8 Reacties
2 jaar geleden
Ik heb geleerd op een normale toon te praten omdat hun zich hiermee ontwikkelen. Mijn zoontje kent bijvoorbeeld geen baby taal. Hij praat gewoon met mij als een normaal mens.
Bij sommige zie ik vaak baby taal naar boven komen. Soms doe ik wel eens een hoog toontje hoog vooral als ik in z’n wangetjes knijp en zeg in “mijn kleine schatje” maar verder altijd normaal.
2 jaar geleden
Het wisselt. Ik merk wel dat hoe ouder dat ie wordt, het meer en vaker 'normaal' wordt. Ik gebruik wel nog altijd te veel verkleinwoorden naar m'n eigen zin, aandachtspuntJE voor mezelf 😁
Ik kreeg vroeger trouwens helemaal de kriebels van mensen die zo met babytaal spraken. Maar ik ben logopedist en in mijn opleiding heb ik wel geleerd dat net de kenmerken van die babytaal (hoger spreken, meer wisselende intonatie, luider enz...) heel goed zijn om de taalontwikkeling van (voornamelijk) een baby te stimuleren. Dus het heeft wel nut dat we dit vaak automatisch doen!
2 jaar geleden
Reactie op Schaakmeisje
Het wisselt. Ik merk wel dat hoe ouder dat ie wordt, het meer en vaker 'nor ...
Ja er is ook wel een verschil tussen babyachtig doen en intonatie/luider etc hahaha. Ik krijg van de eerste de kriebels maar het andere doe ik ook dat is inderdaad beter voor de taal ontwikkeling en begrip.