22 Reacties

één maand geleden

Eerste tijd newborn in de kleine kamer en als die stabiel slaapt na een half jaar/jaar, jullie naar boven? Wij slapen nu beneden en onze oudste boven. Hij slaapt meestal goed en we laten s nachts gewoon de babyfoon zacht aan, gaat eigenlijk heel goed.

één maand geleden

Hier precies dezelfde situatie. Onze zoon (1,5jaar)slaapt nu nog in de kleine kamer. Onze dochter (4 jaar) heeft een grotere kamer en wij ook. Allemaal op de 1ste verdieping. In oktober gaan wij fors verbouwen zodat onze 2de verdieping ook een fatsoenlijke slaapkamer wordt en dan verhuizen wij naar boven. Onze dochter mag dan kiezen of ze onze oude slaapkamer wilt of in haar eigen kamer blijft. Onze zoon krijgt dan de overige grote kamer op de 1ste. 7m2 is meer dan genoeg voor de eerste 2 jaar. Commode, ledikant en voeding stoel erin. Meer is nodig.

één maand geleden

Ik zou baby op de kleine kamer leggen. Tot aan het peuterbed heb je niet meer nodig dan een bed en een commode. Dan kun je over twee jaar weer verder zien.

één maand geleden

Wij hebben nu nog maar 1 kind van bijna 6 maanden. Die ligt nu in het kleine kamertje naast onze slaapkamer want lekker praktisch in dit stadium. Hij speelt nog niet op zijn kamer en heeft nu nog een klein ledikantje. Zodra hij daaruit groeit gaat hij naar een grotere kamer in ons huis, maar voor nu nog niet nodig. Dus dat zou ik jullie ook aanraden. Eerste tijd als de baby jullie slaapkamer uit gaat eerst naar het kleine kamertje en dan later als de baby eraan toe is een grotere kamer en jullie naar zolder.

één maand geleden

Ik begrijp de reacties van eerst de baby in de kleine kamer en daarna naar boven, dat was ook eerst mijn gedachte, maar het nadeel hiervan is dat ik een behang heb uitgekozen voor de babykamer dat handgeschilderd is en volledig door ons samengesteld. Het is daarmee ook meteen bizar duur dus ik wil dit niet ‘verspillen’ aan een kamer waar de baby maar 2 jaartjes slaapt 😅😫😂

één maand geleden

Kleine kamer zou ik doen, belangrijkste is het slapen op de kamer

één maand geleden

Of naar boven verhuizen en je baby bij je laten slapen, en als het stabiel is dan naar een grote kamer. Tis echt voor jullie wat goed voelt.

één maand geleden

Of het duurdere behang bewaren voor als je kindje toe is aan een grotere kamer

één maand geleden

Reactie op berryberry

Of het duurdere behang bewaren voor als je kindje toe is aan een grotere ka ...
Die optie overwegen we nu idd ook maar dat zou ik zo jammer vinden 😳😅

één maand geleden

Wij hebben ongeveer een zelfde indeling qua slaapkamers, behalve dat de kleinste kamer niet super klein is. Wij zijn zelf op zolder gaan slapen, en de oudste twee hebben elk een grote slaapkamer op de 1e verdieping. De baby in de kleine kamer, maar die zal de eerste tijd toch bij ons liggen.

één maand geleden

Oh ik herken je dilemma helemaal! Wij hebben een nieuwbouwwoning gekocht met op beide verdiepingen 2 grote slaapkamers. Tegen de tijd dat het wordt opgeleverd zijn de kids (als alles goed mag gaan 🙏🏼) ruim 3.5 en 1.5. De vraag is nu of we 1 slaapkamer gaan opsplitsen naar 2 kleinere kamers en dan met zn 3je op 1 verdieping gaan slapen, of de kids 1 verdieping en wij de andere 🫠 Sorry geen tips ik weet t ook niet 😂

één maand geleden

Reactie op berryberry

Of het duurdere behang bewaren voor als je kindje toe is aan een grotere ka ...
Lijkt mij sowieso een goede optie want die baby vindt daar toch weinig van hahaha. Wij hebben gewoon wat muurstickers gekocht voor op de muur. Dat is al interessant genoeg want hij begint het nu met 5 maanden eigenlijk pas te zien

één maand geleden

Reactie op Mariska80

Lijkt mij sowieso een goede optie want die baby vindt daar toch weinig van ...
Het behang is ook meer voor mezelf dan voor de baby 😂 net zoals kleertjes, meubels enz wat ik uit kies. Ik denk niet dat de baby daar een uitgesproken mening over heeft, maar ik kijk er de hele dag tegenaan dus wil voor mezelf graag dat het mooi is😂😫

één maand geleden

7 m2 is nog best ruim, mijn kindje zal het moeten doen met een krappe 9m2 en een deel ervan is niet eens bruikbaar door schuine muur en een inkeping 😅 Ik zou dus iedereen op hetzelfde verdiep laten slapen en als de jongste met school start en een bureautje enzo nodig heeft zou ik als ouder zelf naar boven verhuizen.

één maand geleden

Ik begrijp de reacties van eerst de baby in de kleine kamer en daarna naar ...
Random ideetje, maar eventueel het behang op verplaatsbare panelen plakken? Die je dan mee kan nemen naar een andere kamer? Ik zou inderdaad ook de baby voorlopig in de kleine kamer houden. Scheelt je een hoop nachtelijk traplopen als je een slechte slaper blijkt te hebben..

één maand geleden

Zelf op zolder liggen lijkt me inderdaad niet praktisch, zou ik echt pas doen als ze groter zijn. De slaapkamers van onze kids zijn sowieso niet supergroot haha. Ruim 8 en bijna 9 m2. Kids zijn 2 en 4 en dat gaat echt prima! Beiden een peuterbadje en ze spelen toch nog niet echt boven. Wellicht als de oudste echt boven gaat spelen, dat we dan de ruimte anders gaan indelen. Of bv met hoogslaper meer ruimte maken. Maar ik denk dat je met 7 m2 zelfs wel langer dan 2 jaar kan doen hoor. Beetje tot ze echt zelfstandig lekker boven op hun kamer gaan spelen zou ik denken.

één maand geleden

Hier heb ik 1 grote slaapkamer en 2 kleinere, van z'n 8,5m2. Zolder is hier echt niet geschikt om op te slapen. De kamer van dochter van 8, is 2 m breed, bed onder het raam, past er nog een kledingkast en een bureau in. Daarnaast heeft ze nog genoeg ruimte om op de grond te spelen. De babykamer zal ook z'n 8m2 worden. Ik denk dat 7m2 als babykamer, zoals bij jullie prima kan. Alleen goed de ruimte benutten.

één maand geleden

Bij ons ligt mijn zoontje van bijna 2 al vanaf 4 maanden op zolder, nu in verwachting van onze tweede en die gaat ook op zolder. Wij slapen zelf op de 1e verdieping. Wij vinden het zelf juist heerlijk, toch iets vrijer om wat geluid te maken en die ene trap maakt geen verschil wat mij betreft.

één maand geleden

Nog een optie: Baby in het begin bij jullie op jullie huidige kamer en in de kleine kamer commode en ledikantje (onze kleine slaapt snachts in de cosleeper bij ons en overdag in haar eigen kamer, want die cosleeper als er niemand naast ligt vind ze niks). Zodra de baby er toe is aan echt een eigen kamer jullie naar boven en de kleine op jullie huidige slaapkamer. Kun je het behang alvast op jullie kamer doen! Je geniet er zelf toch het meest van in het begin, en de kleine slaapt daar dan ook nog. En geeft meteen invulling aan een toptip van m'n verloskundige: leuk ook je eigen slaapkamer op want je besteed daar zoveel tijd in de kraamweek. Zo zonde als alle vlaggetjes en kaartjes beneden hangen en jij een week doorbrengt in een saaie slaapkamer ;)

één maand geleden

Wij hadden dezelfde indeling als jullie ongeveer. Toen onze jongste onderweg was hebben we de zolder toen verbouwd naar 2 kleinere slaapkamers. Eentje ervan is de slaapkamer van de oudste geworden toen ze twee werd en de jongste er bijna was. Het kleine kamertje had ook gekund op zich, maar dan moest mijn man zijn werkplek verhuizen. En op den duur wilden we die zolder toch anders.