79 Reacties

4 jaar geleden

Ik werk in een kinderdagverblijf/bso.. morgen heb ik een gesprek over mijn contractverlenging! Ik ben super enthousiast en wil ook graag eerlijk zijn over mijn zwangerschap (ben dan ongeveer 9w)... vertel het dan wel pas na de toezegging van mijn verlenging maar de angst vanwege de corona en daardoor erg weinig kinderen op het werk zit mij toch niet zo lekker...

4 jaar geleden

Hallo! Is er nog iemand actief bezig/aan het nadenken over hoe het RIVM te bereiken ivm met zwangerschap en werken? Gezien we niet tot de risicogroep horen maar dat dat gebaseerd is op nog heel weinig bewijs. Ons topic was gesloten. Iemand nog ideeën?

4 jaar geleden

Hallo! Is er nog iemand actief bezig/aan het nadenken over hoe het RIVM te ...
Mailen werkt niet, het bellen van dat informatie nummer is een optie. Vrijdag ook geprobeerd maar wordt je niet echt wijzer van. Man die ik aan de lijn had zei dat ik dan naar mijn eigen gevoel moest luisteren en me ziek moest melden op werk.

4 jaar geleden

Ik word niet echt heel erg gerustgesteld. Enerzijds zeggen ze dat het niet meer risicovol is dan bij niet zwangeren, anderzijds geven ze aan dat er nog te weinig onderzoek naar gedaan is. Als ik lees wat de risicos waren bij het vorige SARS virus, word ik daar niet gerust van. En ook het stukje over het Chinese onderzoek, stelt mij absoluut niet gerust. Ik ben nu 28 weken zwanger, werk in de kinderopvang en zit nu thuis vanwege lichte verkoudheidsklachten. Maar heel eerlijk, als deze klachten over zijn wil ik het liefst thuis blijven, uit voorzorg. Kan deze zwangerschap niet over doen, mocht er wel iets gebeuren of er is te slecht onderzoek naar gedaan, dan zal ik het mij zelf nooit kunnen vergeven. Ik ga dit ook zeker met mijn werkgever overleggen. Hoe denken anderen daar over? Overdrijf ik? Denk toch wel dat we het met z'n alle serieus moeten nemen dit virus.

4 jaar geleden

Reactie op natasjam

Mailen werkt niet, het bellen van dat informatie nummer is een optie. Vrijd ...
Ik heb de vraag ook bij de NOS ingestuurd, naar coronavragen@nos.nl Gezien meer mensen zich zorgen maken, doe dit ook! Als er veel meldingen over dit onderwerp binnenkomen wordt er misschien wat mee gedaan. Want 1 bericht wordt vast ondergesneeuwd in alle overige vragen. In de mail die ik heb gestuurd heb ik het stuk uit de volkskrant geciteerd: 'Experts waarschuwen dat op basis van twaalf bestudeerde baby’s nog geen definitieve conclusies te trekken zijn. Bovendien is nog onduidelijk of het virus ook onschuldig is in het begin van de zwangerschap, als de organen van het ongeboren kind worden aangelegd.' Ondanks dat er geen definitieve conclusies kunnen worden getrokken wordt nu wel gezegd dat zwangeren geen risicogroep zijn. Waarom wordt deze groep niet voor de zekerheid beschermd als het bewijs hiervoor nog zo beperkt is?

4 jaar geleden

Ik vind het ook een lastige situatie hoor! Dat ik zwanger ben, maakt toch dat ik me veel meer zorgen maak dan normaal. Ik las net dat zwangeren in Frankrijk en Engeland wel onder de kwetsbaren vallen en dat lijkt mij helemaal terecht. In Engeland moeten zwangeren zelfs 12 weken thuis blijven! Ik werk gelukkig tot 6 april ook gewoon thuis, maar wat daarna? Ben momenteel 27 weken zwanger.

4 jaar geleden

Hallo! Is er nog iemand actief bezig/aan het nadenken over hoe het RIVM te ...
Ik heb gebeld met het RIVM. Die houden zich gewoon aan de voorgeschreven regeltjes en eerdere info. Dus dat je niet meer risico loopt en het niet schadelijk is. Ook gebaseerd op nog weinig onderzoek moeten zij zich hier aan vast houden en " voor lezen" water staat vermeld.

4 jaar geleden

Ik begrijp echt niet hoe ze zo denkt.. zwangere vrouwen valt niet in risicogroepen, maar onze weerstand is zeker al omlaag dan niet zwangere vrouwen. Dat klinkt toch meteen risico! Op mijn werk heeft er 1 corona virus, en andere begint te verkouden worden die met iemand heeft gewerkt dat nu corona heeft. Ik vind zo lastig om beslissen wat ik moet. Allebei is natuurlijk nu wel thuis. Maar word er niet rustig van. Ik mag wel thuis blijven maar dan moet ik al mijn vakantieuren voor inzetten en dat wil ik ook weer niet! Ik ben nu 21+2. Ik heb gezegd ik bekijk per dag! Maar vind het niet fijn om naar werl te gaan. Je bent nu meer alert dan eerder en dat is zo vermoeiend!

4 jaar geleden

Reactie op Puckje12

Ik heb gebeld met het RIVM. Die houden zich gewoon aan de voorgeschreven re ...
Ja klopt, dat hoor je van bijna iedereen terug die contact heeft gehad met het RIVM. Maar denk dat het wel goed is om het signaal te laten horen dat er zorgen om zijn, dus goed dat je wel gebeld hebt!

4 jaar geleden

Hallo allemaal, wat zeggen jullie wel of niet na het werk blijven gaan? Ik werk in een winkel geen supermarkt dus je zou denken dat mensen echt wel even zonder kunnen.. maar helaas het is veel drukker dan normaal.. Ik draai veel kassa en klanten houden totaal geen rekening met ons als personeel. Wat doen jullie?

4 jaar geleden

Ik werk als woonbegeleider met 7 clienten en 2 directe collega’s zijn mogelijk besmet, maar zonder klachten. What to do? Mijn hormonen maken me gek 😩

4 jaar geleden

Ik werk op een interne dagbesteding in een woning met 25 cliënten. Die zitten nu allemaal thuis en er komen nu dus meer cliënten naar de dagbesteding. Ik ben nu 17 weken zwanger en vind het vreselijk allemaal! Ik wil er echt wel zijn voor mijn cliënten maar mijn kindje is toch nog belangrijker! Ik ben nu zelf verkouden geworden, keelpijn en hoofdpijn. Maar geen koorts dus moet ik maar gewoon gaan werken😔 Ik heb mijn bezorgdheid geuit bij mijn leidinggevende en die wuift het weg en zegt dat er met goed handen wassen niets aan de hand is. Ik werk al 50% ivm bekkenpijn dus dat verzacht nog iets maar ik kom toch in contact met de cliënten en mijn collega's...

4 jaar geleden

Hallo allemaal, wat zeggen jullie wel of niet na het werk blijven gaan? Ik ...
Kies zoveel mogelijk voor jezelf en je kindje. Ik werk in een drogist dus wij moeten sowieso open blijven. Echter heb ik wel besloten om mensen die kuchen of verkouden zijn niet meer te helpen voor onze veiligheid en handschoentjes te dragen. Geef je grenzen aan, als mensen geen afstand houden loop gewoon weg. Jij en je collega's op 1. Ik merk ook dat het alleen maar drukker wordt. Mensen denken echt dat ze vakantie hebben en gaan met het hele gezin lekker shoppen 🤦‍♀️Ik heb overigens wel met mijn partner afgesproken dat als ik het echt niet meer te doen vind, of als het teveel stress oplevert ik niet meer ga. Baby first

4 jaar geleden

Ik heb de vraag ook bij de NOS ingestuurd, naar coronavragen@nos.nl Gezien ...
Ik heb ook een mail aan Nos gestuurd. Hoe meer meldingen hoe sneller het opgepakt wordt.

4 jaar geleden

Hallo allemaal, Ik werk in de ggz en deel de zorgen die jullie allemaal uiten. Na overleg met mijn verloskundige en manager ben ik uit de dienst gehaald. Ik ga vanuit thuis extra werkzaamheden verrichten. Uit het onderzoek dat gedaan is blijkt inderdaad dat het virus niet overgedragen kan worden op de baby. Het is overigens wel bewezen dat zwangere vrouwen minder weerstand hebben. Daarbij is het een feit dat wanneer zwangere vrouwen koorts krijgen/ziek worden de baby ook extra hard moet werken. Een collega van mij heeft corona en al 1,5 week koorts! Ik wil dit risico momenteel heel erg verkleinen voor de kleine die in mijn buik groeit.. Mijn tip: probeer je zorgen uit te spreken en naar je gevoel te luisteren! Jullie nog tips hoe om te gaan met zwangerschap en corona?

4 jaar geleden

Reactie op mamavon

Ik werk als woonbegeleider met 7 clienten en 2 directe collega’s zijn mogel ...
Naar huis, niet gaan werken.

4 jaar geleden

Hallo allemaal.. Tot nu toe eigenlijk nog niet echt schrik gehad.. tot de melding dat er 1 client (werk in de gehandicaptenzorg) op sterven ligt in het ziekenhuis vanwege corona.. ik heb dinsdag nog met hem gewerkt en hij was toen al ziek.. Nu is de vraag wie dit allemaal krijgt / heeft op de woning zowel clienten als medewerkers. Ik weet nu niet goed wat ik moet doen, moet morgen eigenlijk weer een aantal uurtjes werken.. ik ben nu 14+5 Iemand tips??

4 jaar geleden

Ik werk als schilder dus wij komen veel bij mensen over de vloer. Ik ben 13+1 w zwanger en vrij nemen is geen optie. Het enige wat ik kan doen is Afstand proberen te nemen van de klanten en veel handen wassen .

4 jaar geleden

Hai meiden, ik werk in de logistiek en bij ons werken we nog door, maar merk zeker nu de regels nog verder aangescherpt zijn, ik steeds meer met een krop in me keel en onderbuik naar het werk moet en liever thuis blijf enz! Het geeft me zoveel stress :(

4 jaar geleden

Ik werk in een supermarkt, maar wil nu zo graag minder gaan werken. Klanten die nergens rekening mee houden. Alleen er zijn al zoveel mensen ziek, dat ik ook niet goed durf aan tegeven om minder te werken. Ik heb ook nog is een redelijke functie 😓