ik me bijv niet zou hebben geschoren en of ze me niet gek zouden vinden als ik geluid zou maken bij het bevallen. Toen braken met 36+4 weken mijn vliezen en op het moment van de bevalling zelf kon het me echt helemaal niets meer schelen wie me zag en hoe ik klonk, zolang mijn kindje maar geboren kon worden 😂

één maand geleden

Thuisbevalling; De 1e partus assistent kwam om 06.45, kon niet veel doen want ik was eigenlijk nog heel erg fit en niet zo’n last van de weeën (7/8 cm) Haar dienst was om 08.00 voorbij dus kreeg toen een andere. Zij kwam precies toen de persfase begon, heeft heel erg fijn mij drinken, ijs, natte washandjes en dextro gevoerd 😅 Ook heeft ze mooie fotos en filmpjes gemaakt. Na de geboorte heeft ze de vk geassisteerd met de controles van de baby, en daarna is ze tot 15.00 gebleven voor de reguliere kraamzorg. ❣️ Vond het een fijne toevoeging!

één maand geleden

Wat ze tijdens de bevalling doet durf ik niet te zeggen. Hier was de bevalling zo snel dat ze te laat aankwam. Gelukkig dat er een student verloskundige meeliep en die de bevalling deed en de verloskundige assisteerde. Na de bevalling heeft ze heel goed geholpen. Ze helpt met de controles bij de baby, ze helpt je douchen, maakt het bed schoon en daarna maakte ze een heerlijke lunch voor ons. Wat ik begrepen heb is dat ze er vooral tijdens de bevalling is om de verloskundige te assisteren. Ik denk dat je het een beetje los moet proberen te laten. Wie er allemaal in je huis is, is het laatste waar ik aan dacht tijdens de bevalling. Overigens wellicht om te bespreken als je dit echt vervelend vindt; de kraamzorg doet ook dagelijks checkt bij je, waaronder je vagina controleren op goede genezing of evt ontstekingen.