291 reacties

één maand geleden

Welk wasmiddel gebruiken jullie voor de luiers? Gebruiken jullie een vloeibaar wasmiddel?

één maand geleden

Reactie op ElisabethChh

Welk wasmiddel gebruiken jullie voor de luiers? Gebruiken jullie een vloeib ...
Ariël color, in poedervorm.

één maand geleden

Reactie op ElisabethChh

Welk wasmiddel gebruiken jullie voor de luiers? Gebruiken jullie een vloeib ...
Ik gebruik ariel sensitive (dat is wel vloeibaar. Ze raden wel poedervorm aan, maar ik vind dit wasmiddel erg fijn zijn werk doen, ik gebruik dit nu 2 jaar. Hiervoor Puur van AH, dat beviel uiteindelijk minder goed).

één maand geleden

Reactie op ElisabethChh

Welk wasmiddel gebruiken jullie voor de luiers? Gebruiken jullie een vloeib ...
Waspoeder gekleurde was van eigen merk dirk/dekamarkt. Vloeibaar raden ze af aangezien daar wat wasverzachter in zit.

één maand geleden

Volg

één maand geleden

Reactie op IkPien

Waspoeder gekleurde was van eigen merk dirk/dekamarkt. Vloeibaar raden ze a ...
Waar raden ze vloeibaar af?

één maand geleden

Wij gebruiken al sinds de geboorte wasbare luiers. Meisje is nu 6 maanden. Tot nu toe zeer positief. We gebruiken Totsbots. Overdag een overbroekje met dubbele pad (tot zn 2/3 maanden was een enkele voldoende) en snachts een nachtluier met inlegger (eerst ook zonder inlegger). Extra veel gedoe? Nee eigenlijk niet. De luier gaat aan zoals een wegwerp luier. We hebben een luieremmer naast de commode staan, en ook warm water voor wasbare doekjes. Een keer per week wassen, zou ik zelf niet doen. Dat gaat enorm stinken, niet fris en moet je ook wel flink wat inkopen voor doen. We wassen om de dag. Ene dag wassen, andere dag liggen ze te drogen. In de winter nu vooral op de verwarming, zomers in de zon. Vooral lekker is dat het niets uitmaakt. Een beetje nat in de luier? Heb je nu toch vast, krijg je een schone. Bij wijze van. Je gooit het toch niet weg. Wat betreft het doorlekken. Tja. Ook deze luiers zijn niet heilig. Ons meisje is ook vaak doorgelekt. Voornamelijk plas. Ze plast heel er veel en zijn ook snel gestart met een dubbele pad. Sindsdien lekte ze ook bijna niet meer door. Er zijn altijd van die aparte gevallen. Je moet ook gewoon zorgen dat je ze op tijd verschoont en niet te lang erin laat liggen. Alleen maar frisser ook nog. Poepen viel me ontzettend mee. Ja ook daar let t wel eens een iniemienie beetje aan de zijkant. Ik werk in de kinderopvang, en daar kom ik toch wel hele andere dingen tegen met een wegwerp. Dit blijft dan toch allemaal wat netter en langer erin. Hele rug onder de poep .. hebben wij hier nog nooit meegemaakt. Ook andere merken wasbare luiers daar gezien. Wij zijn ontzettend tevreden over Totsbots en het werken ermee. En ja, het is ook even je schouders ophalen voor de luiers die overal liggen te drogen.

één maand geleden

Oh, en we wassen met het wasmiddel Neutral. Poedervorm. Hebben op een volle was zn 6 schepjes poeder. Bewust alles wit gepakt van de Totsbots Bamboozle, zodat we maar een wasje hebben. Word allemaal netjes wit weer. De overbroekjes hebben soms wat zon nodig om te bleken.

één maand geleden

Wij hebben nu Puur waspoeder van de AH gekocht. We twijfelen nog of we het in de lade bovenin gaan doen of in een wasbolletje in de machine. Ons jongetje is nog niet geboren, dus we hebben nog geen ervaring ermee. Er waren wel meerdere mensen op dit forum die tevreden waren over Puur waspoeder van de AH. Wassen jullie al jullie was met hetzelfde middel?

één maand geleden

Reactie op marrr04

Waar raden ze vloeibaar af?
Ik heb even geen bronvermelding bij de hand, maar dit wordt in ieder geval wel zo nu en dan benoemd op de facebookgroep voor wasbare luiers, waar ik veel informatie vandaan gehaald heb. Als je daar de vraag stelt, denk ik dat er wel respons komt met websites waar dat te lezen is. Meestal komt het er op neer dat vaak in vloeibaar wasmiddel ook wasverzachter zit. Dit kan het absorptievermogen van de luier aantasten.

één maand geleden

Reactie op ElisabethChh

Welk wasmiddel gebruiken jullie voor de luiers? Gebruiken jullie een vloeib ...
Wij gebruiken ariel color vloeibaar. Hier zit geen wasverzachter of bleekmiddel in. Onze kleine heeft een gevoelige huid, dus veel wasmiddelen geven uitslag. Met ariel gaat het goed. Als je de ingredienten wilt checken kun je kijken op watzitwaarin.nl Over onze wasroutine: we wassen hier eerst een koud/30 fijn was programma met extra spoelen en halve dosering wasmiddel als voorwas, daarna een volledig (niet eco!) 60 graden katoen programma met extra spoelen en dosering wasmiddel voor zeer vuile was. Onze machine heeft helaas geen programma op 60 met voorwas en lager dan 60 wassen breekt de ammonia uit de urine onvoldoende af. Onze overbroekjes mogen ook gewoon op 60 (petit lulu). En we centrifugeren op 800 (max 1000 volgens fabrikant, maar die heeft onze machine niet). Extra tip: we zetten een ventilator op het droogrek, daarmee zijn de luiers bij ons binnen 24 uur droog (muv de nachtluiers)

één maand geleden

Reactie op Nientjeeh

Wij gebruiken al sinds de geboorte wasbare luiers. Meisje is nu 6 maanden. ...
Zo goed verwoord. Boosten is inderdaad de oplossing tegen lekken. 😘

één maand geleden

Reactie op Pluis01

Wij gebruiken ariel color vloeibaar. Hier zit geen wasverzachter of bleekmi ...
Dat doen wij inderdaad ook. Even 20 min was koud. En daarna t volle katoen programma van dik 3u😊

één maand geleden

Reactie op Jennifer3

Wij hebben nu Puur waspoeder van de AH gekocht. We twijfelen nog of we het ...
Ik zou voor de luierwas echt grondig spul kopen. Zo zonde als ze dalijk kapot zijn (inclusief de liefste baby billen) door ammoniak. Kleding en beddengoed wassen wij gewoon met ons eigen wasmiddel (robijn) en de luiers met Ariël sensitive

één maand geleden

Reactie op marrr04

Ik zou voor de luierwas echt grondig spul kopen. Zo zonde als ze dalijk kap ...
Wat is er mis met die Puur van AH? In deel 3 van dit topic gaven meerdere mensen aan tevreden te zijn.. Qua ingrediënten leek het ook alsof het bevat wat het moet bevatten.

één maand geleden

Ah Puur omdat het eco is dan zeker? Ik heb gewoon keuzestress. 😭 Je wilt het goede waspoeder kiezen, maar er ook niet de hoofdprijs voor betalen. Overal staat iets anders, het is mij ook niet duidelijk wat er nou specifiek wel en niet in die waspoeder mag zitten.

één maand geleden

Misschien helpt dit wat😊

één maand geleden

https://mamasjungle.nl/hoe-ik-bedrijf-rust-en-zuiver-de-wasbare-luier/ Of deze. Ik zou vooral op je eigen intuïtie vertrouwen. Iedereen doet wat voor hemzelf goed voelt. En heeft zijn eigen geloof. Echt duidelijke regels zijn er niet. Het moet gewoon geen bacteriegebeuren worden. Ik geloof in dat zeepresten verhaal en koos voor Neutral. En heb frisse luiers. Is dat de beste keuze? Geen idee. Het is mijn keuze en voor mij de beste. Volg jouw mamahartje💖 en lijkt het even niet juist. Niet erg. Je mag keuzes altijd opnieuw maken en dan kies je iets anders om te ervaren.

één maand geleden

Reactie op Jennifer3

Ah Puur omdat het eco is dan zeker? Ik heb gewoon keuzestress. 😭 Je wilt h ...
Hey Ik snap je wel, volgende maand verwachten wij ons eerste, een dochtertje. En toen ik aan het lanoliseren van de luiers en haar kleertjes begon heb ik ook meer als 10 verschillende sites bezocht en op einde nog niet zeker, had met uitverkoop van klein spook 2 flesjes lanoline gekocht. Maar aan het einde van het onderzoek helemaal kiet zeker of dat dan wel de juiste keuze was. Wel ondertussen zijn mijn broekjes 3 maal gelanoliseerd en ze voelen erg vettig. Voor 't wassen van de luiers ondervind ik ook die stress. Zelf heb ik nu vloeibaar ariel sensitief. Maar ik vind dat deze stikt... heb ook waspoeder ban baminex speciaal voor wasbare luiers. Ik denk dat in de eerste periode gewoon elke maal ander middel uitproberen ga tot ik mijn match gevonden heb. Prijs tip in de action (die van ons in Gent althans) kan je ariel sensitief 45 dossier vinden voor net geen €10. Wat goedkoper is als in de ah 1+1gratis voor flessen met 20 doseringen in...

één maand geleden

Zijn er hier meer ouders die pocketluiers gebruiken overdag? Wat gebruiken jullie snachts?