48 Reacties

4 jaar geleden

Hallo! Ik heb doorgereden t/m 12/13 weken. Volgens de verloskundige was dit nog veilig t/m week 15 ongeveer. Het kindje zou dan nog goed beschermd zitten, mocht je eventueel vallen. Ik deed in die weken echter alleen stap, draf en kleine beetjes galop (i.v.m. opbouw na blessure). Je moet kijken wat voor jou prettig voelt ook. Ik voelde me al snel niet meer fijn op het paard.

4 jaar geleden

Ik ben nu 19 weken en nog aan het rijden maar niet meer lang... Als alles gewoon mooi rechtdoor gaat is het prima maar mijn paardje wil nog wel eens opzij springen als ze schrikt. Stap en galop voelt prima, draf doorzitten gaat niet zo fijn, ben al een tijdje alleen aan het lichtrijden. Van anderen hoor ik dat de meesten tot een week of 20-25 doorrijden en dan stoppen. Hoe ver ben je nu? Veel plezier met rijden als je nog gaat!

4 jaar geleden

Ik ook! Ben nu ongeveer 6+5 en rij nu ongeveer 5 dagen in de week. Ben benieuwd hoe lang ik dat vol ga houden, maar de tijd zal het leren. Moet me denk ik ook vooral zelf veilig blijven voelen. M’n paard heeft wel een ‘gebruiksaanwijzing’ en is erg groot😅

4 jaar geleden

Ik was rond de 10 weken toen ik van de gyn te horen kreeg dat ik beter kon stoppen. Nu ben k zwanger van 2 en die banden waren vanaf toen ook echt al pijnlijk. Zeker bij het lichtrijden.

4 jaar geleden

Ik ben ruim 17 weken en rij nog, nergens last van. Nu heb ik ook nog totaal geen gegroeide buik en nog niks aangekomen. Zowel de gynaecoloog als de verloskundige hebben gezegd dat ik kan blijven rijden zolang het vertrouwd voelt en ik geen klachten krijg. Ik kan me voorstellen dat als mijn buik straks gaat groeien het op jonge paarden bijvoorbeeld niet meer veilig voelt, dus daar stop ik dan ook mee. Maar voor nu nog lekker aan het rijden ❤️

4 jaar geleden

Ik ben nu 23+4 weken. Vanaf het moment dat ik wist dat ik zwanger was gestopt met mn jong paard te rijden. Deze is echt onvoorspelbaar en kan hem echt flippen. Ondanks dat ik er nooit afgevallen ben voelde het niet veilig meer. Ik heb ook nog een oudje van 27 die ik eigelijk zelf niet meer reed. Hier heb ik 2 meisjes voor die hem 2 keer in de week beetje rond hobbelen. Toen ik het wist besloten om toch zelf 1 a 2 keer in de week weer op mn oudje te gaan zitten om aan de gang te blijven. Intussen zit het niet lekker mee en doen we nog maar 1 stap ritje in de week van max een half uurtje. Maar moet eerlijk toegeven dat het best moeilijk is om het rijden los te laten. De jonge word nu door iemand anders gereden tot dat ik zelf weer kan.

4 jaar geleden

Hoi! Ik heb doorgereden tot 28 weken. Toen kreeg ik last van me buik. De laatste weken wel simpel gereden. Geen last van me bekken gehad. Succes! Het moet goed en veilig blijven voelen!

4 jaar geleden

Tot 30 weken kreeg toen last van me buik. Wel gewoon rustig aan gedaan. Paard heeft een lange vakantie gehad die ben ik nu weer aan het oppakken 🤗.

4 jaar geleden

Ik ben nu 19 weken en nog aan het rijden maar niet meer lang... Als alles g ...
Ik ben nu pas 10 weken. En heb gelukkig een hele brave pony. Rij eigenlijk ook alleen maar buitenritjes. Merk alleen dat ik de langere ritten van twee uur niet meer vol hou. Omdat ik dan moet plassen 🤣

4 jaar geleden

Leuk een topic met allemaal paardrijdende mama's to be! Ik ben zelf nu 8+2 volgens de telling van vk (ben niet ongesteld geworden na het stoppen met de pil dus exact weten we pas na de eerste echo op 10+2). Ik heb mijn eigen paard in oktober 2019 zadelmak gemaakt. Ze is dit jaar 5 geworden, dus nog wel echt een jonkie. Ik vertrouw haar wel volledig, heb niet het idee dat ze me er gaat afbokken ofzo. Maar goed het blijft een sportpaard... Ik hoop dat ik nog lang kan doorrijden. Heb nog geen week in gedachten om te stoppen. Ik denk dat je lichaam dat zelf wel gaat aangeven. Wilde eigenlijk voor het stoppen nog een wedstrijddebuut maken. Had deze maand vol gepland (ook nog wel springwedstrijden) maar corona gooit roet in het eten. Ik zie wel wanneer ik het gevoel krijg dat ik moet stoppen. Afhankelijk van wanneer ik stop kijk ik ook of er tijdelijk iemand anders op mijn paard moet of dat ze vakantie krijgt. Wat zijn jullie ideeën mbt het trainen van je paard tijdens de zwangerschap?

4 jaar geleden

Reactie op Lotte_2

Leuk een topic met allemaal paardrijdende mama's to be! Ik ben zelf nu 8+2 ...
Ik heb voor tijdens mijn zwangerschap en voor erna een bijrijdster. Rijdt nu ook mijn paard nog aangezien ik niet meer tijd heb om elke dag te gaan. Ze trainde mijn paard tijdens mijn zwangerschap. Ik deed longeren/aan de hand werken toen ik niet meer kon rijden.

4 jaar geleden

En hoe hebben jullie dat met de broek gedaan? De mijne begint nu al te knellen! Kan wel een grotere maat kopen. Zouden er ook zwangerschap broeken zijn hiervoor Hahah

4 jaar geleden

Reactie op ariellafenne

En hoe hebben jullie dat met de broek gedaan? De mijne begint nu al te knel ...
Geen idee eigenlijk of dat bestaat! Ik heb er zon band omheen gedaan en gewoon broek open😅

4 jaar geleden

Reactie op ariellafenne

En hoe hebben jullie dat met de broek gedaan? De mijne begint nu al te knel ...
Ja er zijn speciale rijbroeken! Ik heb deze ook gebruikt...

4 jaar geleden

Heel leuk dit topic. Ik heb ook een eigen paard, de ene verloskundige zegt; Stoppen en de andere verloskundige op de praktijk zegt; Doen waar je je lekker bij voelt. Ben een fanatieke wedstrijdruiter en wilde voor mijn bevalling graag nog Lichte Tour - Inter 1 starten maar dat gaat hem helaas niet worden ivm corona. Daardoor is de druk er ook wel een beetje af met trainen. Ik rij nu nog zo'n 4-5 keer in de week ongeveer 30-40 minuten. En dat gaat prima, ben 20 weken zwanger. En voorlopig blijf ik ook nog lekker rijden hoor, heb wel een heel gehoorzaam - braaf paard.

4 jaar geleden

Foto van mijn knappe paard :)

4 jaar geleden

Reactie op ariellafenne

En hoe hebben jullie dat met de broek gedaan? De mijne begint nu al te knel ...
Je hebt tegenwoordig van die legging rijbroeken, wellicht is dat een optie. Ik pas gelukkig mijn rijbroeken nog.

4 jaar geleden

Ik pas met 19 weken ook nog in Mn gewone rokbroeken 😊 Zit al wel te denken om misschien zo’n rijlegging te kopen voor als het straks niet lekker meer zit met zo’n knoop.

4 jaar geleden

Reactie op ariellafenne

En hoe hebben jullie dat met de broek gedaan? De mijne begint nu al te knel ...
Ik paste nog heel lang me rijbroek, tegen het einde gewoon met zo'n legging gereden. Er bestaan ook zwangerschap rijbroeken maar persoonlijk vond ik dat zonde om aan te schaffen. Mocht je daar wel in geïnteresseerd zijn ik dacht dat ik die bij ruitersport ruinen gezien had 😉.

4 jaar geleden

Met 24 weken mijn laatste wedstrijd gereden in het Z2.Nu 28 weken en nog af en toe aan het rijden,maar aan het afbouwen.(paard is in dezelfde periode uitgerekend 🤦‍♀️)merk dat het de laatste week steeds wat lastiger is.