57 Reacties

één jaar geleden

Je moet de geboorte NA de bevalling melden via de zorgverzekering inderdaad. Niet nu al. Maar wel gekke reactie. Ik kreeg toen wel een kraampakket via mijn verzekering en als je aanvullend verzekerend bent voor zwangerschap heb je ook recht op allerlei extra zorg. Hebben ze daar ook niks over gezegd?

één jaar geleden

Kennelijk zit dat niet in mijn verzekering

één jaar geleden

Heb ik ook nooit gehoord, je baby moet binnen 4 maanden na de geboorte aangemeld zijn bij de zorgverzekering. Kraampakket heb ik ook zelf gekocht ipv via verzekering.

één jaar geleden

Ja na je verzekering kun je je kindje online aanmelden. Zeker wel doen hoor 😉 Ook bij je uitvaartverzekering en eventuele reis/annuleringsverzekering

één jaar geleden

Je hoeft de zwangerschap inderdaad niet te melden, wel goed om tijdig je kraampakket aan te vragen! Na de geboorte van de baby kun je de kleine ‘bijschrijven’ op je zorgverzekering. Dan heb je namelijk alle info die hiervoor nodig is (naam, bsn). Belangrijk om dit te doen binnen een x aantal weken/maanden. Weet zo even niet uit mijn hoofd welk termijn dit is.

één jaar geleden

Fijn meiden! Bedankt voor jullie snelle reactie

één jaar geleden

Verschilt per verzekering. Bij sommige verzekeraars moet je een zwangerschap melden en bij andere weer niet. Net als dat de een wel een kraampakket vergoed en de andere niet. Zou wel even goed kijken in je polis wat wel en wat niet vergoed wordt van je zwangerschap en of het een passende verzekering is.

één jaar geleden

Zwangerschap melden hoefde ik niet (Menzis) kraampakket kon ik gewoon online aanvragen. Na de geboorte (als je ook de BSN hebt) heb ik hem toegevoegd aan mijn verzekering. Dit kon ook online.

één jaar geleden

Kraampakket kon ik gewoon online aanvragen, maar hoefde zelf niks te melden mbt zwangerschap. Ook bekkenfysio enzo werd gewoon vergoed. Als het kindje geboren is moet je deze wel inschrijven idd, dan is er gewoon een nieuw mensje bij dat verzekerd moet worden. Ook al kost dat eerst geen extra premie. Bij dat topic waar jij op doelt was het daar ook mis gegaan, ze had haar kindje niet vanaf de geboorte aangemeld bij de verzekering die ze op dat moment had. Aanmelden na de geboorte kon bij mij (Menzis) overigens ook vrij makkelijk online.

één jaar geleden

Ik heb 9 jaar voor een van de grootste verzekeraars in Nederland gewerkt, dus wellicht kan ik je helpen. Nee, je hoeft dit niet door te geven aan je verzekeraar. Je meld je kindje aan, na dat het geboren is. Dit gaat niet automatisch omdat een verzekeraar niet kan bepalen of kindje bij papa of mama wordt aangemeld en de ouders kunnen beide elders verzekerd zijn. Er zijn wel regels over hoeveel tijd je na de geboorte hebt om je kindje aan te melden. Doe dit dus zo snel mogelijk, doe je dit namelijk te laat gaat de verzekering pas in de maand volgende op de maand van aanmelding en worden facturen van de periode voor de aanmelding niet vergoed. Je kunt terugvinden in je voorwaarden hoeveel tijd je hebt, maar normaal is dit 3 mnd. Je kraampakket wordt mogelijk vergoed uit je aanvullende verzekering waardoor je hem via je verzekeraar kunt bestellen. Heb je geen aanvullende verzekering? Dan kun je gewoon waar je wilt een kraampakket bestellen, daar deze niet vergoed wordt uit je basisverzekering. Verzekeraars vragen je vaker wel om te melden waar je je kraamzorg wilt afnemen, dit in verband met de contractering met de instelling. Zo verkom je dat je maar 80% vergoed krijgt (of 75% naar gelang je voorwaarden) bij een niet gecontracteerde instelling.

één jaar geleden

De topic over de 8000 euro was dat diegene vlak voor het nieuwe jaar was bevallen en alleen bij haar nieuwe verzekering de baby had aangegeven. Haar oude verzekering had dus geen melding gehad dat de baby was geboren. Dus als je vlak voor O&N bevalt, meld je kind aan bij je oude en nieuwe verzekering (als je overstapt) en dan is er niets aan de hand. Ik hoef mijn zwangerschap nu ook niet te melden en mag ook mijn kraampakket zelf bestellen want ik heb geen aanvullende verzekering.

VRIEND

één jaar geleden

De uitleg over die 8000 is al gegeven☺️. Helemaal afhankelijk van je pakket en zorgverzekeraar of je een kraamkamer krijgt. Ik ben vrij hoog verzekerd (was toen de tijd het meest voordelig qua bevalling et cetera) en heb hem zo hoog gehouden. Ik heb een kraam pakket opgestuurd gekregen.

één jaar geleden

Ook even een vraag hier (hoop dat de ts het niet erg vind dat ik dit er bij stel) maar ik hoor heel veel dames die zeggen: je hoeft je niet aanvullend te verzekeren, zodra je een ruggeprik wilt ben je al medisch en wordt het vergoed in je basis verzekering. Weet iemand hoe dit werkt? Mijn schoonzus is dus niet aanvullend verzekerd, wilde een ruggeprik en alles is vergoed

één jaar geleden

Reactie op Nina2624

Ook even een vraag hier (hoop dat de ts het niet erg vind dat ik dit er bij ...
Bevallen in het ziekenhuis zonder medische indicatie vraagt een eigen vergoeding. Maar wanneer je medisch bent wordt je verwacht in het ziekenhuis te bevallen en valt dat geheel binnen de basisverzekering. Een reden waarom een bevalling medisch in worden is een keus voor pijn stilling als een ruggenprik.

één jaar geleden

Reactie op Nina2624

Ook even een vraag hier (hoop dat de ts het niet erg vind dat ik dit er bij ...
Oh ik wist helemaal niet dat als je een ruggenprik wilde dat je medisch word!

één jaar geleden

Reactie op Kiwinasje

Bevallen in het ziekenhuis zonder medische indicatie vraagt een eigen vergo ...
*Kan worden

één jaar geleden

Bedankt allemaal voor jullie antwoorden!

één jaar geleden

Reactie op Kiwinasje

Bevallen in het ziekenhuis zonder medische indicatie vraagt een eigen vergo ...
Je laatste zin snap ik niet helemaal…

één jaar geleden

Reactie op Nina2624

Je laatste zin snap ik niet helemaal…
Daar zat dus de typ error 🤣. Maar een medische bevalling in het ziekenhuis wordt vergoed vanuit de basis verzekering. Er zijn heel veel redenen waarom een bevalling medisch kan worden. Een van de redenen is dat de moeder om pijn stilling vraagt (ruggenprik, morfine pompje, etc).

één jaar geleden

Reactie op Kiwinasje

Daar zat dus de typ error 🤣. Maar een medische bevalling in het ziekenhui ...
Oké dus heel kort door de bocht, als ik pijnstillend wil : een ruggeprik, klopt het dat ik medisch wordt en dus mijn bevalling vergoed krijgt